Royal New Zealand Navy käynnistää maailmanlaajuisen tarjouskilpailun laivastonsa modernisoimiseksi

Erityisen asemansa ansiosta Uusi-Seelanti ja sen laivasto, Royal New Zealand Navy tai RNZN, ovat ratkaisevassa roolissa Etelä-Tyynenmeren ja maailmanlaajuisten Etelämannerreittien hallinnassa.

Tässä lähes 270 000 km²:n maassa asuu vain 5 miljoonaa asukasta ja BKT on 250 miljardia dollaria. Lisäksi, kuten monet länsimaat, Uuden-Seelannin armeijat näkivät budjettinsa sulavan kuin lumi auringossa vuodesta 1990 lähtien, ja se kasvoi 2,2 prosentista 1,1 prosenttiin vuonna 2015.

Jos investoinnit kuitenkin lisääntyivät Euroopassa, Australiassa tai Japanissa edellisen vuosikymmenen toisella puoliskolla, puolustusmenojen elpyminen pysyi varsinkin Uudessa-Seelannissa, ja vuonna 1,18 se oli vain 2022 prosenttia.

Ensimmäinen strateginen katsaus Uuden-Seelannin armeijoihin

Sellaisenaan Uuden-Seelannin historian ensimmäisen strategisen katsauksen esittelyn yhteydessä viime elokuussa maan asevoimien päällikkö, ilmamarsalkka Kevin Short myönsi, että tällä hetkellä ei ollut epäilystäkään siitä, että armeijan budjetti kasvaa kohti 2 prosentin kynnystä yleisesti käytössä lännessä.

Itse asiassa 4 miljardin dollarin budjetilla Uuden-Seelannin armeijat ja niiden 9 000 aktiivista henkilöstöä 3 500 reserviläiselle ovat vähintään pieniä ja huonosti varustettuja. Siten armeijalla ja sen 4 sotilaalla on panssaroitujen ajoneuvojen osalta vain 500 LAV73:sta johdettua NZLAV 8×8:aa sekä noin kaksikymmentä Bushmasteria.

Uuden-Seelannin ilmavoimat puolestaan ​​menettivät hävittäjälentueensa 2000-luvun alussa, kun hallitus peruutti 28 F-16A/B:n tilauksen korvaamaan edelleen käytössä olevat A-4 Skyhawkit ja MB-339:t.

Nykyään heillä on vain 4 P-8A Poseidon -vartiolentokonetta ja 5 C-130 kuljetus, sekä helikopterilaivaston 8 kuljetus NH90:tä (+1 vara), 9 SH-2G Super Seapsritea fregattien varustukseen sekä kuusi AW109 kevythelikopteria.

Uuden-Seelannin kuninkaallinen laivasto on etuoikeutettu hallituksen välimiesmenettelyissä

Kahden 3.600 1.900 tonnin Anzac-luokan sukellusveneentorjuntafregattinsa, kahdella 360 XNUMX tonnin Protector-luokan OPV:llään ja kahdella XNUMX tonnin Lake-luokan kevyellä OPV:llään Uuden-Seelannin kuninkaallinen laivasto on melko hyvässä asemassa maan armeijassa.

Varsinkin kun nämä alukset hyötyvät vahvan tukilaivaston vahvan tukilaivaston tuesta, kun uusi säiliöalus ja 25.000 2020 tonnin laivaston lippulaiva, HMNZS Aotearoa, otetaan käyttöön vuonna 5.700. Ostettiin 2018 9.000 tonnin mittausalus HMNZS Maharani. käytettynä vuonna 2007, kun taas XNUMX XNUMX tonnin monitoimialus HMNZS Canterbury otettiin käyttöön vuonna XNUMX.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Sopimukset ja tarjouspyynnöt Defense | Maritime Patrol Aviation | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit