Puolalla on 486 uuden HIMARS-laukaisimen tilauksen myötä 60 kertaa enemmän raketinheittimiä kuin Ranskassa vuonna 2030.

Tätä oli odotettu useita viikkoja, ja erityisesti Mariusz Błaszczakin vierailun jälkeen Lockheed-Martin HIMARSin kokoonpanopaikalla Camdenissa Arkansasissa viime toukokuussa. Se on nyt tehty.

Syyskuun 11. päivänä sama Mariusz Błaszczak, Puolan puolustusministeri, ilmoitti, että hänellä oli hyväksyi erittäin suuren tilauksen HIMARS-lisäjärjestelmistä, sekä ammuksia, Lockheed-Martinilta, kaikki jopa 10 miljardin dollarin budjetilla.

486 HIMARS-kantorakettia ja tuhansia sotatarvikkeita Puolaan

Lehdistötiedotteen mukaan Puola tilaa siksi FMS:n kautta 486 HIMARS-laukaisinta vuonna 20 jo tilattujen 2019 lisäksi sekä useita kymmeniä tuhansia GMLRS-, GMLRS-ER-, ATACMS- ja PrSM-ohjuksia. Lockheed-Martin.

Nämä HOMAR-A (Amerikka) -nimiset järjestelmät vahvistavat noin 290 K239 Chunmoo -raketinheitinjärjestelmää, jotka tilattiin vuosi sitten Etelä-Koreasta ja joita Puolan armeijat käyttävät koodinimellä HOMAR-K (Korea).

HIMARS Ukrainassa
Puola oli jo tilannut vuonna 2019 20 HIMARS-kantorakettia, joista kaksi on tarkoitettu koulutukseen.

Puolan järjestelmät aseistavat 27 pitkän kantaman tykistölentuetta, joista suurin osa on luotava tulevina vuosina, koska Puolan armeijat ovat käyttäneet vain noin sataa paikallisesti suunniteltua useampaa raketinheitintä.

Puolan viranomaiset eivät ole vielä esittäneet määräyksen tarkkoja pääpiirteitä. Emme tiedä erityisesti toimitusaikataulua emmekä paikallisen suunnittelun osaa, josta neuvotellaan LM:n ja Puolan viranomaisten välillä.

On selvää, että tätä uutta ilmoitusta ei voida pitää ulkopuolisena Puolan vaalikonteksti, kun parlamenttivaalit, joiden tulokset ovat epävarmoja, lähestyvät määräaikaansa 15. lokakuuta. Itse asiassa Puolan PiS-hallitus, lisätä tämäntyyppisten ilmoitusten määrää, joka pyrkii imartelemaan kansallismielisiä äänestäjiään.

Toisaalta, jos tämä ilmoitus toteutuisi, Puolan armeijoilla olisi silloin kolme kertaa suurempi tulivoima kuin kaikilla eurooppalaisilla armeijoilla yhteensä.

60 kertaa enemmän raketinheittimiä kuin Ranskan armeijalla vuonna 2030

Muistakaamme tässä yhteydessä, että LPM 2024-2040 mahdollistaa Ranskan armeijalle tällä hetkellä käytössä olevan 8 LRU:n korvaamisen 13 uudella pitkän kantaman raketinheitinjärjestelmällä vuonna 2030, mikä on 60 kertaa vähemmän kuin Puolan armeijat. saa sen.

K-239 Chunmoo
Puola on jo tilannut 290 eteläkorealaista K239 Chunmoo -järjestelmää nimeltä HOMAR-K Puolan armeijalle

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 useita raketinheittimiä | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit