Liettua vaatii Euroopan puolustusrahaston avaamista amerikkalaisille yrityksille

Liettuan apulaispuolustusministeri Greta Monika Tučkutė katsoo, että nyt on aika avata Euroopan puolustusrahasto amerikkalaisille yrityksille, jotta voidaan vahvistaa eurooppalaisten armeijoiden pelotekykyä Venäjän uhkaa vastaan.

Tämä herättää varmasti reaktion erityisesti Ranskassa tai Italiassa. Sisään Politicolle annettu haastatteluLiettuan apulaispuolustusministeri Greta Monika Tučkutė kannatti Euroopan puolustusrahaston avaamista amerikkalaisille yrityksille, ja se on tähän asti varattu pelkästään eurooppalaisiin yrityksiin perustuville puolustusyhteistyöohjelmille.

Baltian ministerin mukaan tämä itse asiassa parantaisi ja lisäisi transatlanttisia yhteyksiä eurooppalaisten ja amerikkalaisten armeijoiden ja teollisuusmiesten välillä ja siten karkottaisi Venäjää paremmin.

Jos kilpailu amerikkalaisen teollisuuden kanssa on hänen mielestään eurooppalaisille välttämätöntä innovaatioiden suhteen, se on korvattava tehokkuudella itse armeijoiden varustamisessa.

Liettua näyttää esimerkkiä eurooppalaisten mieltymysten suhteen

Greta Monika Tučkutės ja laajemmin Liettuan johtama syytös ei ole triviaali tai kontekstiton. Vilnaa ei todellakaan voida verottaa Euroopassa amerikkalaisten varusteiden osalta, kuten voi olla esimerkiksi muissa maissa, kuten Puolassa.

Leopard 2A7HU Trophylla
Liettua aikoo hankkia noin viisikymmentä Leopard 2A8 panssaripataljoonan muodostamiseksi

näin ollen, Liettua kääntyi ranskalaisen CAESAR NG:n puoleen ja saksalainen PZH 2000 tykistönsä nykyaikaistamiseksi. Panssarin osalta Vilna on valinnut saksalaisen nyrkkeilijän koneistetun jalkaväen selkärangan, kun taas puhutaan maan ostamisestanoin viisikymmentä Leopard 2A8 lähellä Berliiniä lähikuukausina.

Liettuan ilmatorjunta puolestaan ​​luottaa kahteen norjalaiseen NASAMS 3 -akkuun. Itse asiassa viime vuosina Vilnan ainoa merkittävä laitesopimus amerikkalaisille yrityksille koskee kahdeksan HIMARS-järjestelmän hankintaa, kun taas Euroopassa ei ole toistaiseksi vastaavia laitteita.

Itse asiassa on vaikea syyttää Liettuan ministeriä tai hänen maataan puolueellisesta lobbauksesta, kun hän tukee tätä kantaa, vaikka on hyvin todennäköistä, että amerikkalainen lobbaus on tämän asian taustalla.

Euroopan unionin Euroopan puolustusrahaston erityispiirteet

Liettuan ministeri on kuitenkin tietoinen siitä, että useat maat, mukaan lukien Ranska ja Italia, ovat erityisen vihamielisiä tälle aloitteelle. Ennen kaikkea hän tietää, että Euroopan puolustusrahaston loi Euroopan unioni eikä Nato, ei keventämään valtioiden budjettitaakkaa armeijansa varustamiseen, vaan lisäämään eurooppalaisten välistä teollista yhteistyötä ja siten homogenisoidakseen kalustokalustoja.

Euroopan puolustusrahaston tehtävänä on parantaa Euroopan BITD:n toimintaa tukemalla innovaatioita ja eurooppalaisten ohjelmien syntymistä.
Euroopan puolustusrahaston tehtävänä on parantaa Euroopan BITD:n toimintaa tukemalla innovaatioita ja eurooppalaisten ohjelmien syntymistä.

Joten miksi tämä ilmoitus, jota varmasti halveksitaan? Todennäköisin vastaus löytyy eurooppalaisten, erityisesti Länsi-Euroopan armeijoiden heikkoudesta ja niiden kyvyttömyydestä varmistaa tehokkaasti Naton rajojen kollektiivinen suojelu.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Sotilasliitot | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit