E-2D Hawkeye, raskaat hävittäjät…: Puolan ilmavoimien tulevaisuus paljastuu

Muutoksen viimeistelemiseksi Puolan ilmavoimat ovat kiinnostuneita edistyneeseen ilmavalvontaan tarkoitetusta E-2D Hawkeyesta sekä F-15EX:stä, Typhoon ja Boramae muodostamaan kaksi laivuetta, jotka siltä puuttuvat. Näillä tavoitteilla on kuitenkin todellisia rajoituksia budjetin, henkilöstön ja tehokkuuden suhteen.

Viime kuukausina ei ole kulunut viikkoakaan ilman, että Puolan viranomaiset olisivat ilmoittaneet suuren uuden aseohjelman saapumisesta. Nykyaikaistaakseen ja laajentaakseen armeijoitaan Venäjän uhkaa vastaan ​​Varsova on itse asiassa sitoutunut lisäämään huomattavasti investointejaan tavoitteenaan saavuttaa tulevina vuosina 4 prosentin puolustusponnistelu bruttokansantuotteesta.

Toistaiseksi suurin osa ilmoituksista on keskittynyt Puolan armeijan pääomapohjan vahvistamiseen ostamalla 1 250 M1A2 Abramsia ja K2 Black -panssarivaunua. Panther, ohi 2 Borsukin ja CBWP:n jalkaväen taisteluajoneuvoa.

Puolan ilmataistelu saa 96 AH64E Apache-hyökkäyshelikopteria ja 32 AW149-konetta, kun taas 27 puolalaista tykistölentuetta varustetaan lähes 800 HIMARS- ja K239 Chunmoo -järjestelmää ja yhtä monta 155 mm:n Krab ja K9 Thunder itseliikkuvaa tykkiä.

Laivaston alalla Varsova käynnisti rakentamisen Mièçznick-luokan fregatit, ja käynnistettiin uudelleen uusi versio ORKA-ohjelmasta hankkia sukellusvenelaivasto. Ilmatorjuntakentällä Puolan armeijalla on 8 Patriot PAC-3 -akkua ja 22 Pilica+-ilmatorjunta-akkua, jotka on varustettu lyhyen ja keskipitkän kantaman CAMM-ER-ohjuksella. Jopa avaruuteen on puututtu, kun ranskalainen Airbus DS on tilannut kaksi sotilastiedustelusatelliittia.

FA-50 Puola
Ensimmäinen puolalaisista FA-50-koneista toimitettiin muutama viikko sitten, vain vuosi sen jälkeen, kun Varsova allekirjoitti tilauksen.

Puolan ilmavoimat tänään

Paradoksaalista kyllä, Varsova oli tähän asti jättänyt enemmän tai vähemmän syrjään ilmavoiman, paitsi 48 eteläkorealaisen FA-50-kevythävittäjän hankinnan myötä. On totta, että tämä oli alue, joka oli aiemmin priorisoitu, varsinkin kun vuonna 32 tilattiin 35 F-2A Lighting 2019 -konetta 48 F-16 C/D:n vahvistamiseksi 2010-luvun alussa.

Lisäksi Varsova tietää, että ilmavoimat ovat epäilemättä Naton vahvuus Venäjää vastaan ​​ja että eurooppalaiset liittolaiset voivat helposti ja nopeasti mobilisoida sen konfliktissa Moskovan kanssa, toisin kuin ilmavoimat.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Varsova harkitsee nyt ilmavoimiensa nostamista maa- ja merivoimien tasolle. Puola ja Ruotsi sopivat jo muutama viikko sitten ostavansa 2 käytettyä Saab 340 -lennonjohtokonetta.

Nämä Awacs-tyyppiset laitteet mahdollistavat vihollisen lentokoneiden ja ohjusten havaitsemisen sekä hävittäjäilmailun ja ilmapuolustuksen toiminnan koordinoinnin niiden vastustamiseksi. Tähän mennessä Euroopassa vain kolmella maalla on omaa tällaista kapasiteettia: Ranskassa, Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa.

E-2D Hawkeye kiinnostaa Varsovaa

Varsovan 340 miljoonalla eurolla hankkima Saab 52 on kuitenkin vain odottava ratkaisu. Puola olisi todellakin sitoutunut neuvottelemaan amerikkalaisen Northrop-Grummanin kanssa E-2D Hawkeyen hankintavarmistaakseen tämän tehtävän tulevaisuudessa.

E-2D Hawkeye tankkasi lennon aikana MQ-25 Stingraylla
Yksi E-2D Hawkeyen tärkeimmistä evoluutioista mahdollistaa sen tankkauksen lennon aikana MQ-25 Stingray -droonilla.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Air Superiority | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit