Multi Role Support Ship -aluksella britit ja hollantilaiset suunnittelevat hyökkäyshelikopteria kuljettavan risteilijän

Viime kesäkuussa britit ja hollantilaiset ilmoittivat sitoutuneensa kehittämään yhdessä Multi Role Support Ship -aluksen. Puolivälissä LPD:n hyökkäyshelikopteritukialuksen ja suuren logistiikan tukialuksen välillä, MRSS esiteltiin sitten rakennuksena lähellä tiettyjä olemassa olevia luokkia, kuten Yhdysvaltain laivaston San Antonio tai Kiinalainen tyyppi 71.

Lontoon lähiöissä juuri ovensa avanneen DSEI-näyttelyn yhteydessä aluksesta on pääpiirroksessa esitetty uusi visuaalinen ilme. esitteli Alankomaiden puolustusministeri Kajsa Ollongren.

Tämä eroaa kuitenkin radikaalisti ensimmäiset visuaalit julkaistiin viime kesäkuussaja paljastaa uuden lähestymistavan laivoille. Ensi silmäyksellä alus näyttää rynnäkköhelikopteritukialusta, jota on olemassa monia.

Multi Role Support Ship on paljon paremmin aseistettu kuin LPD:t

Näemme itse asiassa, että aluksen aseistus on paljon merkittävämpi kuin klassisissa LPD:issä. Edessä olevan näyttävän, luultavasti 5 tuuman (127 mm) laivastopistoolin lisäksi alusta on siis suojattu kahdella pienemmän kaliiperin tykistöjärjestelmällä komentosillalla ja lentokonehallin katolla.

Sea Ceptor CAMM-ER Quadpack
Sea Ceptor -järjestelmä ja CAMM-ER-ohjus suunniteltiin mahdollistamaan neljän ohjuksen integrointi pystysiiloon, kuten amerikkalainen Mk41 VLS.

Tornien koon vuoksi on todennäköistä, että nämä ovat keskikaliiperisia, 40–57 mm:n aseita, jotka ovat erikoistuneet lähiilma- ja ohjuspuolustukseen.

Tällaisella kaliiperilla aluksella on samanaikaisesti tehokkaat ohjustentorjuntajärjestelmät CIWS (Close-incoming Weapon System) sekä läheiset itsepuolustusominaisuudet ilma-aluksia, droneja ja laivaston aluksia vastaan.

16 pystysiiloa ja 8 laivantorjuntaohjusta

Päätykistökappaleen taakse ilmestyy 16 pystysiilon järjestelmä. Nämä ovat todennäköisimmin laivan ilma- ja ohjustentorjuntaan tarkoitettuja ohjuksia, kuten CAMM-ER tai ESSM, jotka molemmat pystyvät kuljettamaan neljä ohjusta per siilo Mk41-järjestelmän kanssa.

Jokaisella aluksella olisi sitten 64 lyhyen ja keskipitkän kantaman ilmatorjuntaohjusta, jotka pystyisivät sieppaamaan yliäänikohteita jopa 50 kilometrin etäisyydeltä suojatakseen itseään, kun taas sen laivastotukistö tarjoaa toisen puolustusverhon.

Toisin sanoen, missä nykyaikaiset hyökkäysalukset usein epäonnistuvat itsepuolustuskyvyssään, Multi Role Support Ship näyttää erityisen hyvin varusteltuna tällä alueella.

Harppuunaohjus Laivaston hyökkäys | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys
MRSS:n pääkuvassa näkyvät neliristikkoiset kontit ovat tyypillisiä raskaiden laivantorjuntaohjusten, kuten Harpoonin, NSM:n tai MM40:n, klassiselle asettelulle.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Assault Fleet | Puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit