Puolustusmenot Euroopassa ovat lisääntyneet vain 4 prosenttia vuodessa viimeisen viiden vuoden aikana

McKinsey-yrityksen uudessa raportissa korostetaan, että havaittu puolustusmenojen kasvu Euroopassa ei anna eurooppalaisten armeijoiden kompensoida tuhoisia vaikutuksia, joita aiheutuu 25 vuoden aliinvestoinneista tällä alalla, laajalti jaetun teorian mukaisesti. , mutta se on hyvin vähän perusteltu. , rauhan eduista.

Viime vuosina ja erityisesti Venäjän Ukrainaa-vastaisen hyökkäyksen alkamisen jälkeen tehtyjen lukuisten ilmoitusten mukaan eurooppalaisten armeijoiden budjetit kasvavat ja jopa kasvavat paljon. Vielä, McKinsey-yhtiön tuoreessa tutkimuksessa, vaikuttaa paljon vähemmän innostuneelta kuin tämän alan puheet.

Tämän mukaan eurooppalaisten armeijoiden budjetit ovatkin kasvaneet viimeisen viiden vuoden aikana 5 prosenttia vuodessa tai alle 4 prosenttia viidessä vuodessa. Mikä pahempaa, vaikka monet niistä on tehty helmikuun 22. 24 jälkeen, nämä budjetit kasvavat seuraavan viiden vuoden aikana keskimäärin 2022 % vuodessa.

Näitä määriä todennäköisesti kompensoi inflaatio. Julkaistun tutkimuksen mukaan ne ovat kuitenkin erittäin riittämättömiä tasapainottamaan tuhoisia seurauksia, joita armeijoiden 25 vuotta kestäneen kriittisen aliinvestoinnin seurauksena tapahtui Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen.

McKinseyn mukaan puolustusmenot Euroopassa ovat kasvaneet 4 prosenttia vuodessa vuodesta 2018

Itse asiassa upeista ilmoituksista huolimatta kuten saksalainen Zeitenwende ja sen 100 miljardia euroa tai jopaPuolan menojen huimaa nousuaNämä korotukset eivät mahdollista Euroopan armeijoiden nykyisen dynamiikan suuntaamista uudelleen.

Puolustusmenot Euroopassa eivät ole kasvaneet tarpeeksi kompensoidakseen 25 vuoden aliinvestointien vaikutuksia Neuvostoliiton lakkautumisen jälkeen.
Puolustusmenot Euroopassa eivät ole kasvaneet tarpeeksi kompensoidakseen 25 vuoden aliinvestointien vaikutuksia neuvostoblokin loputtua.

Raportissa tuodaan esiin useita syitä tähän tappavaan tilanteeseen. Näin ollen monia ilmoituksia ei seuraa tosiasiat tai ne ovat huomattavasti ennakoitua heikompia. Tämä pätee erityisesti Italiaan ja Saksaan, jotka näyttävät nopeammin tukevan teollisuuttaan kuin vahvistavan armeijoitaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Saksa | Euroopassa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit