Voiko Abrams M1E3:n edessä ranskalainen EMBT päästä taistelutankkien keskisukupolveen?

Uuden panssarivaunun kehittämisen sijaan Yhdysvaltain armeija ilmoitti muutama viikko sitten, että se on siirtymässä kohti radikaalia M1 Abrams -evoluutiota, jotta se synnyttäisi M1E3 Abramsin vuosikymmenen loppuun mennessä.

Kuten Saksa ja sen Leopard 2AX:n tapauksessa Yhdysvalloille on kysymys siitä, miten ajan ja teknisten rajoitusten vuoksi vastataan mahdollisimman hyvin Ukrainan sodan opetuksiin ja erityisesti droonien massiiviseen saapumiseen taistelun kaikilla tasoilla. .

Tämä lähestymistapa, joka on MGCS-ohjelman tavoitteita vastaan, on tarkoitettu käytännönläheiseksi vastaamaan nykypäivän toiminnallisiin, mutta myös kaupallisiin haasteisiin.

Tässä yhteydessä Ranskan on EMBT-tornille perustuvan Leclerc-panssarivaunun radikaalin kehityksen perusteella kutsuttava itsensä mukaan tähän kilpailuun kelloa vastaan, joka on alkanut molemmin puolin Atlantilta?

Taistelukentän robottimuutos on käynnissä

Jos Ukrainan 19 kuukautta kestäneestä sodasta on opittava yksi ratkaiseva opetus, se on epäilemättä nyt keskeinen rooli, jonka robottiteknologiat, erityisesti droonit, ovat ottaneet taistelukentällä.

Leopard 2A4 Ukraina
Ukrainan sota osoitti panssarivaunujen hyödyllisyyden, joidenkin mielestä museolle tarkoitettu aika.

Ne puuttuvat lähes kaikkiin konfliktin tiloihin, olipa kyseessä sitten etulinjan hyökkäysyksiköiden, pitkän ja erittäin pitkän kantaman tykistötulen ohjaaminen, ilmahyökkäysten tai merivoimien suorittaminen vihollisen takatukikohtia vastaan ​​ja jopa terrorikampanjoiden toteuttaminen. siviiliväestöä.

Näiden droonien ja muiden väijyvien sotatarvikkeiden saapuminen vaikuttaa nyt sotilasstrategien operatiiviseen ajatteluun niin, että se muokkaa muiden usein liittyvien tekijöiden kanssa itse uusien sotilasvarusteiden suunnittelua.

Näin Loyal Wingmen ja muut Remote Carriers ovat tänään uuden sukupolven taistelulentokoneiden suunnittelun ytimessä, kuten NGAD Yhdysvalloissa, British GCAP (Italia/Japani) ja eurooppalainen FCAS.

Ne vaikuttavat myös uusien sotalaivojen suunnitteluun, olivatpa ne pintataisteluyksiköitä, kuten hävittäjiä ja fregatteja, suuria laivasto- ja hyökkäysaluksia, miinasodankäyntialuksia ja jopa sukellusveneitä.

Tämä pätee myös maa-aseisiin, olipa kyseessä tykistö, taistelu- ja tukipanssarivaunut, ja nyt taistelukentän herra, taistelutankki.

T14 Armata
Venäläinen T14 Armata oli ensimmäinen tankki, joka integroi täysin robotiikan vallankumouksen. Kuitenkin vaikeudet, joita se on kohdannut kehitystyössään jo lähes 10 vuotta, viittaavat siihen, että se oli liian kunnianhimoinen nykyiselle venäläisen teollisuuden hallitsemalle teknologialle.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. Joka tapauksessa saksalaiset pelaavat omia vahvuuksiaan (ja se on normaalia), meidän pitäisi lopettaa tämä Macronin utopia, tehdä toisinaan yhteistyötä muiden kanssa, mutta ennen kaikkea vahvistaa BITD:tämme ja omaa teknologiaamme kaikilla aloilla (sotilaallinen ja siviili)

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit