Saksa tilaa 5 israelilaista PULS-raketinheitintä hollantilaisen sopimuksen ansiosta

- Mainonta -

Se ei olisi kestänyt. Berliini on itse asiassa juuri ilmoittanut tilauksesta 5 israelilaista PULS-raketinheitinjärjestelmää, jotka korvaavat 5 Bundeswehrin M270 MARS 2:ta, jotka toimitettiin Ukrainaan, vain muutama päivä sen jälkeen, kun Varsova teki saman, mutta tällä kertaa 486 HIMARS-kantoraketilla.

Miksi nämä kaksi aihetta liittyvät toisiinsa, paitsi että ne ovat kaksi modernia pitkän kantaman rakettijärjestelmää? Pieni askel taaksepäin tarvitaan, neljässä vaiheessa!

1- Alankomaat ja KMW suosivat Elbitin PULSia

Viime huhtikuussa Haag esitteli joukko toimenpiteitä ja ohjelmia sen sotilaallisten voimavarojen nykyaikaistamiseksi ja vahvistamiseksi. Sen lisäksi, että Alankomaiden viranomaiset lisäsivät armeijoidensa budjettia 40 prosentilla saavuttaakseen Naton vuonna 2 vaatiman 2024 prosentin BKT:stä, Alankomaiden viranomaiset olivat myös ilmoittaneet tilauksesta JASSM-ER-risteilyohjuksille aseistaa F-35A, mutta myös RGM/ UGM-109E Tomahawk varustaa fregattinsa ja sukellusveneensä.

- Mainonta -

Yllätys tuli kuitenkin ilmoituksesta tilauksesta 20 Precise and Universal Launching System- tai PULS-raketinheittimille, jotka on suunnitellut ja valmistanut israelilainen Elbit.

Muutama viikko aiemmin Haag oli itse asiassa saanut vihreää valoa American Foreign Military Salesilta eli FMS:ltä ostaakseen yhtä monta HIMARS-järjestelmää 670 miljoonalla dollarilla. Ilmeisesti Alankomaiden viranomaiset olivat saaneet paremmat ehdot kuin Washingtonin ehdotukset.

5 PULS-raketinheitintä, jotka Bundeswehr hankkii Alankomaiden kauppasopimuksen kautta, korvaavat viisi M5 MARS 270:ta, jotka lähetetään Ukrainaan.
5 PULS-raketinheitintä, jotka Bundeswehr hankkii Alankomaiden kauppasopimuksella, korvaavat viisi M5 MARS 270 -lentokonetta, jotka lähetetään Ukrainaan.

Tanska oli valinnut PULSin jo vuoden alussa, ja se kiinnostaa myös Espanjaa ja Saksaa. Niinpä Krauss-Maffei teollisuusryhmä esitteli joulukuussa 2022 mahdollinen seuraaja saksalaiselle M270 MARS 2:lle, joka perustuu nimenomaan israelilaiseen PULSiin.

- Mainonta -

2- Rheinmetall tekee yhteistyötä Lockheed-Martinin kanssa HIMARSin osalta

Huhtikuun lopussa oli kuitenkin vuoro Rheinmetall allekirjoittaa sopimuksen tällä kertaa Lockheed-Martinin kanssa, kehittää tätä samaa MARS 2:n seuraajaa, tällä kertaa amerikkalaisen HIMARSin pohjalta, ajamalla vastikään allekirjoitetun teollisen sopimuksen mukaan F-35A:n rungon keskiosan rakentamisesta.


LOGO meta Defense 70 Multiple Rocket Launcher | Saksa | Tykistö

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit