Merisodankäynti kohtaa "dreadnought-hetken", sanoo UK First Sea Lord

Ukrainan joukkojen uudet voimavarat Venäjän laivaston neutraloimiseksi Mustallamerellä ovat "dreadnought-hetki" amiraali Ben Keylle, Ison-Britannian amiraliteetin ensimmäiselle merilordille. Tämä on brutaali ja syvällinen muutos paradigmoissa ja opeissa, kuten tapahtui ensimmäisten Dreadnought-luokan taistelulaivojen saapuessa XNUMX-luvun alussa.

Taistelusuunnitelmat vanhentuvat, kun ensimmäinen laukaus ammutaan. Tätä monta kertaa lainattua ja muokattua lausetta käytetään ensisijaisesti varoittamaan poliitikkoja ja strategeja liiallisesta luottamuksesta strategiaansa ja simulaatioihinsa. Sota on itse asiassa yksi monimutkaisimmista ihmisten välisen vuorovaikutuksen muodoista sen laajuuden ja radikaalin ulottuvuuden vuoksi.

Sellaisenaan on kiistatonta, että Kreml ja Venäjän kenraaliesikunta eivät olleet koskaan ennen 24. helmikuuta 2022 odottaneet, että suuri sotilasoperaatio Ukrainaa vastaan ​​voisi kehittyä 19 kuukautta kestäneeksi pakkosodaksi, joka on lähtenyt. yli 250.000 XNUMX kuoli ja haavoittui sen armeijassa.

Siten Ukrainan armeijoiden valmistautumista, väestön ja poliittisten viranomaisten vastarintaa tai länsiblokin reaktiota ei ollut ennakoitu Venäjän strategiassa, joka sitten puhui "kolmen päivän erityisestä sotilasoperaatiosta". .

Nämä materiaalit ja teknologiat paljastivat Ukrainan sodan

Se, mikä pätee strategioihin, pätee myös laitteisiin. Siten tämän sodan aikana monet tähän asti laiminlyöneet tai väärinymmärretyt laitteet ja teknologiat saivat sotilasesikunnilta aatelistokirjeensä.

Risteilijä Moskva - upposi
Venäjän Mustanmeren laivaston lippulaivan Moskva-risteilijän tuhoutuminen merkitsi Venäjän laivaston hitaan laskeutumisen helvettiin Ukrainassa.

Tämä koski kevyitä MIES-drooneja, kuten TB2 konfliktin alussa, sitten pitkän putken tykistöjärjestelmiä, kuten CAESAR, pitkän kantaman tykistöjärjestelmiä, kuten HIMARS, Gepard-ilmatorjuntatykki tai jopa Shahed 136. lennokki.

Paradoksaalista kyllä, jos Ukrainan maa- ja ilmasota on usein kiinnittänyt analyytikoiden huomion, on hyvin mahdollista, että juuri merisodan alueella tämän konfliktin vaikutus voi tuntua eniten vuosien ja vuosikymmenten aikana. tule.

Tämä on pohjimmiltaan se, mitä brittiläisen amiraliteetin ensimmäinen herra, amiraali Ben Key ilmaisi, viittaa "dreadnought-hetkeen" jonka sanotaan olevan meneillään Ukrainassa merisotaa koskien.

Naval Warfare at Dawn of a Dreadnought Moment

Ison-Britannian amiraali viittasi käsitteelliseen vallankumoukseen, jonka aiheutti suurikaliiperisten laivaston aseiden samanaikainen saapuminen suurella tarkkuudella (aikaan nähden) ja ennennäkemättömällä kantamalla, asennettuna panssaroituihin aluksiin voimakkailla höyrykattiloilla, jotka johtivat mm. XNUMX-luvun alussa muuttaakseen perinpohjaisesti paradigmojaan.

Merivoimat kohtasivat muitakin radikaaleja ja nopeita muutoksia, kun ensimmäisessä maailmansodassa tulivat sukellusveneet, toisessa maailmansodassa lentotukialukset ja kylmässä sodassa ydinvoimalukset.

Dreadnought-hetki - HMS Ark Royalin miekkakala osuu Bismarckiin
Joskus yksi dreadnought-hetki jahtaa toista. Tämä tapahtui 26. toukokuuta 1941, kun Fairey Swordfish -torpedokoneet lentotukialusta HMS Ark Royalista osuivat kahteen torpedoon taistelulaivassa Bismarck aiheuttaen vaurioita ruoriin, mikä pakotti miehistön upottamaan aluksen.

Admiral Keyn mielestä Ukrainan armeijoiden vastaus Venäjän laivaston ehdottomaan merivoimien ylivaltaan Mustallamerellä käyttämällä ohjuksia rannikkopattereissa, tiedusteludroneja ja kasvavaa määrää laivaston ja sukellusveneen droneja vastaa uutta " Dreadnought-hetki”.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Naval drone | Venäjän ja Ukrainan konflikti | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit