Kohti uutta F-35A-tilausta Etelä-Korean ilmavoimille

American Foreign Military Sales eli FMS ilmoitti, että se on valtuuttanut 25 F-35A:n lisätilauksen Etelä-Korean ilmavoimille 5 miljardilla dollarilla. Tämä ilmoitus tulee, koska Kim Jong-Unin Venäjän-vierailu saattaa muuttaa voimatasapainoa Korean niemimaalla.

Hieman yli vuosi sitten tilaus kolmannesta ja viimeisestä 20 F-35 Lightning 2:n erästä Etelä-Korean ilmavoimille herätti paljon epäröintiä ja spekulaatiota.

Kysymys oli sitten siitä, valitseeko Soul F-35B:t pystysuoralla tai lyhyellä nousulla ja laskulla erityisesti tulevan lentotukialuksensa varustamiseen, jonka kohtalo on vielä epävarma, vai maaversion F-35A, josta 40 esimerkkiä oli jo käytössä. Etelä-Korean ilmavoimien sisällä.

Jännitys päättyi heinäkuussa 2022, kun Soul päätti Lockheed-Martin-hävittäjän maaversion puolesta, jossa on suunniteltu 3 miljardin dollarin kokonaismäärä FX-ohjelman 20 lentokoneelle.

25 muuta F-35A:ta Etelä-Korean ilmavoimille

Kesti vuoden neuvotella tämän sopimuksen kaikista näkökohdista, mukaan lukien Foreign Military Sales on juuri antanut ääriviivat. Näin ollen Etelä-Korean ilmavoimat eivät osta 20, vaan 25 F-35A:ta.

F-35A Etelä-Korean ilmavoimat
Etelä-Korean ilmavoimat toteuttavat jo 40 F-35A:ta FX-ohjelman puitteissa

Nämä toimitetaan suoraan Block 4 -standardiin, jonka pitäisi mahdollistaa hävittäjän täyden toimintakapasiteetin saavuttaminen. Tilauksen mukana tulee 26 Pratt & Whitney F135-PW-100 turboruihkukonetta sekä tietty määrä osia ja varusteita.

Jos alun perin suunnitellun tilauksen laajuus kasvoi 25 % 5 lisähävittäjän tilauksen myötä, budjettikuori puolestaan ​​kasvoi räjähdysmäisesti ja oli FMS:n tarjouksen mukaan 5 miljardia dollaria, kasvua 66 %.

5 miljardin dollarin kirjekuori FMS:lle

Tätä kasvua on kuitenkin punnittava useilla parametreilla. Ensinnäkin FMS on tottunut "ajattelemaan laajasti" suurten sopimusten tukipaketin suhteen, ja hyvin usein lopullinen sopimus on kompaktimpi kuin Pentagonin alun perin ehdottama.

Toisaalta näitä laitteita ei pitäisi toimittaa 4 tai 5 vuoden kuluttua. Siksi on asianmukaista ottaa listauksessa huomioon Yhdysvaltojen inflaation vaikutukset, mutta myös mahdolliset raaka-aineiden hintojen muutokset epävarmassa geopoliittisessa tilanteessa.

KF-21 Boramae K-FX ohjelma
Uusimpien eteläkorealaisten F-35A:n lisäkustannukset voivat vaikuttaa K-FX-ohjelman ja sen hävittäjä KF-21 Boramaen rahoitukseen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 Hävittäjälento | Sotilasliitot | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit