Kiinan ilmavoimien uusi ennätysoperaatio Taiwanin ympärillä

Vain kaksi vuotta sitten, lokakuun 1. päivän yönä Kiinan ilmavoimat tekivät uuden ennätyksen josta oli tulossa räikeä merkki hänen nopeasta valtaannousunsa.

Sitten se onnistui lähes samanaikaisesti lähettämään 38 taistelukonetta, 18 J-16-hävittäjäpommittajaa neljän Su-30-koneen kanssa sekä kaksi H-6-pommittajaa ja Y-8-meripartiolentokonetta kohti Taiwania. Jotkut olivat ylittäneet salmen keskilinjan, toiset ohittaneet saaren ilmatilan etelästä.

Kiinan kasvavat ilmavoimat Taiwanin ympärillä

Tämä ennätys ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Itse asiassa seuraavana päivänä saaren ympäri lensi 39 lentokonetta kahdessa kokoonpanossa, eli 26 J-16:ta, kymmenen Su-30:tä, kaksi Y-8:aa ja KJ-500 ilmavalvontakonetta. Sitten 4. lokakuuta 34 J-16:ta, 12 H-6:ta, 2 Su-30:tä, 2 Y-8:aa ja 2 KJ-500:ta tekivät uuden ennätyksen 52 koneella.

Siitä lähtien taistelulentokoneiden, mutta myös Kiinan laivaston alusten, käyttö on tullut päivittäiseksi, ja viime kuukausina keskimäärin 24 konetta ja dronea sekä 4–5 alusta, mikä on jatkuvasti paineistanut Taiwanin puolustusta.

Y-20U tankkeri J-20 ja J-16
Kaksi Y-20U-tankkerilentokonetta seurasi J-16-laivuetta Taiwanin ohitustiellä 18. syyskuuta.

Tietueet, kuten ne, auttavat arvioimaan Kiinan ilmavoimien edistymistä, mutta myös niiden muodon nousu. Viimeisin, eiliseen asti, on peräisin huhtikuusta 2023, ja se oli mobilisoinut peräti 91 taistelulentokonetta, tukilentokonetta ja pitkän matkan droneja samanaikaisesti.

Ennätykset on tehty rikottavaksi, näyttää siltä, ​​vaikka sisällöltään on todennäköistä, että autonomisen saaren asukkaat suhtautuvat asioihin vähemmän innostuneesti.

103 kiinalaista lentokonetta ja 9 alusta Taiwanin ympärillä tänä syyskuun 18. päivänä

Taiwanin armeijat, jotka ovat vastuussa maan taivaan ja rannikoiden valvonnasta, havaitsivatkin 17.–18. syyskuuta vähintään 103 Kiinan ilmavoimille kuuluvaa lentokonetta, jotka operoivat saaren ympäri, sekä yhdeksän Kiinan laivaston alusta.

Havaituista 103 lentokoneesta 10 Su-30:tä, 12 J-10:tä ja 4 J-11:tä ylitti Taiwanin salmen keskiviivan, kun taas 12 J-16:ta seurasi 2 KJ-500:ta ja erityisesti kaksi Y-tankkerilentokonetta -20U johti. pitkäaikainen ohitusmatka saaren eteläpuolelle.

Juuri tämä tehtävä, joka on perinteisesti uskottu pitkän kantaman H-6-pommittajille, ei ketterille ja voimakkaasti aseistetuille J-16-koneille, sekä kahden Y-20U-tankkerivaunun tuki herättää erityisen huomion tässä uudessa esittelyssä. voimasta.

D-16 H-6
Su-30:stä johdettu J-16 on kuitenkin täysin uudistettu ja modernisoitu koneessa oleva elektroniikka sekä laaja valikoima ilmasta ilmaan, ilmasta maahan ja ilmasta pintaan aseita.

Vain kaksi vuotta sitten Kiinan ilmavoimat olisivat varmasti olleet kyvyttömiä suorittamaan minkäänlaisia ​​tehtäviä, puhumattakaan voimannäytöstä Taiwanin ympärillä. paitsi käyttämällä pitkän kantaman H-6-pommittajia.

Tämä kuitenkin pakottaa Taiwanin asevoimat ottamaan pois omat taistelukoneensa ja lähettämään aluksensa seuraamaan PLA:n ohjausta, kuten on tapana tehdä, sekä aktivoimaan sen rannikkopuolustusta.

Tämä liike tarjosi kiinalaisille joukoille arvokasta tietoa saaren puolustusjärjestelmän luonteesta ja sijainnista, samalla kun hyödynnettiin vastakkaisten lentokoneiden ja laivojen potentiaalia.

PLA liittyy erittäin eksklusiiviseen klubiin maailman ilmavoimissa


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Tensions Chine vs Taiwan | Analyses Défense | Aviation de chasse

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit