Aseiden toimitus Ukrainaan: Puola on kuiva, oire tulevasta laajamittaisesta ilmiöstä.


Venäjän hyökkäyksen alusta lähtien Puola oli ollut eturintamassa aseiden toimittamisessa Ukrainalle. Varsova on puolentoista vuoden aikana toimittanut yli 300 T-72-, PT-91- ja Leopard 2A4, sekä 14 Mig-29:ää ja lukuisia panssaroituja ajoneuvoja ja kaikentyyppisiä sotatarvikkeita Kiovassa.

Itse asiassa Puola oli pitkään tärkein raskaan sotilaskaluston toimittaja Ukrainan armeijoiden tukemiseksi, myös Yhdysvaltojen edessä, ja se on useaan otteeseen toiminut kannustimena länsilinjojen siirtämisessä. aseiden toimituksesta.

Lopuksi Puola toivotti tervetulleeksi yli puolet 4 miljoonasta ukrainalaisesta pakolaisesta ja salli suuren joukon länsimaisia ​​sotilasvarusteita kulkea alueensa kautta Ukrainaan.

Puola on kuiva asetoimituksissa Ukrainaan

Tämä näyttävä ponnistus kuitenkin tehtiin Puolan armeijoiden kustannuksella, sillä ne menettivät tietyillä alueilla lähes 40 % toimintakyvystään Ukrainaan suuntautuneiden toimitusten vuoksi.

Aseiden toimitus Ukrainaan Puola PT-91
Puola toimitti Ukrainaan yli 300 raskasta PT-91 ja T-72 tankkia sekä Leopard 2A4.

Jos Varsova on useiden kuukausien ajan ollut mukana yhtä mahtavassa dynamiikassa armeijoidensa modernisoinnissa, uusien laitteiden toimitukset kestävät useista kuukausista useisiin vuosiin, ja aikana Puola on alttiina ja haavoittuvainen, varsinkin kun se tuskin voi luottaa Euroopan naapurit vahvistamaan omaa puolustustaan.

Lisäksi, kuten Meta-defensen lukijat ovat tienneet useiden kuukausien ajan, Moskova on kesästä 2022 alkaen sitoutunut uudistamaan perusteellisesti omaa puolustusteollisuuttaan ja muuttamaan maan todelliseksi sotataloudeksi.

Itse asiassa, olipa Ukrainan konfliktin lopputulos mikä tahansa, Venäjän armeijat voivat nopeasti uhata Puolaa tai Baltian maita sen rajoilla.

Järkyttävä, mutta odotettu ilmoitus Puolan pääministeriltä Mateusz Morawieckiltä

Lausunnossa ei siis ole varsinaisesti mitään yllättävää Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki Puolan asetoimitusten lopettamisesta Ukrainaan.

Mitä tulee asiaan liittyvään kontekstiin toisaalta Kiovan ja toisaalta Varsovan, Bratislavan ja Budapestin välisiin jännitteisiin, Ukrainan viljasta, ja lisäksi Puolan kärjistyneessä vaaleja edeltävässä tilanteessa se vain paljastaa tilanteen, joka on muuten väistämätön ja ennustettavissa.

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki
Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki ilmoitti asetoimitusten lopettamisesta Ukrainalle, jotta tarvittavat voimat säilyisivät uhkaa vastaan.

Niin ennustettavissa kuin se olikin, tätä Ukrainalle siirrettävien asevarastojen loppumista ei kuitenkaan ennakoitu Varsovassa eikä muissa Euroopan maissa, jotka myös ovat alttiina samojen rajoitusten piiriin.

Venäjän sodan seuraukset

Näin toimitettuaan noin sata tankkia Leopard 2 modernia eurooppalaista toimitusta koostuvat nyt säiliöistä Leopard 1 60-luvun lopulta ja 70-luvun alusta.

Näillä ei ole juurikaan syytä kadehtia Venäjän varastoista vapautettuja T-62:ta ja T-55:tä. Ne edustavat kuitenkin vain osaa Venäjän armeijalle toimitetuista tankeista. Itse asiassa venäläiset asetehtaat toimivat nyt täydellä kapasiteetilla, korkeammalla nopeudella kuin ennen sotaa.

Siten Uralvagonzavodin panssarivaunutehdas Nižni Tagilissa, Sverdlovskin alueella, Uralilla, tuottaa nyt 200–400 panssaria vuodessa, riippuen lähteistä, pääasiassa T-90M:t, mutta myös T-80BV:t ja T-72B3M, eli paljon uudempia ja tehokkaampia malleja kuin Ukrainaan lähetetty Leopard 1.

Ukrainan asetehtaiden mirage

Yrittääkseen vastata vaaralliseen voimatasapainon kehitykseen, joka on syntymässä, Kiova on sitoutunut useiden kuukausien ajan neuvottelemaan eurooppalaisten teollisuuden kanssa infrastruktuurien rakentamisesta, joka mahdollistaa näiden laitteiden tuotanto Ukrainassa.

KF-51 Panther Rheinmetall
Rheinmetallin kerrotaan rakentavan panssarivaunu- ja panssaritehdasta Ukrainaan, mahdollisesti KF51-panssarivaunujen valmistukseen. Panther.

Näin Rheinemtall on toiminut useiden viikkojen ajan tehtaan rakentaminen, joka pystyy kokoamaan jopa 400 raskasta panssaroitua ajoneuvoa, taistelutankkeja ja jalkaväen taisteluajoneuvoja vuodessa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen voimatasapaino | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit