Kuten FCAS, MGCS:stä on jälleen tulossa poliittinen ohjelma, jonka sen ei olisi koskaan pitänyt lakata olemasta

- Mainonta -

Useiden kuukausien ajan ranskalais-saksalaisen Main Ground Combat Systemin eli MGCS:n tulevaisuus kuvattiin hyvin synkästi Reinin molemmin puolin. Kyse ei ollut vain lehdistöstä tehdyistä ekstrapoloinneista, joissa oli tiettyä kilpailua maiden ja niiden puolustusteollisuuden välillä, vaan myös vakavista varauksista, joita asiaa lähellä olevat teolliset, sotilaalliset ja poliittiset lähteet ovat ilmaisseet piilossa.

jälkeen ensimmäinen kokous heinäkuussa kahden valvontaministerin välillä mikä johtaa vain siihen, että armeijan ja Bundeswehrin esikunnalle pyydetään laatimaan HLCORD (High Level Common Operational Requirements Document), joka on yhteinen ilmaus tarpeista ohjata ohjelman tulevaisuutta.

MGCS:n tulevaisuuden kannalta kriittinen tapaaminen Sébastien Lecornun ja Boris Pistoriuksen välillä

Itse asiassa paine oli suuri Sébastien Lecornulle ja Boris Pistoriukselle heidän uuden tapaamisensa onnistumisesta, joka pidettiin Evreux'n lentotukikohdassa 21. syyskuuta.

- Mainonta -

Itse asiassa kyse oli siitä, että MGCS-ohjelma saadaan pois pysähtyneestä tilasta, jossa se on ollut sen käynnistämisestä vuonna 2017, ja siten sen kestävyyden takaaminen sen myötä. FCAS-ohjelmasta, joka liittyy siihen läheisesti.

MGCS lecornu pistorius heinäkuuta 2023
Sébastien Lecornu ja Boris Pistorius Berliinissä keskustelemaan MGCS-ohjelmasta heinäkuussa 2023

Aiheesta on viime viikkoina noussut esiin monia keinoja, jotka vaihtelivat vuonna 2017 alkaneen ranskalais-saksalaisen yhteistyön puhtaasta ja yksinkertaisesta luopumisesta Italian liittymiseen Ranskan määräämään ohjelmaan.

Kaksi miestä ilmeisesti onnistuivat löytämään yhteisen sävelen, soveltamalla samaa lähestymistapaa kuin se, jonka ansiosta FCAS-ohjelma, joka on myös sotkeutunut teollisiin kamppailuihin teollisen jakamisen ympärillä, pääsi ulos tappavasta urasta, johon se joutui.

- Mainonta -

Asevirastojen poliittinen valtaus ja johtaminen

Kuten FCAS:n tapauksessa, MGCS-ohjelmaa, joka on ennen kaikkea poliittinen ohjelma, jolla pyritään lujittamaan teollista ja teollista yhteistyötä Pariisin ja Berliinin välillä, pilotoi siksi Politics, tarkemmin sanottuna maiden asevirastot. , Ranskan DGA ja saksalainen BWD.

Tällä lähestymistavalla pyritään lopettamaan kiistat, jotka ovat estäneet ohjelman 7 vuotta, erityisesti sen jälkeen, kun Rheinmetal saapui KNDS:n rinnalle vuonna 2019.

armin papperger rheinmetall KF51 Panther
Rheinmetallin toimitusjohtaja Armin Papperger ei ole salannut erilaisia ​​tavoitteitaan MGCS-ohjelman suhteen.

On huomattava, että tietyt teollisuusyritykset eivät suinkaan ole ottaneet huonosti vastaan ​​tätä poliittista valtausta. Joten muutama viikko sitten KNDS:n toimitusjohtaja Frank Haun vaati tätä nimenomaan saadakseen ohjelman pois uurasta.

- Mainonta -

Se on erilainen Rheinmetallille, joka oli tehnyt sen potentiaalista haittaa ohjelmassa, teollisessa ja kaupallisessa strategiassa palvelee sen KF51-välisukupolven säiliön mainostamista Panther.


LOGO meta Defense 70 Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus | Saksa | Puolustusanalyysi

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit