Ydinvoiman leviämisen riskit Ukrainassa ovat edelleen korkeat, RAND Corporation sanoo


Venäjän hyökkäyksen jälkeisinä ensimmäisinä kuukausina läntiset liittokanslerit pelkäsivät ydinaseiden eskaloitumista Ukrainassa ja jopa Venäjän käyttävän ydinaseita, joita joskus kutsutaan taktisiksi tai matala-intensiteetiksi, jos sotilaalliset operaatiot päätyivät epäonnistumaan.

Joten maaliskuussa 2022, kun kävi selväksi, että Ukraina ei kaadu muutamassa päivässä, Ranska ilmoitti ottaneensa käyttöön kolme SSBN-numeroa, ydinballististen ohjusten sukellusveneitä, joilla on Ranskan pelotteen toinen iskukyky. Tämä oli ensimmäinen sitten vuoden 1983 ja euroohjuskriisin.

Hajanainen käsitys Ukrainan konfliktin eskaloitumisen uhkasta lännessä

Siitä lähtien pelko konfliktin kärjistymisestä, joko Ukrainan rajojen yli ulottuvan tai Venäjän ydinaseiden käytön vuoksi, on vähentynyt merkittävästi sekä yleisessä mielipiteessä että valtion korkeimmilla tasoilla, Ranskassa ja yleisemmin länsimaissa. .

Tämä valppauden lasku ei liity pelkästään uhan omaksumiseen, kuten kylmän sodan aikana. Venäjän useat uhkaukset ja punaiset linjat, joita vetävät erityisesti Ukrainan aseiden toimittamiseen liittyen, joita ei ole toteutettu, itse käsitys uhkasta on luonnollisesti vähentynyt.

SSBN pelottelee voittajaa
Ranska oli samanaikaisesti lähettänyt kolme SSBN:ää merelle vahvistaakseen pelotteitaan maaliskuussa 3 vastauksena Ukrainan konfliktin kärjistymisen riskeihin.

Se ei ole nyt juurikaan enää julkisen keskustelun ytimessä, mukaan lukien tiedotusvälineet, vaikka tietyt poliittiset hahmot, kuten D. Medvedev tai Sergei Karaganov, vaativat avoimesti iskemään Ukrainaan ja Natoon Venäjän ydinaseilla, jotta he toivovat, että lopettaa konfliktin.

Ukrainan konfliktin kärjistymisen uhka on kuitenkin edelleen erittäin korkea, myös ydinalalla. Se on joka tapauksessa Rand Corporationin raportissa tekemä johtopäätös julkaistu muutama päivä sitten.

Rand Corporation raportoi ydinvoiman leviämisen riskeistä Ukrainassa

Tämän analyysin suorittamiseksi amerikkalaisen ajatushautomon tutkijat haastattelivat viime keväänä noin viittätoista tunnustettua asiantuntijaa tunnistaakseen kunkin hallitsevan aseman ja erilaiset lähestymistavat.

Tämän raportin mukaan konfliktin kärjistymisen riskit pysyvät ennallaan, vaikka Venäjän viranomaiset eivät ole reagoineet heidän itse vetämiinsä punaisiin linjoihin.

Venäjän panssarivaunu tuhoutui Ukrainassa
Oletus Ukrainan todennäköisestä tappiosta voi saada Venäjän viranomaiset ylittämään Randin mukaan ydinrajan.

Itse asiassa Kreml on toistaiseksi pidättäytynyt mistään vastatoimista, koska se pelkää Naton sotilaallista voimaa, näkee kansainvälisten kumppaniensa, erityisesti Kiinan, hylkäävän itsensä, ja ennen kaikkea varmuudesta, että se voi voittaa konfliktin ilman, että se on on tarpeen mennä nykyistä tilannetta pidemmälle.

Näin ollen kaikki, mikä heikentää tätä triptyykkiä, voisi vakuuttaa Venäjän viranomaiset välilaskun välttämättömyydestä tai suotavuudesta, mukaan lukien tähän asti kiellettyjen aseiden käyttö.

Venäjän eskalaatiopäätöksen käänteet


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Puolustusanalyysi | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit