Naton ilmavoimat lisäävät harjoitusten määrää hävittäjälaivastonsa hajottamiseksi.


Suuren konfliktin vaaran palatessa, myös Euroopassa, Naton ilmavoimat jatkavat hävittäjälaivastonsa hajotusharjoituksia vastatakseen ballististen ohjusten, risteilyohjusten ja hyökkäysdroneiden pitkän kantaman uhkaan sotilaslentokentillä. osa ehkäisevää lakkoa. Juuri tässä yhteydessä Suomessa järjestettiin Baana 2023 -harjoitus, jossa useat ilmavoimat pääsivät harjoittelemaan moottoritieosuuksien käyttöä hävittäjiensä käyttöön.

Hävittäjälaivaston hajotusharjoitukset olivat yleisiä koko kylmän sodan ajan. Itse asiassa kaikki ilmavoimat tiesivät, että niiden sotilaslentokentät joutuisivat vihollisen pommituksen kohteeksi, luultavasti ydinaseita käyttäen, jotta voitaisiin eliminoida Naton hävittäjälaivastot, jotka tuolloin edustivat liiton pääasiallista voimavaraa Varsovan liitossa.

Tietyt lentokoneet, kuten ruotsalainen JAS 37 Viggen, amerikkalainen A-10 Thunderbolt II ja erityisesti brittiläinen Harrier, oli suunniteltu juuri siten, että ne voitaisiin ottaa käyttöön väliaikaisesta maastosta, kuten pieniltä siviililentokentiltä tai lentokentiltä. valtatie.

Hävittäjälentokoneiden hajotusharjoitusten paluu kansainväliseen kontekstiin

Kylmän sodan päättyessä tämä taistelulentokoneiden tietynlaisen rustiikkiisuuden tarve hiipui, kun lentotukikohtiin kohdistuvat uhat muuttuivat merkityksettömiksi erityisesti epäsymmetristen konfliktien aikana.

Valtatiehajotusharjoitukset Taiwanin mirage 2000-5
Taiwanin ilmavoimat eivät ole koskaan lakanneet harjoittamasta taistelulentokoneidensa toiminnallista hajottamista erityisesti valtatieosuuksille.

Ja vain muutamat maat, mukaan lukien Ruotsi ja Suomi, jotka tuolloin liittyivät puolueettomuuteen, tai Taiwan, jota Peking uhkasi, jatkoivat JAS 39 Gripen-, F/A-18 Hornet-, F-16- ja Mirage 2000 -koneidensa harjoittelua improvisoitujen kiitoteiden käyttämiseksi. varmistaa niiden leviämisen.

Jännitteiden lisääntyminen Kiinaa vastaan, pitkän kantaman aseiden, kuten risteilyohjusten tai hyökkäysdroneiden, ja erityisesti Ukrainan sodan opetukset ovat saaneet ilmavoimat harkitsemaan tätä taktiikkaa uudelleen varmistaakseen toimintansa tehokkuuden, mukaan lukien vastaisen ehkäisevän lakon lisäksi.

Harjoitus Baana 2023 Suomessa

Tällä alueella useat ilmavoimat lähtivät harjoittelemaan kykyjään ja oppimaan kokeneimmilta muutama päivä sitten Suomessa pidetyssä harjoituksessa.

Tämä Baana-niminen harjoitus järjestetään vuosittain, ja se antaa Suomen ilmavoimille tilapäisesti käyttää osia moottoriteitä harjoitellakseen lentoonlähtöä, laskua ja Hornettien käyttöä tästä huonontuneesta ympäristöstä.

Euro Fighter Typhoon Suomen kuninkaallisten ilmavoimien moottoritieharjoitus Baana 2023
Euro Fighter Typhoon lentoonlähtö Suomen maantieltä harjoituksen Baana 23 aikana

Tänä vuonna suomalaisten hävittäjien joukkoon on kuitenkin liittynyt muitakin lentokoneita, mm Eurofighters Typhoon kuninkaallisista ilmavoimista, sekä norjalaiset F-35A:t.

Tavoitteena oli vahvistaa lentokoneiden kyky käyttää tämän tyyppistä väliaikaista maastoa, mutta myös ilmavoimien valmiudet varmistaa hävittäjien sijoittaminen huonontuneisiin ympäristöihin.

Euro Fighter Typhoon RAF:n ja Norjan F-35A:n Suomen moottoriteillä

Norjalaisten F-35A:n osallistuminen kiinnosti erityisesti suomalaisia, jotka ilmoittivat kannattavansa Lockheed-Martin-hävittäjän Hornetit korvaamaan tulevina vuosina.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaskoulutus ja -harjoitukset | Puolustusuutiset | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit