MBDA Francen Mistral 3 -ohjus vetoaa edelleen Espanjan asevoimiin

Espanjan armeijat jatkavat MBDA Francen kehittämän erittäin lyhyen kantaman maa-ilma-Mistral-ohjuksen käyttöä. Tätä varten Espanjan hallitus on juuri vahvistanut tilaus 522 uudesta Mistral 3 -ohjuksesta, sekä ATPS-koulutusjärjestelmät, akkulaturit ja varaosat, kaikki 324,6 miljoonalla eurolla.

Madrid oli jo tilannut vuonna 2021 91 Mistra-ohjustaAloitan joidenkin modernisoinnin 102 jalkaväen ampumapaikkaa ja 10 ATLAS-järjestelmää jotka ovat tarjonneet tiivistä maa-ilmapuolustusta espanjalaisille yksiköille useiden vuosien ajan.

Varmista Espanjan armeijoiden SHORAD-suojaus

Uudet ohjukset mahdollistavat koko laivaston standardoimisen vuonna 2018 käyttöönotetun uuden ohjuksen suuntaan, joka tarjoaa paremman suorituskyvyn 8 km:n kantomatkalla ja on varustettu uudella etsintäkoneella, joka kykenee tarttumaan drooniin ja kestää paremmin lämpövieheitä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, ​​​​että Espanjan sopimus koskee vain maan kolmen armeijan käyttämien SHORAD (Short Range Air Defense) -kapasiteettien modernisointia. Tulevaisuudessa puhutaan myös tiettyjen Espanjan laivaston alusten varustamisesta SIMBAD-RC-järjestelmillä, jotka käyttävät samaa ohjusta ilma-, drone- ja ohjuspuolustusten vahvistamiseksi.

Mistral 3 SIMBAD-RC
Espanjan laivasto on myös kiinnostunut Mistral 3:sta SIMBAD-RC-järjestelmän kautta, joka suojaa erityisesti Ranskan laivaston uutta Jacques Chevalier -tarvikesäiliöalusta.

Mistral 3 pystyy myös aseistamaan Tiger-taisteluhelikopterin, joka on Ranskan ja Espanjan yhteisen modernisointiohjelman kohteena.

Paradoksaalista kyllä, Madrid ei näytä haluavan liittyä tämän varsin tärkeän tilauksen vuoksi Pariisin aloitteeseen harmonisoida Mistral-ohjuksen sopimusten hallinta ja käyttö "käyttäjäklubissa", joka kokoaa yhteen, tänä päivänä ja lisäksi. Ranskaan, Belgiaan, Kyprokseen, Viroon ja Ranskaan, ja joihin Romania voisi pian liittyä.

MBDA:n Mistral 3 -ohjuksen suorituskyky

1,85 metriä pitkä ja lähes 20 kg painava Mistral 3 on liian raskas ja iso käytettäväksi olkapäällä, kuten Stinger tai FBS-70. Jalkaväkiversiossa sen kuljettaa ja ottaa käyttöön kahden miehen ryhmä ampumapaikasta.

Vaikka se on vähemmän joustava käyttää ja raskaampi kuljettaa kuin klassinen jalkaväen Shorad, se tarjoaa paljon ylivoimaisen suorituskyvyn, sillä sen toimintasäde on yli 8 km, melkein kaksinkertainen Stingeriin verrattuna, ja korkea 2,7 Machin yliääninopeus mahdollistaa sen ottaa vastaan ​​nopeita lentokoneita.

Mistral ampumaportti
Toisin kuin Stinger, Mistralia käytetään ampuma-asennosta.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Ilmatorjuntaohjukset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Ilmatorjunta

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit