Toimiiko Kiinan Shenlong-avaruuslentokone ASAT-satelliittitorjuntajärjestelmänä?

26. elokuuta 2022 Long March 2F -raketti nosti Kiinan Shenlong-avaruuslentokoneen kiertoradalle tehtävää varten, joka kestää 276 päivää. Tämä Kiinan avaruusteollisuuden osoitus voimankäytöstä oli Pekingin vastaus yli 900 päivää kestäneelle kiertoradalle. Boeing X-37B avaruuskone muutama kuukausi aikaisemmin.

Teknologisen voiman osoittamisen lisäksi Shenlongin lento osoitti kuitenkin ennen kaikkea, että Kiina kykeni nyt kehittämään uusia kiertorata-asejärjestelmiä.

Tämä pätee erityisesti jaetun kiertoradan pommitusjärjestelmiin, joiden osalta Peking on osoittanut, että sillä on samanaikaisesti kiertoratavektori, Shenlong-avaruustaso ja yliäänilentokoneet, jotka pystyvät suorittamaan tarkkoja iskuja. Tämä uusi uhka oli tuolloin useiden yksityiskohtaisten artikkelien aihe tällä sivustolla.

Shenlong-avaruuskoneen havaintoja

Mutta näyttää siltä, ​​​​että kiinalaiset insinöörit eivät ole rajoittuneet avaruustason lennon ympärillä tehdyissä kokeissaan vain tälle alueelle. Näin ollen Yhdysvaltain avaruusvoimien 18. avaruuspuolustuslentueen tekemät havainnot osoittavat, että Shenlong suoritti useita tehtäviä tämän lennon aikana paljastaen muita taitoja, jotka ovat yhtä huolestuttavia kuin SBF jo voi ajatella.

Itse asiassa avaruustason havaittiin pudottavan avaruusobjektia, joka myöhemmin kehittyi yhdessä sen kanssa kiertoradalla, mikä viittaa siihen, spacereview-julkaisun mukaan, että Shenlong voisi edustaa uutta tiiliä kiinalaisessa ASAT-järjestelmässä, mikä todennäköisesti tuo tällä alueella merkittävimmän toiminnallisen lisäarvon Kiinaan.

Mikrosatelliitin vapautuminen ja kehitys

Tehtyjen havaintojen mukaan Shenlong olisi suorittanut palautus- ja vapautusliikkeitä kahdesti kuukaudessa tällä esineellä nimeltä "Object J", joka olisi myös varustettu itsenäisellä propulsio- ja ohjausjärjestelmällä.

Vaikka mikrosatelliittien vapauttaminen ei sinänsä ole ASAT-liikettä, voimme helposti kuvitella kaiken potentiaalin, joka tällaisella järjestelmällä voisi olla kiertoradan kohteen, kuten vastakkaisen satelliitin, tuhoamattoman neutraloinnin suhteen.

Useat suurvallat, mukaan lukien Yhdysvallat, Venäjä, Kiina ja Intia, ovat jo osoittaneet järjestelmiä, jotka pystyvät neutraloimaan satelliitin kiertoradalla. Kaikki käytetyt keinot perustuvat kuitenkin tähän asti kineettisten ammusten käyttöön, jotka on laukaissut ilmakehän ulkopuolisesta ohjuksesta iskeäkseen ja tuhotakseen kohteena olevaa satelliittia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Space Forces | Puolustusuutiset | ASAT

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit