SSN-AUKUS: Lontoo sijoittaa 4 miljardia puntaa tulevan ydinsukellusveneensä suunnitteluun

Britannian puolustusministeriö ilmoitti osana SSN-AUKUS-ohjelmaa allekirjoittaneensa 4 miljardin punnan sopimukset useiden suurten valmistajien kanssa Astute-luokan ydinsukellusveneiden tulevan korvaajan suunnittelusta sekä mukauttamisesta. teollisuusinfrastruktuuria tulevien sukellusveneiden tuottamiseksi.

Vuonna 2021 julkistettu SSN-AUKUS-ohjelma on Yhdysvaltojen, Australian ja Iso-Britannian yhdistävän AUKUS-allianssin peruspilari. Sen pääpiirteet paljastettiin tilaisuudessaseremonia, joka kokoaa kolmen maan valtionpäämiehet yhteen Yhdysvaltain laivaston laivastotukikohdassa San Diegossa maaliskuussa 2023.

SSN-AUKUS-ohjelman tavoitteet ja huolenaiheet

Tämä perustuu uuden ydinsukellusveneen suunnitteluun, joka on tarkoitettu korvaamaan kuninkaallisen laivaston Astute-luokan SSN vuodesta 2040 alkaen 7 esimerkkiä varten, sekä Australian laivaston SSN-laivaston laajennukseen samana päivänä 3 vuoteen 5 esimerkkiä.

Australian kuninkaallinen laivasto on aiemmin hankkinut 3–5 amerikkalaista Virginia Block IV- ja/tai V-luokan ydinsukellusvenettä tavoitteenaan saavuttaa kahdeksan australialaisen aluksen laivasto vuoteen 2050 mennessä.

Sen säälittävän tavan lisäksi, jolla Australian entinen pääministeri Scott Morrison oli neuvotellut aiheesta pitäen sen salassa, mukaan lukien Ranskasta, jonka kanssa Canberra oli allekirjoittanut sopimuksen 2015 tavanomaisella käyttövoimalla toimivan sukellusveneen rakentamisesta vuonna 12, tämä ohjelma herättää monia Australiassa ja Yhdysvalloissa.

Virginia luokka
Australian kuninkaallinen laivasto ostaa 3–5 Virginia-luokan ydinsukellusvenettä Yhdysvalloista.

Useiden Amerikan kongressin korkeiden virkamiesten mielestä 3–5 Virginia-luokan SSN:n myynti Australialle voi tapahtua suunnitteluennusteiden perusteella vain Yhdysvaltain laivaston vallan kasvun kustannuksella tällä alueella. hypoteesi Pekingin jännitteiden kasvamisesta näyttää nyt olevan ilmeinen.

Itse asiassa jotkut amerikkalaiset senaattorit ja edustajat pelkäävät, että jos tämä ohjelma vahvistaa tehokkaasti Australian, Tyynenmeren johtavan liittolaisen, operatiivisia valmiuksia, heikentää yhdessä Yhdysvaltojen reagointivalmiuksia Pekingin edessä ja siten niiden varoittavan luonteen tehokkuutta. .

Australiassa nämä ovat pääasiassa ohjelman kustannuksia ja teollista tuottoa koskevat kysymykset, joista keskustellaan, tietäen, että tämä tulee maksamaan 2,5–3 kertaa kalliimpaa kuin kiistanalainen ohjelma, jonka tavoitteena oli rakentaa paikallisesti 12 Attack-luokan sukellusvenettä, jotka ovat peräisin Ranskan Barracudasta.

Sellaisenaan vaikutukset muiden Australian armeijoiden varusteohjelmien talousarvion saatavuuteen ovat jo nähtävissä, ja määrät ovat vähentyneet ja toisinaan näyttäviä lykkäyksiä.

4 miljardia puntaa BAE-järjestelmälle, Rolls-Royce ja Babcock Astute-luokan seuraajalle

Tähän asti Iso-Britannia näytti olevan vähemmän alttiina tämän kunnianhimoisen ohjelman haitallisille vaikutuksille. Itse asiassa kuninkaallinen laivasto oli joka tapauksessa pian aloittamassa tulevien korvausten suunnittelua Astute-luokan SSN:lle, jonka pääyksikkö, HMS Astute, otettiin käyttöön vuonna 2014, 14 vuotta sitten, kölin laskemisen jälkeen.

Taitava luokka SSN-AUKUS
SSN-AUKUS-ohjelman alukset korvaavat kuninkaallisen laivaston Astute-luokan SSN:t.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Sukellusvenelaivasto | Sotilasliitot | Sotilaallinen laivaston rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit