Ennakoinnin puutteen vuoksi Euroopan asevarastot Ukrainan tukemiseksi ovat äärimmäisen tyhjentyneet

Puolan jälkeen on Italian ja Ison-Britannian vuoro varoittaa Ukrainalle mahdollisesti siirrettävien eurooppalaisten asevarastojen ehtymisestä, kun taas konflikti ei osoita päättymisen merkkejä. Tästä syystä Kiovan näkymät ovat entistä synkemmät, kun taas Moskova näyttää, ei turhaan, olevansa luottavaisempi kuin koskaan sotilaallisen operaation onnistumiseen. Ranskan ja Iso-Britannian kaltaisilla mailla on kuitenkin edelleen tiettyjä mahdollisuuksia kääntää tappava tapahtumien kulku.

Euroopan asevarastojen ehtyminen: ennustettavissa oleva, mutta huomiotta jätetty tilanne

Viime tammikuussa, Meta-Defense julkaisi artikkelin, joka oli vastoin yleistä ajatusta, jossa korostetaan sitä ratkaisevaa roolia, joka Venäjän teollisuuspuolustustuotannon uudistamisella olisi tulevina kuukausina konfliktin jatkumisessa.

Tammikuussa 2023 tunnistettu uhka

Suurten venäläisten puolustusyhtiöiden, kuten panssarivaunuasiantuntija Uralvagonzavodin, toiminnan tulevaisuuden vaikutusten lisäksi artikkeli tuo esiin suuren heikkouden lännen ja erityisesti eurooppalaisten Ukrainan tukemisessa.

Itse asiassa nämä siirrettiin silloin ja edelleenkin armeijavarastoista otettuja varusteita, useimmiten varusteita, jotka olivat lähellä luokituksen purkamista.

Uralvagonzavod
Venäjän teollisuustuotanto on nykyään ainoa merkittävä muutoksentekijä Ukrainan konfliktin ympärillä.

Nämä varastot, joiden ansiosta länsimaiset kanslerit pystyivät vastaamaan nopeasti Kiovan ilmaisemiin tarpeisiin, olivat toisaalta ja ilmeisesti rajalliset.

Artikkelissa todettiin, että tukeakseen vastakkainasettelua Venäjän kanssa eurooppalaisten oli sitten välttämätöntä ottaa käyttöön Moskovan soveltamaa teollisuusstrategiaa, jonka avulla Ukrainan armeijat pystyivät toimittamaan tarvittavat materiaalit kompensoimaan progressiivisen vallan nousua. Venäjän armeijoista oman puolustusteollisuuden tukemana.

Valitettavasti Kiovan kannalta eurooppalaiset eivät ole koskaan ottaneet huomioon riskiä ja ongelmia. Mikä pahempaa, länsimaisissa kanslerioissa valtasi vähitellen tunne, että Venäjän armeijat olivat niin rapautuneita, etteivät ne enää muodosta potentiaalista uhkaa moneen vuoteen.

eurooppalaiset passiivisuuden ja liiallisen itseluottamuksen välillä

Itse asiassa muutamaa Itä- ja Pohjois-Euroopan maita lukuun ottamatta monet Euroopan maat palasivat muutamaa kuukautta aiemmin ilmaistuihin tavoitteisiin varustaa itsensä jälleen tavanomaisilla asevoimilla, jotka ovat mitoitettuja ja varustettuja oletuksia varten suuresta taistelusta Euroopassa.

Mikään näistä maista ei myöskään ole sitoutunut yksin tai yhdessä ottamaan käyttöön teollisia keinoja, jotka todennäköisesti vastaisivat Venäjän puolustusteollisuutta ja Moskovan keskipitkän aikavälin strategiaa Ukrainan kukistamiseksi.

T-90 tuhoutui Ukrainassa
Kuvat venäläisten kaluston tuhoamisesta Ukrainassa ja tästä aiheesta toisinaan pidetty liian voittoisa keskustelu ovat saaneet eurooppalaiset virheellisesti vakuuttuneiksi Venäjän armeijoiden heikkoudesta.

Lopuksi, Kiova elää nyt uhan alla Donald Trumpin mahdollisesta paluusta Valkoiseen taloon vuonna 2025, samoin kuin republikaanien edustajien kongressin tukosta, joka todennäköisesti jäädyttää Yhdysvaltojen avun Ukrainalle nopeasti.

Useat Euroopan pääkaupungeista tulleet ilmoitukset ovat viime aikoina hämärtäneet kuvaa entisestään tässä jo ennestään erittäin huolestuttavassa tilanteessa.

Ukrainaan siirrettävät asevarastot ovat loppumassa Puolassa, Italiassa ja Isossa-Britanniassa

Jo muutama viikko sitten, Varsova ilmoitti, että se ei tästä eteenpäin pysty toimittamaan aseita Ukrainalle, joka on tyhjentänyt varastonsa vähimmäistasolle puolustaakseen.

Lokakuun alussa oli Italian puolustusministerin vuoro. Guido Crosetto, varoittaakseen asevarastojen loppumisesta mobilisoitunut tukemaan Ukrainaa. Hänen mukaansa Italia teki "kaikkensa" tukeakseen Kiovaa, eikä pystynyt enää siirtämään uutta kalustoa uhkaamatta jälleen maan puolustusta.

Samana päivänä, brittiläinen päivä The Telegraph lainasi "virallista, mutta nimetöntä" lähtettä, joka sanoi olennaisesti samaa kuin Italian ministeri, eli että brittiläiset armeijat olivat myös siirtäneet Ukrainan armeijoille kaiken mahdollisen kaluston, eikä niillä ole enää mobilisoitavia varastoja jatkaakseen sitä.

Ukrainan aloitteet yrittää kompensoida länsimaiden uupumusta

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin Grenadan huippukokouksessa antamista julistuksista huolimatta näyttää siltä, ​​että eurooppalaiset ovat saavuttamassa varastojensa rajoja nopeammin, elleivät ilmaistu halu tukea Ukrainaa.

macron zelensky Grenada 2023
Emmanuel Macronin ukrainalaiselle kollegalleen Volodymyr Zelenskylle osoittama luottamus Euroopan tuesta Ukrainalle näyttää olevan irrallaan vanhan mantereen teollisista realiteeteista.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit