Miksi venäläinen 9M730 Burevestnik -ohjus ei muuta mitään globaalissa ydinyhtälössä?

Presidentti Vladimir Putin ilmoitti lopettaneensa ydinkäyttöisen 9M730 Burevestnik -ohjuksen, joka on yksi Venäjän presidentinvaalikampanjan aikana vuonna 2018 esitellyistä uuden sukupolven aseista. Jos ohjus voi ylpeillä näistä poikkeuksellisista kyvyistä, se ei kuitenkaan pysty muuttamaan varustettujen maiden strategista tasapainoa tai edes peloteoppeja.

Hieman yli vuosi sitten Moskova ilmoitti suurilla superlatiivilla Belgorodin ydinsukellusveneen ja sen ammusten, Poseidon-ydintorpedon, käyttöön ottamisesta.

Poseidon, Kinzhal, Burevestnik: Vladimir Putinin salaiset aseet

Venäläinen propaganda anglosaksisten iltapäivälehtien välittämiin fantasioihin tukeutuen esitteli sitten Belgorod-Poseidon-parin aseena, joka kykenee kaatamaan strategisen tasapainon, erityisesti luomalla valtavia tsunamia, jotka voivat aiheuttaa vertaansa vailla olevia vahinkoja vastakkaisille rannikkoalueille.

Kuten silloin näytimme, tämä pelko ei perustunut mihinkään konkreettiseen, paitsi tietyn lehdistön omavaraiseen liioittelua etsiessään sensaatiohakuisuutta.

Belgorodin ydinsukellusvene Poseidon-torpedo
Vuoden 2018 presidentinvaalikampanjan aikana Vladimir Putin esitteli useita vallankumouksellisia aseita, mukaan lukien Poseidon-ydintorpedon, joka nyt aseistaa Belgorodin ydinsukellusvenettä.

Mikä parasta, strategista todellisuutta ei millään tavalla häirinnyt tämän aseen saapuminen, sillä se oli vähemmän tehokas kuin olemassa olevat ICBM:t ylläpitämään globaalia tasapainoa muutamien varustettujen maiden käsissä.

Jos tarvittiin lisätodisteita Poseidon-torpedon sensaatiomaisemmasta kuin sotilaallisesta luonteesta, mikään sillä varustetuista suurista valtioista ei ole ryhtynyt kehittämään vastaavia asejärjestelmiä sen jälkeen. sen esitteli Vladimir Putin vuonna 2018.

9M730 Burevestnik-ohjus ydinvoimalla

Tänään on vuoro Burevestnik-ohjuksessa, joka on yksi Venäjän presidentin vallankumoukselliseksi esittämistä aseista vuoden 2018 vaalikampanjan sivussa, ja sen on ilmoitettava heti toimintakuntoon. sama Vladimir Putin Valdai International Discussion Clubin yhteydessä.

9M730 Burevestnik -ohjus on Venäjän viranomaisten mukaan ydinkäyttöinen risteilyohjus, joka pystyy kulkemaan useita kymmeniä tuhansia kilometrejä saavuttaakseen kohteensa ja sisältää myös ydinpanoksen.

Tämä kantomatka, joka on huomattavasti suurempi kuin muiden risteilyohjusten, antaisi Venäjän kenraalille mahdollisuuden ohjelmoida lentoradat, jotka pystyvät ohittamaan vastustavan ilmatorjuntapuolustuksen, iskemään kohteisiinsa odottamattomissa lähestymistavoissa ja siksi heikosti suojattuina.

ohjus 9M730 Burevestnik
Burevestnik-ohjuksen lento-ominaisuudet ovat lähellä perinteisen risteilyohjuksen lento-ominaisuudet, lukuun ottamatta kantomatkan kymmenkertaista kasvua.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Pelotevoimat | Yliääniset aseet ja ohjukset | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit