Ruotsi asettaa Ukrainan Gripenit Nato-jäsenyyden neuvottelupöytään

Ruotsi on juuri ilmoittanut yhdistävänsä Ukrainan JAS 39 Gripen -tiedoston Nato-jäsenyytensä tiedostoon, joka on edelleen estetty Turkin ja Unkarin veto-oikeudella erityisen monimutkaisessa tilanteessa.

Vain kaksi kuukautta Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainassa, huhtikuussa 2022, Suomi ja sitten Ruotsi ilmoittivat ehdokkuudestaan ​​Natoon nopeutetussa menettelyssä. Näille kahdelle maalle, jotka olivat pysyneet neutraalina koko kylmän sodan ajan, se oli huomattava käänne ja ensimmäinen epäonnistuminen Vladimir Putinin strategialle Euroopassa.

Vaikka suurin enemmistö liiton jäsenistä otti tämän ilmoituksen erittäin hyvin vastaan, kaksi heistä, Unkari ja Turkki, päätti vastustaa sitä niin sisäpoliittisista syistä ja kahdenvälisistä suhteista Tukholman ja Helsingin kanssa kuin saadakseen tiettyjä myönnytyksiä eurooppalaisilta tai Washingtonilta.

Turkki ja Unkari lykkäsivät Ruotsin Nato-jäsenyyttä

Vuotta myöhemmin, 4. huhtikuuta 2023, Suomesta tuli Atlantin liiton 31. jäsenmaa. Ruotsia puolestaan ​​uhkaa edelleen se, että Unkarin ja Turkin parlamentit eivät ratifioi sen jäsenyyshakemusta.

Budapestille on kyse siitä, että tällä toimenpiteellä poistetaan tietyt EU:n pakotteet, jotka on määrätty sen jälkeen, kun Unkarin hallitus ja sen nationalistinen presidentti Viktor Orban ovat rikkoneet yhä räikeämpiä tiettyjä perustavanlaatuisia sitoumuksia.

Magdalena Andersson Sanna Marin
Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson (etualalla) ja hänen Suomen kollegansa Sanna Marin yhteisessä lehdistötilaisuudessa tänä aamuna ilmoittaakseen kahden Skandinavian maan päätöksestä liittyä Natoon

Tilanne on vielä monimutkaisempi Turkin opposition suhteen. Presidentti Erdogan aikoo itse asiassa saada vastoin hänen hyväksyntäänsä tiettyjen eurooppalaisten ja erityisesti Yhdysvaltojen tiettyihin sotilasteknologioihin soveltamien pakotteiden poistamisen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi noin neljänkymmenen F-16 Block 70s- ja 80 -sarjan ostoa, jotta osa laivastosta saataisiin tämän standardin mukaiseksi.

Mutta Ankaran ja Tukholman väliset suhteet ovat itsessään kireät. Näin ollen Turkin viranomaiset arvostelevat Skandinavian maata siitä, että se on antanut turvapaikan tietylle määrälle kurdihenkilöitä, jotka heidän mukaansa kuuluvat PKK:hon.

Ankara ei myöskään siedä, että päätös näiden Turkin oikeusjärjestelmän terrorismista syyttämien ihmisten luovuttamisesta ei riipu toimeenpanovallasta, vaan Ruotsin oikeusjärjestelmästä, joka on täysin riippumaton eikä jaa turkkilaisensa johtopäätöksiä. vastine näistä ihmisistä.

Ruotsin armeija kutsui vahvistamaan sotaa turkkilaisten mafiajoukkojen välillä

Samaan aikaan Tukholmassa on edessään erittäin huomattava väkivallan nousu useiden kuukausien ajan, mikä liittyy eri turkkilaisten mafioiden väliseen jengisotaan, joka on johtanut jo yli 40 väkivaltaiseen kuolemaan Skandinavian maassa vuoden alusta lähtien. mukaan lukien useita siviilejä, jotka ovat joutuneet turkkilaisten rikollisten virheiden uhreiksi.

Tilanne tällä alueella on huonontunut siinä määrin, että Ruotsin viranomaiset ilmoittivat siitä äskettäinhe pyytäisivät Ruotsin armeijaa tulemaan tukemaan poliisia, sekä turvatehtävien varmistamiseksi että poliisivoimien tukemiseksi logistiikan ja analyysin osalta puuttumatta kuitenkaan itse poliisioperaatioon.

CV90 VCI
Ruotsi siirsi noin viisikymmentä jalkaväen CV90-taisteluautoa Ukrainaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Kansainväliset neuvottelut | Sotilasliitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit