21 000 haavoittunutta 7 päivässä: sotalääketiede on muutettava, sanovat simulaatiot

Ehkä yksi Ukrainan sodan kriittisimmistä opetuksista on sotalääketieteen rooli. Siten taisteluyksiköt kohtaavat sellaisia ​​tappioita, joita ne eivät ole kokeneet Korean sodan jälkeen.

Lisäksi tykistö, ilmatorjunta, droonit ja pitkän kantaman iskukyky rajoittavat lääkinnällisen evakuoinnin mahdollisuuksia, toisin kuin esimerkiksi aikaisemmissa matalamman intensiteetin konflikteissa.

Sotalääketieteen kasvava rooli nykyaikaisissa korkean intensiteetin konflikteissa

Tässä yhteydessä sotalääketieteen roolista, mutta myös sen organisaation painoarvosta, tuli strategisia elementtejä sotaponnisteluissa, ja näiden kahden sotapuolen välillä oli merkittäviä ja huomattavia eroja.

Mainitsimme aiemmin mm. toukokuun artikkelissa, että venäläiset asiantuntijat arvioivat, että 50 % Venäjän armeijan taistelukuolemista johtui sotilaiden itsensä huonosta ensiapukoulutuksesta.

Venäläisten loukkaantuneiden evakuointi Ukrainassa
Ukrainassa loukkaantuneiden venäläissotilaiden selviytymisprosentti on yli kaksi kertaa alhaisempi kuin ukrainalaisten sotilaiden huonon ensiapukoulutuksen vuoksi.

Sitä vastoin Ukrainan joukot, jotka kouluttavat henkilöstöään tällä alueella, osoittavat huomattavasti korkeamman haavoittuneen henkilöstönsä selviytymisasteen venäläisiin kollegoihinsa verrattuna.

Juuri tässä yhteydessä kenraali Michael Talley, joka johtaa Yhdysvaltain armeijan huippuyksikköä, vaati nopea ja perusteellinen organisaatiouudistus ja erityisesti amerikkalaisen sotilas- ja lääkintähenkilöstön koulutuskohdatakseen todellisuuden siitä, mitä suuri, intensiivinen sitoutuminen voisi olla tänään.

Amerikkalaisten sotapelien odottamat kauhistuttavat tappiotasot

Tätä varten kenraali upseeri luottaa viimeaikaisten sotapelien julkaistuihin tuloksiin, jotka simuloivat suurta taistelua joukkojen tasolla, kun hän kohtaa Kiinan tai Venäjän kaltaisen vihollisen. Ja luvut ovat todellakin huolestuttavia.

Siten tällaisessa hypoteesissa mukana olevien amerikkalaisten armeijajoukkojen tappiot saavuttaisivat jopa 21 000 kuollutta ja erityisesti haavoittunutta tai puolet alkuperäisestä määrästä, ja tämä vain seitsemän päivän taistelun aikana.

Lisäksi, kuten aiemmin todettiin, simulaatiot osoittavat, että haavoittuneiden evakuointi, erityisesti Kultaisen tunnin aikana, nämä 60 minuuttia, jotka ovat ratkaisevia haavoittuneiden selviytymiselle, osoittautui paljon vaikeammaksi kuin aikaisempien konfliktien aikana, ja pakotti lääkärit ja yksikön sairaanhoitajat, ottaa käyttöön paljon laajempia taitoja kuin ennen.

Sodan lääketiede
Nykyään sotilaallisen ensihoitajan tehtävänä on vakauttaa loukkaantuneita nopeaa lääketieteellistä evakuointia varten. Simulaatiot osoittavat kuitenkin, että tämä oppi ei ole enää riittävä voimakkaan konfliktin sattuessa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotalääketiede | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit