Yhdysvaltain armeijan uusi M1E3 Abrams -tankki turvautuu tilavuudelliseen APS:ään taatakseen selviytymisensä

Sen jälkeen kun Yhdysvaltain armeija ilmoitti kääntyvänsä kohti panssaroitua M1E3 Abrams -ajoneuvon perusteellista muutosta sen häiritsevän luonteen osoittamiseksi ja M1A2 SEPv4 -version liian raskaaksi pidetyn peruutuksen jälkeen, ilmoitukset ovat moninkertaistuneet Atlantin toisella puolella amerikkalaisen odotuksista. armeija uudelle panssarivaunulleen.

Yhdysvaltain armeijan M1E3 Abramsin ominaisuudet

Useat keskeiset ominaisuudet julkistettiin aikana armeijan apulaissihteeri Gabe Camarillon ensimmäinen ilmoitus syyskuun alussa, erityisesti, että säiliön on oltava kevyempi kuin esi-isänsä, jotta se lisää liikkuvuutta ja pienentää sen kulutusta ja logistista jalanjälkeä.

Itse asiassa amerikkalaisen Abramsin paino nousi peräkkäisten kehityskulkujen aikana 55 tonnista 68 tonniin, mikä varmasti paransi sen tehokkuutta ja suojausta, mutta lisäsi merkittävästi sen kulutusta, samalla vähentäen sen liikkuvuutta ja estäen sitä käyttämästä tiettyjä infrastruktuureja.

Lisätietoa annettiin Kenraalimajuri Glenn Dean, joka ohjaa ohjelmaa Yhdysvaltain armeijalle, amerikkalaiselle Defensenews.com-sivustolle annetussa haastattelussa.

M1E3 Abrams -säiliöt korvaavat tällä hetkellä käytössä olevan M1A2:n
Israeli Trophy -järjestelmän kaltaisen APS:n tarjoama suoja ei suojaa uppovilta uhilta.

Näin ollen opimme, että lisääntyneen liikkuvuuden lisäksi uuden tankin suunnittelussa tehdään erityisiä ponnisteluja, jotta sen logistinen jalanjälki pienenee merkittävästi, olipa kyse polttoaineesta tai panssaroidun ajoneuvon huollosta, ja siitä tulee vuosien mittaan erittäin rajoittava.

Volumetrinen APS suojaa sukellusuhilta

M1E3:n uusi avainominaisuus paljastettiin samassa yhteydessä. Todellakin, kenraali Deanille uusi Abrams on suojattava aktiivisella suojausjärjestelmällä (APS). Toisin kuin M2SEPv4:n kanssa suunniteltiin, Leopard 2A8 tai Challenger 3, tämän suojauksen tulee olla volyymi ja pystyä käsittelemään ylhäältä tulevia uhkia.

Tosiasia on, että Ukrainassa, mutta myös paljon äskettäin Israelissa, suurin osa tuhoutuneista tankeista oli joko väijyvien ammusten, Javelinin kaltaisten sukellusohjusten sekä monissa tapauksissa yksinkertaisten kaupallisten lennokkien, jotka on varustettu pudotettavilla varusteilla. panssarintorjuntaraketteja.

Israelilainen Merkava tuhoutui kevyen dronin pudottamalla panssarintorjuntaraketilla. Huomaa Trophy-järjestelmän tutka, josta ei ollut tässä mitään hyötyä.

Kaikilla nykyisin käytössä olevilla tankeilla on kuitenkin vain vähän panssaria katolla, kun taas harvinaiset hard kill APS:llä varustetut tankit, kuten israelilainen Merkava, on suojattu tällä järjestelmällä vain suoralta tulelta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Saksa | Israelin ja Palestiinan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit