Tuki Ukrainalle: Eurooppa ei halua ottaa valtaa Yhdysvalloista

Eurooppa ei voi täyttää tyhjyyttä, joka on jäänyt Yhdysvaltojen Ukrainalle antaman tuen mahdollisen loppumisen vuoksi! Tämä on pohjimmiltaan Joseph Borrellin äskettäinen lausunto, kun toimittajat kysyivät häneltä hypoteesin Yhdysvaltojen sotilaallisen avun päättymisestä Kiovalle. Mitkä ovat tämän eurooppalaisen diplomatian johtajan julistuksen seuraukset ja todellisuus?

Ukrainan konfliktin alkamisesta helmikuussa 2022 amerikkalaiset ja eurooppalaiset ovat niin sanotusti jakaneet tasapuolisesti Kiovan tukemisen tehtävän sekä sotilasvarustelun että Ukrainan valtion toiminnan kannalta tarpeellisen taloudellisen tuen osalta.

Tasapainoinen tuki Ukrainalle Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä konfliktin alusta lähtien

EU sitoutuikin antamaan apua 20 miljardia euroa vuodessa, mikä vastaa 100 miljardin euron kokonaisapua pian Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen. Samaan aikaan Yhdysvaltain kongressi ilmoitti Kiovalle myöntävänsä 113 miljardin euron kokonaisapua samaan tarkoitukseen.

Tämä pariteetti näkyy myös näiden sitoumusten täytäntöönpanossa. Näin ollen Washington on jo siirtänyt Kiovalle 28 miljardia euroa budjettiapua ja 43 miljardia euroa sotilasapua yhteensä 71 miljardilla eurolla.

Tuki Ukrainalle Leopard 2
Euroopan tuki Ukrainalle on ollut ratkaisevaa tietyillä alueilla, kuten raskaiden panssarivaunujen osalta.

Euroopan unioni ja sen jäsenet puolestaan ​​myönsivät Ukrainalle välitöntä budjettiapua 33 miljardin euron edestä ja siirsivät 28 miljardin euron arvosta sotilasvarusteita ja ampumatarvikkeita, yhteensä 61 miljardia euroa. Kun Britannian ja Norjan apu lisätään, kahden liittoutuneen vallan välinen pariteetti on lähes täydellinen.

Tasapaino on uhattuna Euroopassa ja Yhdysvalloissa

Tämä dynamiikka, jonka ansiosta Kiova ja sen armeijat pystyivät enemmän kuin vastustamaan Venäjän hyökkäystä 20 kuukauden ajan, on nykyään uhattuna Atlantin molemmin puolin. Toisaalta Euroopassa useat maat ovat ilmoittaneet saapuvansa Ukrainaan siirrettävissä olevien asevarastojen rajoissa.

Ennen kaikkea tietyt EU:n jäsenmaat ovat ottamassa itsevarmempaa etäisyyttä eurooppalaisen Kiovan tukipolitiikkaan. Näin on ollut Unkarin ja sen presidentin Viktor Orbanin kohdalla jo konfliktin alusta lähtien. Tämä koskee nyt myös Slovakiaa populistisen nationalisti Robert Ficon voiton jälkeen parlamenttivaaleissa 30.

Kongressi keskeytti Yhdysvaltain sotilaallisen avun, kunnes liittovaltion vuoden 2024 budjetista äänestetään

Mutta suurin uhka Ukrainan vastarinnan tulevaisuudelle tulee Washingtonista. Itse asiassa, tavoitteenaan välttää liittovaltion instituutioiden "sulkeminen" republikaanien kieltäytyessä äänestämästä vuoden 2024 talousarviosta, kongressi äänesti menettelyn puolesta, joka sallisi tämän rahoituksen muutaman viikon ajan. Tämä sulkee kuitenkin pois mahdollisuuden rahoittaa Ukrainan sotatoimia tänä aikana.

Yhdysvaltain kongressi
Yhdysvaltain kongressi on keskeyttänyt sotilaallisen avun Ukrainalle odotettaessa äänestystä vuoden 2024 liittovaltion budjetista.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän ja Ukrainan konflikti | Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit