Intian laivasto lähestyy toista Vikrant-luokan lentotukialusta

Toisen Vikrant-luokan lentotukialuksen rakentaminen on nyt ensisijainen vaihtoehto Intian laivastolle kolmannen lentotukialuksen hankkimiseksi, sanoo sen esikuntapäällikkö amiraali R Hari Kumar. Tällä hypoteesilla on itse asiassa monia houkutuksia, kun otetaan huomioon lukuisat toiminnalliset, teolliset ja poliittiset rajoitteet, jotka ohjelman on kohdattava nähdäkseen päivänvalon.

Kuten useat muutkin suuret maailman laivastot, Intian laivaston on nykyään samanaikaisesti kohdattava ikääntyvän laivastonsa uudistamisen, maan nykyisen aseman mukaisten uusien valmiuksien ja tekniikoiden kehittämisen sekä Pekingin käynnistämän kilpailun, joka on kehittämällä väkisin maailman suurimman laivaston Yhdysvaltain laivaston vuoden 1945 jälkeen.

160 alusta Intian laivastolle vuonna 2030

Samaan aikaan sen on käsiteltävä myös puhtaasti intialaisia ​​rajoituksia, erityisesti poliittisia epäröintiä, jotka johtavat merkittäviin viivästyksiin, sekä teollisia ja teknologisia tavoitteita, myös poliittisia, ja jotka on laadittu todennäköisesti liian kunnianhimoiseen aikatauluun.

Tässä yhteydessä Intian laivaston on kehitettävä teollisuussuunnitelmansa tulevia vuosia varten, jotta se pyrkii vastaamaan erityisesti Kiinan laivaston asettamiin haasteisiin ja sen tukemiseen Pakistanin laivastolle.

Kalvari-luokan sukellusvene Scorpene Intia
Tukeakseen tavoitteitaan Intian laivasto tilaa 3 lisää Kalvari-luokan sukellusvenettä Naval Groupilta.

Vastatakseen näihin haasteisiin se suunnittelee kasvattaa laivastoaan 30 % saavuttaakseen 160 aluksen vuoteen 2030 mennessä, mutta myös tarjota sille uusia valmiuksia esimerkiksi rakentamalla ydinsukellusvenelaivasto Ranskan todennäköisellä tuella.

Mikä on Intian kolmas lentotukialus?

Vaikka monet Intian ohjelmista on jo ilmoitettu, välimiesmenettely on ollut vireillä useita vuosia mahdollisen kolmannen lentotukialuksen rakentamisesta.

Intian laivastolla on tähän mennessä kaksi lentotukialusta. INS Vikramaditya on Neuvostoliiton kyiv-luokan alus, joka hankittiin Venäjältä vuonna 2004 ja jonka intialaiset telakat rakensivat uudelleen käyttöön vuonna 2014.

Toinen laiva on INS Vikrant, ensimmäinen kansallisen suunnittelun ja valmistuksen lentotukialus, vaikkakin sen inspiroima Vikramaditya, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 2009 ja joka otettiin käyttöön vuonna 2022.

Aluksi Intian laivaston oli tarkoitus hankkia kolmas lentotukialus, joka oli jälleen paikallinen suunnittelu ja jonka 65 000 tonnia oli paljon vaikuttavampi kuin Vikramadityan ja Vikrantin 45 000 tonnia.

Intian laivaston suosima Vikrant-luokan lentotukialus

Tämä ohjelma ei kuitenkaan saanut Intian laivaston hyväksyntää, koska se katsoi sen liian kalliiksi, liian vaikuttavaksi ja sopimattomaksi maan teollisiin realiteetteihin. Vastakkainasettelu Kiinan uuteen Fujianiin verrattavan raskaan lentotukialuksen symboliin liitetyn poliittisen vallan ja Vikrantin kanssa saman luokan laivaa suosivan Intian laivaston välillä näyttää kääntyneen toisen puoleen.

Intian laivaston Vikrant-luokan lentotukialus
Lentotukialus INS Vikrant on ensimmäinen alustyyppinsä, joka on kokonaan suunniteltu ja valmistettu Intiassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Porte-avions | Conflit Indo-Pakistanais | Constructions Navales militaires

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit