Eurooppalainen lentotukialuksen hypoteesi nousee jälleen esille Brysselissä

Sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton viittasi jälleen mahdollisuuteen synnyttää eurooppalainen lentotukialus, samalla kun hän esitteli historialliseksi tarkoitetun eurooppalaisen puolustusinvestointiohjelman päälinjat. Useiden vuosien ajan toistuvasti esille tuotu hypoteesi lentotukialuksen rakentamisesta ja toteuttamisesta Euroopan tasolla on aina kohdannut lukuisia vaikeuksia, joista osa on lamauttavaa. Kuitenkin siirtymällä pois tämän ohjelman triviaalista visiosta voidaan kuvitella realistisia ja tehokkaita ratkaisuja, jotka antavat sille sisältöä.

Euroopan merivoimilla on tällä hetkellä kolme lentotukialusta, HMS kuningatar Elisabet ja HMS Prince of Walles British ja Charles de Gaulle ranskalainen, ainoa katapulteilla, pysäytyslinjoilla ja ydinvoimalla varustettu laiva vanhalla mantereella.

Tähän lisätään kolme lentotukialusta, Cavour ja Italialainen Triesteja espanjalainen Juan Carlos I. Kuten brittiläisissä laivoissa, näissä ei ole katapultteja tai pysäytyslinjoja, ja siksi niissä voidaan käyttää vain helikoptereita tai Harrieria tai F-35B lyhyt- tai pystysuuntaisia ​​lentoonlähtöhävittäjiä.

Näiden alusten, saattajan ja lentokoneryhmän rakennuskustannukset sekä niiden toteuttamiseen tarvittava henkilöstö rajoittavat huomattavasti tämän laivaston laajentamismahdollisuuksia.

Erilainen ja koordinoimaton lentotukialustasto Euroopassa

Näin ollen Ranskan kansalliskokouksen puolustuskomitean kyselemänä amiraali Nicolas Vaujour myönsi, että Ranskan laivaston varustautuminen ei todennäköisesti olisi mahdollistatoinen uuden sukupolven ydinlentokenrustukialusJälkimmäisellä ei ole budjettivaroja eikä henkilöstöresursseja tämän saavuttamiseksi.

Eurooppalainen lentotukialus Charles de Gaulle ja HMS Queen Elizabeth
Euroopan laivaston ilmailulaivasto on kolmella lentotukialuksella ja kolmella lentotukialuksella planeetan toiseksi suurin laivasto tällä alueella.

Kuitenkin, kuten USS Gerald Fordin ja sen saattajan hätälähtö pysähdyksessään Marseillessa ja Toulonissa Israelin rannikon edustalle, lentotukialus ja sen lentokoneryhmä tarjoavat ainutlaatuisia poliittisia ja sotilaallisia keinoja. monilla alueilla.

Kuitenkin tähän mennessä Euroopan laivaston, mutta myös maiden itsensä, jakautuminen ja koordinoinnin puute haittaa huomattavasti tämän laivaston hyödyntämistä, vaikka se on huomattavaa, koska se oli planeetalla toinen laivaston ilmalaivasto Yhdysvaltojen jälkeen.

Tässä yhteydessä Euroopan tasolla nousee säännöllisesti uudelleen esiin hypoteesi, nimittäin mahdollisuus rakentaa ja ottaa käyttöön yksi tai useampi lentotukialusta Euroopan tasolla eikä Euroopan tasolla.

Thierry Breton paljastaa idean eurooppalaisesta lentotukialusta

Tämä on taas kerran tuotu eteenpäin, sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton, joka vastaa erityisesti teollisuus- ja teknologiapolitiikasta Euroopan unionin tasolla.

Tämä ilmoitus tuli, kun Euroopan komission jäsen esitteli alun uudelle eurooppalaiselle puolustustarvikeinvestointiohjelmalle, jonka hän lupaa olla kunnianhimoisempi kuin koskaan, vastatakseen kansainvälisen turvallisuustilanteen nopeaan kehitykseen.

Ajatus eurooppalaisesta lentotukialusta ei ole uusi, ja se oli aikanaan jopa saanut joidenkin tärkeimpien eurooppalaisten suurvaltojen, tässä tapauksessa Saksan, hyväksynnän Angela Merkelin äänellä vuonna 2018, kun hän ja Ranska olivat paljon paremmin linjassa kuin nykyään.

PAN Charles de Gaulle ja FREMM Aquitaine -luokan fregatti
Yhdellä lentotukialuksella Ranskan laivasto voi taata lentotukialuksensa toiminnan jatkuvuuden vain puolet ajasta.

Eurooppalaisten pyrkimysten ja kunnianhimojen lisäksi lentotukialuksen rakentamisen ja toteuttamisen Euroopan tasolla pitäisi kuitenkin kohdata erittäin merkittäviä haasteita.

Toistuva idea, mutta erittäin vaikea toteuttaa


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Lentotukialus | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit