Norjan armeijat luovuttavat enemmän Leopard 2 kovettamaan ilmatorjuntaa

Norjan asevoimien esikuntapäällikkö kenraali Lars Lervik ilmoitti, että Norja ei käytä 18:n määräyksen mukaista optiota 54 lisäpanssarivaunusta. Leopard 2A8 hyväksyttiin äskettäin, jotta voidaan vapauttaa tarvittavat hyvitykset maan kuninkaallisten armeijoiden ilmatorjuntakyvyn vahvistamiseen. Tähän välimiesmenettelyyn vaikuttaa Ukrainan sodasta saatu palaute.

Helmikuussa 2023 Oslo ilmoitti saksalaisen Krauss-Maffei Wegmannin ja hänen panssarinsa voitto Leopard 2A7 korvaamaan sen Leopard 2A4NO, saksalaisen tankin ja K2 Blackin välisen erittäin tiiviin kilpailun lopussa Panther Etelä Korealainen.

Norja luopuu vaihtoehdosta 18 Leopard 2A8 vahvistaakseen ilmatorjuntaa

Tämä tilaus kattoi sitten 54 uutta panssariajoneuvoa 19,7 miljardilla Norjan kruunulla (1,7 miljardilla eurolla) ja optiolla, jota silloin pidettiin erittäin todennäköisenä, 18 panssaroitua ajoneuvoa.

Muutamaa viikkoa myöhemmin, kun Leopard 2A8 esitteli julkisesti KMW, Norja ilmoitti, että se ostaisi tämän uuden version, kaiken kaikkiaan suhteellisen lähellä Leopard 2A7+ alun perin valittu kapasiteetin, laitteiden, suorituskyvyn, mutta myös hinnan suhteen.

Itse asiassa Norjan armeijan esikuntapäällikön kenraali Lars Lervikin ilmoitus amerikkalaiselle erikoistietosivustolle Breakingdefense.com aiheuttaa varmasti jonkinlaisen pettymyksen Münchenissä.

Leopard 2A7 K2 musta Panther Norja
Le Leopard 2A7 (vasemmalla) ja K2 Black Panther (oikealla) sopivat toisiinsa testin aikana Norjassa.

Itse asiassa Norjan armeija ilmoitti, että Oslo ei käyttäisi 54:n määräyksen tarjoamaa vaihtoehtoa. Leopard 2A8, rahoittaakseen armeijoidensa ilmatorjuntatoiminnan vahvistamista.

Tämä ilmoitus saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä yllättävältä. Se on kuitenkin paljon vähemmän, kun otetaan huomioon Norjan armeijoiden vähäinen resurssi tällä alueella. Itse asiassa heillä on tähän mennessä vain yksi NASAMS III -akku yli 300 000 neliökilometrin maata varten, mikä on yli puolet Ranskan maasta.

Välimiesmenettely, joka on sopusoinnussa Norjan armeijoiden Venäjää vastaan ​​puolustavan asenteen kanssa

Lisäksi Ukrainan sota on osoittanut ilma- ja ohjuspuolustuksen keskeisen roolin kriittisen infrastruktuurin suojelemisessa, mutta myös taivaan estämisessä vihollisen ilma-aluksilta, olivatpa ne sitten venäläisiä tai ukrainalaisia, paljon tehokkaammalla tavalla kuin aikaisemmin. tapaus tehdä ilmaylivoimahävittäjät.

Tämä sama Ukrainan sota osoitti myös, että jos raskaiden panssarivaunujen käyttö yhdistetyissä aseissa on välttämätöntä, etu on nykyään nimenomaan puolustukselle annettu, kun taas panssaroitu toiminta näyttää puolestaan ​​olevan suurelta osin hillitty, kun vastustaja pystyi juurtumaan. itse ja käyttää tykistöään tehokkaasti.

Norjan armeija nasams
Norjan armeijalla on tällä hetkellä vain yksi NASAMS-akku 330 000 km²:n maata varten.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit