Monikäyttöisellä modulaarisella kantoraketilla Naval Group asettuu amerikkalaista RIM-116:ta vastaan

Ranskan laivastoryhmä esitteli NID 2023 -tapahtuman aikana uuden järjestelmän nimeltä Multipurpose Modular Launcher, joka todennäköisesti kilpailee amerikkalaisen Raytheonin CIWS RIM-116 Ramin kanssa ja monilta osin ylittää sen. Mutta mitkä ovat LMP:n ominaisuudet ja miksi se on niin innovatiivinen?

80-luvun alusta ja ensimmäisten lähisuojausjärjestelmien, kuten amerikkalaisen Phalanxin tai Ramin tai venäläisen AK-630:n ilmestymisestä lähtien monet ranskalaiset merimiehet ja erikoisanalyytikot ovat pahoitelleet avoimesti sitä, että Ranskan laivasto ja kansallinen puolustusteollisuus ovat ei ole mukana tällä alalla.

Tosiasia on, että jos ranskalaisten fregattien tiedettiin perinteisesti olevan tehokkaita, erityisesti sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä, ja innovatiivisia, kuten La Fayette -luokan Light Furtive Fregateissa, niitä pidettiin usein myös vakavasti aseistetuina vetoisuutensa vuoksi. , erityisesti läheisen ilma- ja ohjuspuolustuksen osalta.

Näin ollen vaikka Yhdysvaltain laivaston 4 000 tonnin OH Perry -luokan sukellusveneiden vastaiset fregatit olivat kaikki suojattu Phalanx-ohjustorjuntajärjestelmällä, 70 4 tonnin ranskalaiset T-900:t, enintään 3 600 tonnin FLF, eivät olleet mukana vastaava suoja.

Amerikkalaisen CIWS RIM-116 RAM:n menestys

Tietoisena CIWS-konseptin toiminnallisista, mutta myös kaupallisista mahdollisuuksista, amerikkalainen Raytheon, joka liittyy saksalaiseen Diehl BGT Defenseen, kehitti 70-luvun lopulla RIM-116 Rolling Airframe Missile- tai RAM-järjestelmän.

RIM-116 RAM
RAM varustaa nykyään 10 merivoimien alukset.

Tämä koostui Mk49-kantoraketista, joka oli aseistettu 21 solulla, ja yhtä monesta RAM-ohjuksesta, jotka oli johdettu AIM-9 Sidewinder-infrapunaohjatusta ilmasta ilmaan -ohjuksesta. Suhteellisen pienellä seitsemän tonnin massalla se mahdollisti pienikokoisille laivastoyksiköille tehokkaan ilmatorjunta- ja ohjuspuolustuksen, joka kykeni sieppaamaan useita laivantorjuntaohjuksia, jotka laukaistiin samanaikaisesti alusta vastaan.

RAM-muistin menestys oli välitön. Yhdysvaltain laivasto valitsi sen nopeasti suojelemaan muun muassa Nimitz- ja Ford-luokan lentotukialuksiaan, America-luokan LHA- tai Freedom and Independence -luokan LCS-aluksiaan.

Kymmenen muuta laivastovoimaa seurasi Yhdysvaltain laivastoa Kreikasta Qatariin, Etelä-Koreaan, Saksaan ja Saudi-Arabiaan, ja Alankomaiden kuninkaallinen laivasto valitsi heidät äskettäin osaksi alusten modernisointia, mukaan lukien Rotterdam-luokan LPD:t.

Naval Groupin LMP-monikäyttöinen modulaarinen kantoraketti

Siksi monet ovat tyytyväisiä, ellei helpotuksesta saaneet tietää, että Naval Group oli esittänyt NID 2023 -tapahtumassa, joka on omistettu ranskalaisen teollisuusmiehen innovaatioille, Multipurpose Modular Launcher tai LMP, joka ei ole mikään muu kuin ranskalainen vastaus amerikkalaiselle RIM-116:lle.

Konkreettisesti LPM on 3 tonnin mobiili modulaarinen järjestelmä, joka koostuu 4 kontista, joista kukin pystyy toteuttamaan 4 Mistral 3 -ilma- tai ohjustentorjuntaohjusta, 2 sukellusveneiden torjuntakranaattia, infrapunasyöttiä tai 10 laserohjattua 70 mm:n rakettia. .

Naval Group LMP monikäyttöinen modulaarinen kantoraketti
Naval Groupin esittämä LMP NID 2023:n aikana

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 CIWS ja SHORAD | Rannikkopuolustus | Flash Defense

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit