Brasilialaisen ydinsukellusveneen Álvaro Alberton rakentaminen alkaa

Ranskan kanssa yhteistyössä kehitetyn brasilialaisen ydinsukellusveneen Álvaro Alberton ensimmäisen levyn leikkaaminen johti seremoniaan 4. lokakuuta ICN:n telakoilla Antiguassa. Aluksen, joka on ensimmäinen Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston ei-pysyvän jäsenmaan kehittämä SSN, odotetaan tulevan liikenteeseen vuoteen 2031 mennessä.

Tähän mennessä vain viidellä laivastolla on ydinkäyttöisiä sukellusveneitä, tässä tapauksessa Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston pysyviä jäseniä.

Todellakin, kuten taistelulentokoneiden tai mannertenvälisten ballististen ohjusten, SSN:n suunnittelu ja rakentaminen ei ole millään tavalla massaurheilua, ja jotkut pitävät näitä ydinkäyttöisiä sukellusveneitä tärkeimpänä tekniikan osana, monimutkaisimpana ihmisen tähän mennessä rakentamina.

Lähes rajoittamattomalla autonomialla, jotka pystyvät pysymään veden alla kuukausia ja ylläpitämään erittäin suuria nopeuksia, SSN:t tarjoavat itse asiassa poikkeuksellisen suorituskyvyn, mikä tekee niistä ainutlaatuisen asejärjestelmän maailman suurille laivastoille.

Brasilian ydinhyökkäyssukellusveneohjelma Ranskan laivastoryhmän avustamana

Näissä olosuhteissa ei ole yllättävää, että kehittyneimmät nousevat maat, kuten Intia, Etelä-Korea, Australia ja jopa Brasilia, tekevät merkittäviä ponnisteluja varustaakseen, vaikka joskus se vaatisikin uhraamaan kokonaisia ​​sotilaallisia taitoja. .

Brasilian ydinsukellusvene
Alvaro Alberton suunnittelu validoitiin marraskuussa 2020. Ydinkeskusyksikön on suunnitellut kokonaan Brasilia, jolla on suuri siviiliydinteollisuus.

Tällä alalla Ranska näyttää vakiinnuttavan asemansa tehokkaana ja uskottavana kumppanina tukeakseen näitä laivastoja ja laivastoteollisuutta tällaisten alusten suunnittelussa tarvittavien teollisten ja teknisten taitojen kehittämisessä.

Näin ollen useiden kuukausien ajan kaikki viittaa siihen, että Pariisi ja New Delhi ovat käyneet intensiivisiä neuvotteluja tukeakseen ohjelmaa, jonka tarkoituksena on toimittaa Intian laivastolle kuusi ydinhyökkäyssukellusvenettä sen sukellusvenelaivaston lisäksi. kohtaamaan uuden Pakistanin Type 6:n ja erityisesti Kiinan laivaston nopean modernisoinnin.

Mutta juuri Brasilian kanssa Ranska teki alun perin yhteistyötä tällä alalla. Jos brasilialainen SSN-ohjelma löytää juurensa 1970-luvun alkupuolelta, se on vuodelta 2008, ja sopimuksen allekirjoittaminen Ranskan kanssa synnytti PROSUB-ohjelman.

Tämä mahdollistaa neljän Scorpene-tyyppisen sukellusveneen paikallisen rakentamisen, oman laivastotukikohdan Antiguaan sekä Ranskan avun SN-BR-ohjelman suunnittelussa Brasilian hyökkäyksen ydinsukellusveneen suunnittelussa ja rakentamisessa.

Alvaro Alberto -sukellusvene ja ICN-telakat

Sukellusveneen arkkitehtuuri esiteltiin syksyllä 2020 Ranskan edustajien läsnäollessa. Aluksen ydinkomponentti on kokonaan brasilialainen.

Brasilialainen Riachuelo Scorpene -tyyppinen sukellusvene
Brasilian laivastolla on 2027 Scorpene-tyyppistä Riachuelo-luokan sukellusvenettä, jotka ICN rakentaa paikallisesti vuonna 4

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Naval Constructions | Brasilia | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit