4,6 miljardia euroa seuraaville versioille Rafale ja Ranska sijoittaa Neuronin vuoteen 2030 mennessä.

Eric Trappierille Dassaultin etusija on tänään annettu ohjelmalle Rafale ja sen tulevasta kehityksestä, eikä eurooppalaiseen FCAS-ohjelmaan, jonka käyttöönoton määräajaksi on nyt asetettu 2045. Ainakin näin hän esitteli aiheen tilaisuudessatalousuutiskanavalle BFM Business annetusta haastattelusta viime elokuu.

Olisimme voineet ajatella, että tämä julistus oli osa Dassaultin ja puolustusvoimien ministeriön välistä vastakkainasettelua, jonka taustalla oli teollisuuden jakaminen ja sen välttämättömät myönnytykset eurooppalaisen ohjelman puitteissa sekä Belgia.

Viikkojen kuluessa näytti kuitenkin siltä, ​​että kahden ranskalaisen päähenkilön kannat olivat paljon yhteneväisempiä kuin miltä näytti, ja asevoimien ministeriöllä oli ilmeinen kunnianhimo tukea maan tulevaa kehitystä. Rafale.

Le Rafale F4.2 siirretty vuoteen 2025

Itse asiassa puolustusvoimien ministeriölle Rafale F4 ja varsinkin F5-versiovuodelle 2030 suunnitellun hankkeen pitäisi mahdollistaa sekä Ranskan ilmavoimien nykyaikaistaminen ja laajentaminen että ranskalaisten lentokoneiden houkuttelevuuden ja kilpailukyvyn tukeminen suuren kysynnän kansainvälisellä näyttämöllä.

Rafale F4.1 Mont de Marsan
Le premier Rafale F4.1 toimitettiin testattavaksi ilmavoimille helmikuussa 2023

Ilmeisesti Hôtel de Brienne (armeijan ministeriön poliittinen päämaja) on päättänyt kävellä puheen tai pikemminkin lompakon kanssa. Todellakin, julkaiseman artikkelin mukaan La Tribune taloussivusto, se aikoo investoida vähintään 4,6 miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä ranskalaisen hävittäjän päivittämiseen ja Neuron-mielenosoittimeen perustuvan taistelulennonen kehittämiseen.

Ministeriön osalta nämä ovat Dassault Aviation, Safran, Thales, MBDA ja ohjelman noin 400 alihankintayritystä Rafale, täydentääkseen F4.2-standardin kehittämistä, johon on muun muassa kuuluttava jopa vihollisen puolustuksen tukahduttamiskeinoja, mukaan lukien sen ilmatorjunta, jota on parannettu huomattavasti vastaamaan Ukrainan sodan oppitunteja.

Alun perin vuodelle 2024 suunniteltu lopullinen pätevyys Rafale F4.2 on lykätty vuoteen 2025, kun taas ensimmäiset F4.1:t ovat jo alkaneet ottaa käyttöön Ranskan ilma- ja avaruusvoimat.

On kuitenkin huomattava, että lentokoneet Rafale jotka toimitetaan vuosina 2023 ja 2024, eli 26 laitetta AAE:lle, toimitetaan F3R-standardin mukaisesti. Ne kehittyvät myöhemmin kohti uutta standardia, kuten koko laivasto.

Investoinnit varten Rafale F5 alkaa vuonna 2024.

Mutta todellinen harppaus eteenpäin, jota voidaan jopa kuvata anglistien uudelleenkäynnistykseksi ja franofiilien uudestisyntymiseksi, on F5-versio, joka lupaa antaa vuodelle 2030 laitteelle tiettyjä ominaisuuksia, joita odotamme enemmän 5. ja 6. sukupolven taistelulentokoneita.

Kaukosäätimellä laajennettava MBDA
Tietyt ohjelmat, kuten MBDA:n Remote Carrier Expendable, joka alun perin suunniteltiin osaksi eurooppalaista ohjelmaa, on todennäköisesti siirretty ohjelmaan. Rafale F5, jonka tavoitteita tarkistettiin ylöspäin vuosien 2024-2030 aikana.

Parhaillaan kehitteillä olevan uuden RBE2 XG Radarin lisäksi Rafale F5 varustetaan mahdollisuudella ohjata ja toteuttaa taisteludroneita, kuten MBDA:n Remote Carrier Expendable, ja erityisesti LPM 2024-2030 aikana julkistettu ranskalainen Loyal Wingman -ohjelma, joka perustuu Neuron-demonstraatioon.

Neuronin seuraajan suunnittelu 128 m vuonna 2024

Näin varustettu ja mukana Rafale F5 pystyy toimimaan kiistanalaisessa ympäristössä, kuten amerikkalainen F-35, samalla kun se hyötyy tietyistä sille ominaisista eduista kestävyyden, suorituskyvyn ja toteutuskustannusten suhteen.

Sellaisenaan Neuronin seuraajan suunnitteluun osoitetaan vuodesta 2024 alkaen 128 miljoonan euron budjetti, johon lisätään 212 miljoonaa euroa F5-standardin tutkimus- ja kehitystyöhön, yhteensä 340 euroa. miljoonaa miljoonaa euroa F5:lle pelkästään vuonna 2024.

Neuron Dassault
Neuron-mielenosoittimesta johdetun taisteludroonin kehittämiseen myönnetään 128 miljoonaa euroa vuonna 2024.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense logo 93x93 2 Hävittäjälento | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit