Miksi Yhdysvallat antoi kiireellisesti luvan 24 tanskalaisen F-16-koneen myyntiin Argentiinalle?

Washington valtuutti 24 käytetyn tanskalaisen F-16-hävittäjän myynnin Argentiinalle hävittäjälaivastonsa modernisointia varten, vain tunteja ennen presidentti Alberto Fernandezin Pekingin vierailua, luultavasti estääkseen JF-17 Chinese-Pakistanin tilauksen.

Toimittajat ottivat yhteyttä konservatiivinen argentiinalainen La Nacion -lehti, yksi maan kahdesta päätoimijasta, ulkoministeriön alueellisesta turvallisuudesta vastaava apulaissihteeri Mira Resnick, vahvisti ulkoministeriön valtuutuksen ostaa Buenos Aires 24 käytettyä Lockheed-Martin F- 16 taistelijaa Tanskasta.

Washington antaa kiireellisesti luvan tanskalaisten F-16-koneiden myymiseen Argentiinalle

Alisihteeri lisäsi myös, että neuvotteluja on edetty tämän valtuutuksen täydentämiseksi 40 miljoonan euron budjettituella, jotta operaatiosta tulisi kestävä Argentiinan viranomaisille maassa, jonka BKT putosi 40 prosenttia vuosina 2017–2020, ja paljastettiin. to 100 prosentin laukkaava inflaatio viime kuukausina.

Useiden vuosien ajan Buenos Aires on yrittänyt hankkia uusia taistelukoneita korvatakseen viimeisten Mirage III -koneidensa vetäytymisen, jolloin sen ilmavoimille jää vain muutama aliääninopeudella toimiva A-4 Skyhawk kattamaan viisi kertaa Ranskaa suuremman maan.

Tanskan F-16 Argentiinaan
Washington on valtuuttanut Tanskan myymään 24 F-16-konettaan Argentiinalle. Tarjouksen määrää ei julkisteta.

Tähän asti kohdattujen vakavien taloudellisten vaikeuksien lisäksi argentiinalaiset lähestymistavat ovat vastustaneet Britannian veto-oikeutta Martin-Baker-hätäistuimille, jotka varustavat suurimman osan länsimaisista lentokoneista.

Itse asiassa, Falklandin sodan jälkeen Lontoo on käyttänyt tiukkaa veto-oikeutta kaikkeen brittiläiseen sotateknologiaan Argentiinaan, joka on erityisen tehokas taistelulentokoneiden alalla.

Jotta liittolaisensa ei loukkaisi, Washington ei ole toistaiseksi vastannut myönteisesti Buenos Airesin pyyntöihin käytettyjen lentokoneiden hankinnasta, vaikka Yhdysvalloilla on katkoistuimien alalla kansallinen ratkaisu ACES II:n kanssa.

Argentiinan uhka kääntyä kiinalaisen JF-17 Thunderin puoleen

Perinteisesti länsimaisilla kalustoilla varustetut Argentiinan armeijat olivat tähän asti vastustaneet venäläisiä tai kiinalaisia ​​sireenejä. Mutta kohtaamaan Lontoon ja Washingtonin periksiantamattomuuden, hypoteesi Buenos Airesin näkemisestä käänny kiinalais-pakistanilaisen JF-17 Thunderin puoleen, tehokas ja taloudellinen yksimoottorinen hävittäjä, jonka Nigeria ja Burma ovat jo hankkineet.

JF-17 Burma
Chengdu JF-17 on kevyt yksimoottorinen hävittäjä, joka toimii intialaisen Tejasin tai eteläkorealaisen FA-50:n, ei amerikkalaisen F-16:n, luokassa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Argentiina | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit