Mitä Moskova on luvannut Iranille ja Pohjois-Korealle sotilaallisesta avusta Venäjälle?

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby esitteli perjantaina 13. lokakuuta joukon asiakirjoja, jotka tukevat hypoteesia Pohjois-Korean toimittamasta sotilaallisesta avusta Venäjälle, erityisesti useiden ammusten tykistökonttien siirtoina.

Tämä tuki muistuttaa Venäjän Ukrainaa-vastaisen hyökkäyksen alusta lähtien Iranilta saatua tukea, erityisesti erittäin pitkän kantaman Shahed 136 -hyökkäysdrooneina, joita on käytetty laajalti siitä lähtien.

Mutta jos Iranin ja Pohjois-Korean Venäjälle antaman sotilaallisen avun luonne on suhteellisen helppo määrittää, Moskovan tarjoamien vastineiden luonne jää toistaiseksi hämäräksi, vaikka niitä onkin todennäköisesti vain kolmenlaisia.

Vaikka molemmat kiistävät sen, todisteita on kertynyt useiden kuukausien ajan Teheranin ensin, sitten Pjongjangin ja sitten Venäjälle antamasta sotilaallisesta avusta tukeakseen sen sotilaallista ponnistusta Ukrainassa.

Sotilaallinen apu Venäjälle Iranista ja Pohjois-Koreasta

Siten lukuisat Ukrainan joukkojen keräämät roskat ja elementit osoittivat, että Iran oli todellakin toimittanut useita satoja erittäin pitkän kantaman Shahed 136 -hyökkäysdroneja Moskovaan ja antanut venäläisten yritysten kopioida suurimman osan elementeistään suunnitellakseen Geranium-hyökkäysdroonin.

Sotilaallinen apu Venäjälle: Shahed 136
Iranin Shahed 136 antoi Venäjän armeijat ohittaa tehokkaan Ukrainan ilma- ja ohjuspuolustuksen ja iskeä tiettyihin siviiliinfrastruktuureihin pienemmillä kustannuksilla.

Viime aikoina seuraaPohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin vierailu Moskovaan, joka sai paljon julkisuutta, Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusneuvosto ilmoitti saaneensa kiistattomia tietoja Pohjois-Korea lähettää tuhat konttia rautateitse Venäjälle.

Amerikkalaisen tiedustelupalvelun mukaan kyseessä olisivat sotilasvarusteet ja erityisesti ammukset, kun taas ensimmäistä kertaa 20 kuukauden sodassa Ukrainan armeijat ampuivat viime viikolla enemmän tykistöammuksia kuin Venäjän armeija.

Jos tämä Iranin ja Pohjois-Korean apu ei todennäköisesti ole ratkaisevaa Ukrainan konfliktin tulevaisuuden kannalta, vaikka sillä olisi merkittävä rooli, sitä ei varmasti ole saatu ilman korvausta Moskovasta.

Kun otetaan huomioon näiden kahden maan hyvin erityiset, indeksissä ja kansainvälisen yhteisön pakotteiden alaiset tilanteet sekä uhkat, joille niiden johtajat luulevat olevansa alttiina, Pjongjangin ja Teheranin Kremliltä saamat korvaukset voivat olla kolmenlaisia.

Venäjän veto YK:n turvallisuusneuvostossa

Ensimmäinen, eikä vähäisimpänä, perustuu Venäjän paikkaan Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä ja ennen kaikkea pysyvään veto-oikeuteen, joka liittyy tähän asemaan vain viiden maan (Kiina, Yhdysvallat) käsissä. -Yhdysvallat, Ranska, Iso-Britannia ja Venäjä).

Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvosto e1603714185404 Venäjän federaatio | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Venäjän tuki YK:n turvallisuusneuvostolle antaisi Teheranille ja Pjongjangille mahdollisuuden näkeä kansainvälisten pakotteiden heikkenemisen ajan myötä, ainakin länsiblokin ulkopuolella.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Venäjän federaatio | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit