Japanin laivasto testasi ATLA Rail Gunia yhdellä aluksestaan

Lanseerattu vuonna 2016 Rail Gun -ohjelman on kehittänyt Japanin hankinta-, teknologia- ja logistiikkavirastoTai ATLA, suhteellisen huomaamattomasti.

Tämän ohjelman vuonna 2016 määritelty tavoite ja rkutsuttu vuonna 2022, ei ollut tarkoitus kehittää raskasta laivaston tykistöjärjestelmää, joka oli tarkoitettu risteilyohjusten vaihtoehdoksi, kuten tapahtui vuonna 2021 hylätyn amerikkalaisen ohjelman tapauksessa.

ATLA Rail Gun -ohjelma Japanin laivastolle

Päinvastoin, ATLA:lle sähkötykkiteknologian tarkoituksena oli mahdollistaa Japanin laivaston alusten ohjus-, ilma- ja drone-torjuntakyvyn täydentäminen, erityisesti nojautuen paljon pienempien kaliipereiden ammuksiin. BAe on kehittänyt Yhdysvaltain laivastolle.

Hän ei kommentoinut hänen projektiaan, mutta Japanin edistymistä tällä alalla oli vaikea arvioida. Tähän päivään asti. Japanilainen virasto julkaisikin X-tilillään videon, jossa esitettiin sen tykin ensimmäiset testit merivoimien itsepuolustusvoimien aluksella.

Japanin teknologiahankinta- ja logistiikkaviraston julkaisema video.

Jos havainnot ja tietyt vahvistamattomat ilmoitukset viittaavat siihen, että Kiina oli jo varustanut tämäntyyppisen järjestelmän testaustarkoituksiin. maihinnousualus vuonna 2018, tähän mennessä ei ole todisteita siitä, että ampumakokeet olisi todella suoritettu.

Kyseessä on siis tässä tapauksessa ensimmäinen dokumentoitu sähkötykkitulitesti laivalla merellä, vaikka itse videota lukuun ottamatta on julkaistu vain vähän tietoa.

Sähkötykkitekniikan rajoitteet

Sähkötykkiteknologia mahdollistaa ammuksen työntämisen laukaisuputkeen erittäin suurilla nopeuksilla käyttämällä voimakasta sähkömagneettista kenttää eikä eksotermistä kemiallista reaktiota, kuten perinteisissä tykistötykissä.

Tämän tekniikan pitäisi teoriassa mahdollistaa yliäänisten kuono-ulostulonopeuksien saavuttaminen (suurempi kuin 5 Mach), mikä antaa ammukselle suuren alkunopeuden, laajemman kantaman ja pienentyneen nuolen suorassa tulessa.

BAe Rail Gun Yhdysvaltain laivasto
BAen kehittämä Yhdysvaltain laivaston rautatieohjelma keskeytettiin vuonna 2021.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Railgun Electric Cannon | Flash Defense | Pintalaivasto

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit