Miksi räjähdyssodan riski vuonna 2023 on suurempi kuin koskaan? Tragedia kolmessa näytöksessä...

Vuonna 2020 Pentagon uskoi voivansa osallistua konfliktiin yhtä aikaa suurta vastustajaa, kuten Venäjää tai Kiinaa vastaan, ja toissijaista vastustajaa vastaan. Kun kaksi lentotukialusta lähetettiin itäiselle Välimerelle Hamasin terrori-iskun jälkeen 7. lokakuuta, kaikki viittaa nyt siihen, että sotilaallinen työkalu saavuttaa nopeasti rajansa, varsinkin jos Israelin konflikti päättyy.

Mitkä ovat tässä yhteydessä riskit, että muita mahdollisuuksien konflikteja ilmaantuu tulevina kuukausina ja vuosina, kun länsimainen sotilasvalta ei nyt pysty täyttämään säätelijän roolia, jota se otti 30 vuoden ajan kylmän aikakauden päättymisen jälkeen Sota?

esittely

Sitä seuranneen shokin lisäksi Hamasin terrori-iskusta Israelia vastaan ​​7. lokakuuta, ja sitä seurannut emotionaalinen vastaus, monet kommentaattorit ja asiantuntijat kyseenalaistivat nopeasti Yhdysvaltojen ja lännen kyvyt tukea samalla Ukrainaa kohtasi Moskovan 600 päivää sitten aloittaman hyökkäyksen, ja Israel Lähi-idän tulipalon sattuessa.

Joten kun kaksoisrintaman hypoteesi on edustanut useiden vuosien ajan Pentagonin pahinta skenaariota, varsinkin niin kauan kuin amerikkalaisten armeijoiden muutos ei ole edennyt riittävästi, Washingtonin ensimmäinen reaktio palestiinalaisten terroristiliikkeen hyökkäykseen oli sijoittaa kaksi lentoyhtiöryhmää Välimerelle Itä ja vahvistaa kaikkia alueella läsnä olevia amerikkalaisia ​​joukkoja.

Yhtä nopeasti syntyi kysymyksiä Yhdysvaltojen, sen armeijoiden ja puolustusteollisuuden kapasiteetista, jos se samanaikaisesti tukisi Israelia sotilaskampanjassa, joka olisi ulottunut Lähi-itään, erityisesti Iranin edessä, ja samanaikaisesti. , jatkamme Ukrainan tukemista, jolle amerikkalainen napanuora on elintärkeä.

M1 Abrams 105 mm Yhdysvaltain armeija
Amerikan valta kylmän sodan lopussa oli ilman kilpailua

Olemme useiden päivien ajan nähneet teollisuusmiehiä ja Pentagonin virkamiehiä varoittavan kongressia ja johtoa Yhdysvaltain tuen rajoja Tänään. Ennen kaikkea huolenaiheita ilmenee konfliktin tartuntariski, vaikka monet alueet, joiden status quo riippuu suoraan Yhdysvaltojen väliintulokyvystä, ovat jännityksen alaisia.

Itse asiassa näyttää siltä, ​​ettäNämä kaksi aihetta liittyvät läheisesti toisiinsa, kolminäytöksisessä tragediassa, joka saa alkunsa kylmän sodan lopusta.

Prologi: kylmän sodan jälkeinen Pax Americana

Jokainen hyvä tragedia alkaa prologilla. Se tapahtuu täällä klo kylmän sodan loppu, vuonna 1991, jota leimasi samanaikaisesti Varsovan liiton räjähdys, Neuvostoliiton poliittinen romahdussekä Venäjän taloudellinen ja sosiaalinen.

Itse asiassa kahdesta suuresta toimijasta, jotka ovat asettaneet sävyn viimeisten 40 vuoden aikana, vain yksi pystyi toimimaan suurvallan roolissa, vaikka Moskovalla olisi edelleen huomattava ydinasearsenaali.

Yhdysvallat julisti itsensä nopeasti kylmän sodan voittajat, ja sitoutui näyttelemään roolia, joka tuolloin ei ollut kiistanalainen maailman poliisi, josta tulee nopeasti a Pax Americana, viitaten antiikin Pax Romanaan.

Vahvan perinteisen sotilaallisen työkalunsa, kiistattoman teknologisen edistyksen sekä mahdollisten kilpailijoidensa äärettömän suuremmat taloudelliset ja diplomaattiset resurssit, Washington pakotti itsensä kaikkiin teattereihin.

Yhdysvaltain ilmavoimien F-15 F-16 Persianlahden sota
Ensimmäinen Persianlahden sota loi Yhdysvaltojen sotilaallisen ja teknologisen voiman.

Les tulenkestäviä amerikkalaisen uhan allaankaria seuraamuksia, molemmat Yhdysvalloissa itse, vain européens liian onnellisia lopettaakseen puolustusponnistelut, jotka olivat painaneet heidän julkista talouttaan 40 vuoden ajan, ja jopa toipuva Venäjäja Kiina, edelleen kasvuhormonilla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen voimatasapaino | Puolustusanalyysi | Israelin ja Hamasin konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit