Miksi Turkin puolustusbudjetin 150 prosentin lisäys on niin huolestuttavaa?

Turkin varapresidentti Cevdet Yilmaz ilmoitti 17. lokakuuta, että Turkin puolustusbudjetti saavuttaa 40 miljardia dollaria vuonna 2024, mikä on 150 % kasvua vuoteen 2023 verrattuna. Koska tämän ennennäkemättömän kasvun syistä tai sen käytöstä ei ole selitystä. Tämä ilmoitus herättää monia huolenaiheita sekä Ankaran alueellisista tavoitteista että sotilaallisista ohjelmista, jotka äskettäin uudelleen valittu presidentti Erdogan saattaa pian ilmoittaa.

Jos puolustusargumentin uhkapeli ei suosi PiS:ää ja Puolan presidenttiä äskettäisissä parlamenttivaaleissa, se kannatti Turkin presidentti RT Erdogan ja AKP. Islamo-konservatiivinen Popular Alliance -koalitio, jonka pääpuolue se on, säilyttää enemmistön parlamentissa 323 paikalla 600 paikasta, ja se jää niukasti enemmistön enemmistöön, 49,47 % annetuista äänistä.

Itse asiassa kompensoidakseen katastrofaalista taloudellista tilannetta, jossa Turkin liira on menettänyt 80 prosenttia arvostaan ​​viimeisen 5 vuoden aikana ja inflaatio ylittää 50 prosenttia, sekä maaliskuun 2023 maanjäristyksen hallinta, presidentti Erdogan perustui Turkin puolustusteollisuuden edistymiseen viime vuosina ja strategisen autonomian tavoite, joka oli nyt saavutettavissa.

Nämä huonot taloudelliset tulokset olivat myös vakavasti haitanneet armeijoita viimeisen kolmen vuoden aikana. Näin ollen 15 vuoden keskeytettyjen lisäysten jälkeen, jotka nostivat sotilasmenot vuoden 10 2003 miljardista dollarista ja AKP:n valtaantulon yli 20 miljardiin dollariin vuonna 2021, tämä budjetti oli jatkanut valtavia vaihteluita ottaen huomioon sotilasmenojen vaikutukset. laukkaavaan inflaatioon 16 miljardiin dollariin vuonna 2023.

Tässä yhteydessä ei siis ole yllättävää, että Turkin puolustusbudjettia on arvioitu uudelleen ylöspäin vuodelle 2024. Kukaan ei kuitenkaan ollut odottanut näin merkittävää kasvua.

Turkin puolustusbudjetin ennennäkemätön kasvu 150 % vuodessa

Itse asiassa varapresidentti Cevdet Yilmazin pitämässä lehdistötilaisuudessa hän ilmoitti asiasta Turkin puolustusbudjettia nostetaan 2024 miljardiin dollariin vuonna 40, 150 % enemmän kuin vuonna 2023.

Erdogan reis -luokan sukellusvene tyyppi 214
RT Erdoganin tuki Turkin puolustusteollisuudelle mahdollisti sen, että se edistyi valtavasti 20 vuodessa ja maa pääsi lähemmäs strategista autonomiaa.

Tällainen nousu on ennennäkemätön maassa, joka ei ole viime vuosina ollut sotatilanteessa. Jopa Puola, joka on erityisen vapaaehtoinen tällä alalla, suunnitteli vain 50 prosentin lisäystä vuosina 2023–2024 rahoittaakseen kaikki armeijan modernisointiohjelmat.

Turkin varapresidentti ilmoitti, että maa saavuttaa vuonna 2024 85 prosentin kotimaisen hankinnan ja että Turkin BITD-vienti saavuttaa 11 miljardin dollarin vuonna 2024, mikä on 83 prosentin kasvu verrattuna vuoteen 2023 ja sen vientiin 6 miljardia dollaria.

Toisaalta hän ei kertonut yksityiskohtia siitä, miten tämä näyttävä lisäys, joka nostaa maan puolustusponnistelut yli 4 prosentin bruttokansantuotteesta, tapahtuu, eikä myöskään syistä, joiden vuoksi Turkin viranomaiset päätyivät välimiesmenettelyyn. sellainen lisäys.

Voimme siis esittää vain hypoteeseja näistä aiheista, joista mikään ei ole erityisen vakuuttava.

Turkin armeijalle ja puolustusteollisuudelle annetut lupaukset?

Lisäresurssit voidaan itse asiassa osoittaa vain kahdelle suurelle yksikölle: Turkin armeijalle ja kansalliselle BITD:lle. AKP ja Popular Alliance tietävät olevansa paljon velkaa jälkimmäisen pettämättömälle tuelle kampanjan aikana. Silloin on enemmän kuin todennäköistä, että turkkilaiset puolustusyhtiöt ovat ensimmäiset edunsaajat näistä hyvityksistä.

Kohti myynnin lisäämistä inflaation kompensoimiseksi?

Viranomaisten ja maan armeijoiden väliset suhteet ovat huomattavasti kireämmät, vaikka viime vuosina laajat puhdistukset ovat antaneet presidentti Erdoganille mahdollisuuden sijoittaa AKP:tä lähellä olevia sotilaita armeijan avaintehtäviin.

Turkin erikoisjoukot
Turkkilaisten sotilaiden palkan ja kohtelun merkittävä korotus voisi Erdoganille johtaa heidän täyden tukensa varmistamiseen.

Sen vuoksi on erittäin todennäköistä, että tämä korotus varmistaa ennen kaikkea Turkin armeijat mahdollistamalla sen kaluston nopean modernisoinnin, mutta myös palkkojen ja palkkojen nousun, jotta se vastaa inflaatiota. maa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit