Venäjän puolustusteollisuus mukauttaa vientitarjontaansa rajoituksiinsa

LRosoboronexportin toimitusjohtaja Aleksandr Mikhejev antoi viitteitä siitä, miten Venäjän puolustusteollisuus aikoi organisoida itsensä uudelleen saadakseen takaisin vientimarkkinaosuutensa vuoteen 2030 mennessä vaarantamatta tuotantoa Venäjän armeijalle. Tämän saavuttamiseksi se on vahvasti riippuvainen kansainvälisistä kumppanuuksista.

Jos Euroopassa ja erityisesti Ranskassa termiä sotatalous käytetään usein liikaa, niin Venäjällä ei näin ole. Itse asiassa jo vuoden ajan, ja Kremlin tietoisuus Ukrainan sodan todellisuudesta sekä lännen tuki Kiovalle, Venäjän viranomaiset ovat tehneet ennennäkemättömän ponnisteluja muuttaa Venäjän taloutta tukemaan Ukrainassa toimivia joukkoja.

Venäjän puolustusteollisuuden uudelleenjärjestely vuonna 2022

Niinpä vain muutamassa kuukaudessa kaikki Venäjän asetehtaat organisoitiin uudelleen lisäämään huomattavasti maan teollista puolustustuotantoa ja siten kompensoida Ukrainan armeijoita vastaan ​​kirjatut huomattavat tappiot.

Samalla Moskova keskeytti kaiken vientiin tarkoitettujen laitteiden tuotannon tehtaissaan Venäjän armeijoiden tarpeiden vallitessa.

Tämä päätös ei ainoastaan ​​riistänyt Venäjän valtiolta arvokkaita resursseja ja valuutta, kun se tarvitsi niitä eniten Euroopan markkinoiden sulkeuduttua kaasunviennille, vaan se vahingoitti myös puolustusteollisuuden imagoa. uskollisin.

Venäjän puolustusteollisuus
Venäjän puolustusteollisuus on muuttunut muutamassa kuukaudessa huomattavasti vastatakseen Ukrainan sodan asettamiin vaatimuksiin.

Niinpä Intia, Venäjän puolustusteollisuuden perinteinen asiakas, on viime kuukausina näyttänyt halunneen systemaattisesti välttää kääntymästä tähän kalustoon armeijoidensa modernisoimiseksi, mikä voimistaa hidasta, mutta havaittavissa olevaa siirtymistään kohti länttä.

Siksi Moskovan ja Rostecin suurimman osan venäläisten sotatarvikkeiden viennistä vastaavan Rosoboronexportin oli tärkeää löytää nopea ratkaisu, jotta se ei joutuisi entisestään irti kansainvälisiltä markkinoilta, kun Ukrainan sota ja siksi sen rajoitusten odotetaan kestävän.

Rosoboronexport luottaa teollisiin kumppanuuksiin elvyttääkseen Venäjän asevientiä

Tässä yhteydessä on varmasti aiheellista analysoida Rosoboronexportin toimitusjohtajan Aleksandr Mikhejevin lausuntoäskettäisessä lehdistötilaisuudessa.

Venäläisen teollisuusyrityksen mielestä teknologisten kumppanuuksien, jotka tähän asti olivat usein poikkeuksellisia ja varattu tietyille asiakkaille, pitäisi muodostaa 40 prosenttia Venäjän puolustustarvikkeiden viennistä vuoteen 2030 mennessä.

Näin toimimalla Venäjä voisi saada yhteyden takaisin vientimarkkinoille heikentämättä Venäjän armeijoiden kansallista tuotantokapasiteettia.

Su-30MKI
Intian etuoikeutettu historiallinen kumppani, Venäjän puolustusteollisuus ei näytä olevan New Delhin suosiossa viime kuukausina.

Näyttää myös siltä, ​​että tämäntyyppinen kumppanuus vastaa merkittävään muutokseen kansainvälisessä kysynnässä, ja asiakkaat haluavat useimmiten kehittää näiden sopimusten kautta omia puolustusteollisuuden kudoksiaan.

Lopuksi Venäjän puolustusponnistelujen huomattava lisääntyminen mahdollistaa maan valmistajien käynnistävän lukuisia tutkimus- ja kehitysohjelmia ja siten lyhentää tuotettujen laitteiden tuotantosykliä.

Kysyntään ja Venäjän uuteen teolliseen kontekstiin mukautettu strategia

Moskova ei juurikaan pelkää nykyään irrottautua asiakaskunnastaan ​​sallimalla avainteknologioiden siirrot, sillä samalla sen oma puolustusteollisuus kehittää useimmiten seuraavan sukupolven laitteita, joiden elinkaari on lyhennetty.

Itse asiassa, ellei sinulla ole erityisen tehokasta teollista ja tieteellistä perustaa (kuten Intian tapauksessa), riskit uuden toimijan luomisesta puolustusmarkkinoille näiden teknologisten kumppanuuksien avulla ovat pienemmät nyt, kun sukupolvien syklit ovat lyhentyneet.

Lancet 3 Kalashnikov
Venäjän puolustusteollisuus ei suinkaan ole juuttunut olemassa olevien laitteiden tuotantoon, vaan se on viime kuukausina osoittanut olevansa reagoiva ja innovatiivinen.

Joka tapauksessa, ja vastoin erityisesti Euroopassa laajalle levinnyttä tunnetta, Rosoboronexportin julistukset Venäjän sotaviennin tulevaisuudesta osoittavat, että Kreml ja maan puolustusteollisuus järjestäytyvät vastoin menetelmää ja kunnianhimoa sopeutuakseen 24. helmikuuta 2022 lähtien ilmenneen uuden todellisuuden asettamia rajoituksia.

Lisäksi Venäjän puolustusteollisuus aikoo vielä tulevina vuosina olla johtavassa asemassa kansainvälisellä näyttämöllä konfliktin alkamisen jälkeen ilmenevästä vauhdista huolimatta, ja se on käynnistänyt tarvittavat muutokset tämän saavuttamiseksi.

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit