Asettaako Israelin ja Kolumbian kiista Ranskan CAESARin takaisin voittoon Bogotássa?

- Mainonta -

Toukokuussa 2022 kovan kilpailun lopussa, jossa se kohtasi Israelin ATMOSin ja turkkilaisen Yavusin, jonka ranskalaisen Nexter-yhtiön CAESAR-pyörillä varustettu tykistöjärjestelmä voitti, kenraali Carlos Moreno, Kolumbian asevoimien toisena komentaja, oli. mennyt Ranskaan neuvottelemaan vähintään neljän yksikön hankinnasta Pariisista.

Joulukuussa 2022 oli Kolumbian puolustusministerin vuoro ilmoittaa CAESAR-järjestelmien tilauksesta, kun neuvottelut epäonnistuivat 3–4:n hankinnasta. Rafale jonka Bogotán oli määrä hankkia hyvin erityisessä budjetti- ja poliittisessa tilanteessa.

Kuten Dassaultin tapauksessa Rafale Kolumbiassa Nexter ja maan viranomaiset eivät päässeet sopuun heille tarjotusta erittäin lyhyestä aikaikkunasta. Huolimatta erinomaisesta suorituskyvystä testauksessa, CAESAR hylättiin siksi Israelin Elbitin ATMOS:n hyväksi, josta Bogotá ilmoitti 18 kappaleen tilauksen.

- Mainonta -

Israelin aseet Kolumbian armeijoissa

On totta, että toisin kuin Ranskan puolustusteollisuus, jonka läsnäolo Kolumbiassa jäi suhteellisen vaatimattomaksi, Israelin puolustuskalusto oli hyvin läsnä Kolumbian armeijoissa, joiden ilmavoimat käyttivät 24 kfir-taistelukonetta sekä kaikkia niihin liittyviä asejärjestelmiä.

Galil Kolumbian armeijat
Kolumbian jalkaväki on varustettu Israelin Galil-rynnäkkökiväärillä

Kolumbian maajoukot puolestaan ​​käyttävät Israelin Galil-rynnäkkökivääriä sekä SPIKE-panssarintorjuntaohjuksia ja suunnittelivat hankkivansa IAI:n Barak MX -ilmatorjuntajärjestelmän.

Itse asiassa viimeaikainen vakava diplomaattinen kiista Bogotán ja Jerusalemin välillä Israelin väliintulon taustalla Gazassa ja Israelin päätöksellä keskeyttää kaikki puolustussopimukset Kolumbian kanssa on vakavia seurauksia Kolumbian armeijoille. Toisaalta se voisi hyvinkin tasoittaa tietä CAESARin paluulle maahan.

- Mainonta -

Israelin ja Kolumbian kiistan alkuperä

Tämä kiista, joka johti Israelin puolustussopimusten keskeyttämiseen Kolumbiassa, on seuraustakiihkeä keskustelu Kolumbian presidentin Gustavo Petron ja Israelin Kolumbian-suurlähettilään Gali Daganin välillä, sen jälkeen kun Kolumbian päätuomari kieltäytyi tuomitsemasta Hamasin Israeliin kohdistuvaa hyökkäystä 7. lokakuuta.

Israelin ja Kolumbian kiista Gali Dagan ja Gustavo Petro
Israelin Kolumbian-suurlähettiläs Gali Dagan (vas.) ja Kolumbian presidentti Gustavo Petro (oikealla)

Gali Daganin painostamana ottamaan kantaa Hamasia vastaan, Kolumbian presidentti vastasi itse asiassa Jerusalemin ankaralla reaktiolla.

On selvää, että päätös keskeyttää Israelin puolustussopimukset Kolumbian kanssa menee paljon pidemmälle kuin pelkkä keskeyttäminen. Näyttää ilmeisen mahdottomalta, että presidentti Pétrologies peruuttaisi julkisesti lausuntonsa, mikä on luultavasti olennainen edellytys Israelille suunnan kääntämiselle.

- Mainonta -

Samoin, vaikka Israel poistaisi tämän keskeytyksen, on todennäköistä, että Bogotá suhtautuu vastedes hyvin vastahakoisesti Israelin puolustustarvikkeiden hankintaan.

Tämä riita ei todellakaan sovi israelilaisille teollisuusmiehille, varsinkin kun Gustavo Petron asema, joka on täynnä mantereen bolivarilaista perintöä, on suhteellisen jaettu Etelä-Amerikassa, ja siksi uhkaa vieraannuttaa monet näistä maista.

CAESAR-aseen mahdollinen palautus Kolumbiaan

Se voi toisaalta tasoittaa tietä Ranskan BITD:n ja erityisesti Nexterin CAESARin nopealle palautumiselle maahan. Itse asiassa, jos viime vuoden lopulla käytyjen neuvottelujen erityiset puitteet eivät antaneet ranskalaisten teollisuusyritysten asemoitua tehokkaasti, meneillään olevan tarkastelun ansiosta ranskalaiset neuvottelijat voivat nopeasti jatkaa keskusteluja kolumbialaisten kollegojensa kanssa.

Caesar-tykistö | Puolustusuutiset | Kolumbia

LOGO meta Defense 70 Tykistö | Puolustusuutiset | Kolumbia

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit