Pakistanilainen ballistinen ja Mirvé Ababeel -ohjus pian toiminnassa?

Pakistan julkisti vuonna 2017 uuden keskipitkän kantaman ballistisen ohjuksen, Ababeel-ohjuksen, kehittämisen. Tämä 2200 2750 kilometrin kantama ohjus ei saavuta 2000 2015 kilometriä Shaheen-III:sta, joka on kehitetty XNUMX-luvun alusta lähtien ja jonka ensimmäinen testi tehtiin vuonna XNUMX.

Ababeel on kuitenkin ratkaiseva askel Pakistanin ydinkolmikon kehityksessä, kuten Babur-3-risteilyohjus, jonka on tarkoitus varustaa Pakistanin laivaston sukellusveneet Agosta-90B.

Itse asiassa, ohjus tuo mukanaan ratkaisevan kehityksen maan pelotteen kannalta, hämäystä. Tämän yleisesti käytetyn barbaarisuuden alle kätkeytyy lyhenne MIRV, joka tulee sanoista Multiple Independently Targetable Reentry Vehicle, eli itsenäinen ilmakehän paluu- ja iskevä ajoneuvo.

ABABEEL-ohjus, ensimmäinen Pakistanin MRBM, joka on varustettu MIRV:llä

Konkreettisesti, missä Shaheen-III tai Babur-3 voi kuljettaa 5–40 kt:n ydinkärkeä, Ababeel voi kuljettaa kolmea ajoneuvoa, joista kukin kantaa saman tehon ja 500 kg:n taistelukärjen. osuu eri kohteeseen.

Pakistanin viranomaisten mukaan ohjus voisi myös kuljettaa tarvittaessa jopa 10 MIRV:tä, jotka painavat 185 kg, tällä kertaa tavanomaisella panoksella.

Ababeel-ohjus on pakistanilaisen Shaheen-III MRBM:n seuraaja
Shaheen-III MRBM on 2 750 kilometrin kantomatkalla Pakistanin arsenaalin pisin ballistinen ohjus.

Jos Islamabad olisi tehnyt ensimmäisen MIRV-järjestelmän testin tammikuussa 2017, Ababeel-ohjuksen onnistunut koelaukaisu tuo MRBM:n (Medium Range Ballistic Missile) käyttöönoton, jonka kantama on 1000-3000 km, ja erityisesti sisällä oleva peilattu järjestelmä Pakistanin ydinkolmio.

Pakistanin armeijoissa tällä hetkellä käytössä olevat omaisuuserät voivat todellakin siepata Intiassa parhaillaan käytössä olevalla ilma- ja ohjustorjuntakilpillä, joka koostuu useista kerroksista, jotka vaihtelevat DRDO:n kehittämä antiballistinen ERADS- ja ERSAM-järjestelmä, Venäjältä ostettuun S-400:aan.

Uhmaa Intian ballistista puolustusta

Intian armeijat ovatkin Kiinan uhan kannustamana lisänneet huomattavasti kapasiteettiaan tällä alueella niin, että ne muodostavat uhan strategiselle tasapainolle kahden vihollisveljeksen välillä Aasian mantereella.

Tässä yhteydessä MIRV-ohjuksen käyttö on Pakistanille tehokas keino palauttaa tietynlainen strateginen tasapaino naapurinsa kanssa, jolla on huomattavasti suuremmat resurssit.

ERADS Intia DRDO
Intialainen ERDAS-järjestelmä hankkii vähitellen sieppaajia, jotka pystyvät torjumaan MRBM- ja IRBM-tyyppisiä uhkia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Pelotevoimat | Ydinaseet | Strategiset aseet

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit