Mitkä ovat mahdollisuudet Rafale Saudi-Arabiassa?

Le Rafale Saudi-Arabiassa, onko tämä mahdollista? Huhu, jota välittävät hyvin perillä olevat toimittajat, kuten Michel Cabirol latribune.fr:stä, oli kiertänyt useita kuukausia. Tämän mukaan Ryad oli aktiivisesti kiinnostunut ranskalaisesta hävittäjästä ja mahdollisesti tilaus pitkällä aikavälillä yli 100 lentokoneelle.

Näille lähteille Saudi-Arabian viranomaiset halusivat ennen kaikkea nykyaikaisen hävittäjän korvaamaan edelleen käytössä olleet noin 81 Tornado IDS ja 62 F-15C, jotka eivät olleet amerikkalaisia ​​ja jopa ITAR-vapaita Washingtonin häiriöiden välttämiseksi ja Saksasta vapaat. , käyttääkseni silloin käytettyä ilmaisua, olla kärsimättä enää liittopäivien oikkuista.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ollut merkkejä siitä, että Riadin ja Pariisin välillä olisi aloitettu virallisia neuvotteluja aiheesta. Lisäksi Dassault Aviation ei koskaan maininnut hypoteesia, edes epävirallisesti, toisin kuin muut näkymät, kuten Intia (26. Rafale Intian laivaston M), Serbia, Kolumbia tai Qatar.

Itse asiassa, saman Michel Cabirolin välittämät tiedot tänä viikonloppuna, jonka mukaan Riyadh oli pyytänyt Dassault Aviationilta muodollisen tarjouksen 54 eurosta Rafale, on ilmeisesti suuri kehityskulku tässä asiassa.

Saudi-Arabian turhautuminen on ohi Typhoon ja F-35A

Saudi-Arabian pyyntö on ennen kaikkea vastaus turhautumiseen, joka johtuu viime vuosien vaikeuksista hankkia uusia taistelukoneita kahdelta perinteiseltä kumppaniltaan, Yhdysvalloista ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

Eurofighter typhoon Saudi-Arabia
Saudi-Arabian ilmavoimat käyttävät 72 Eurofighteria Typhoon.

Muistakaamme itse asiassa, että Saudi-Arabian ilmavoimat eivät ole koskaan käyttäneet ranskalaista taistelulentokonetta ja ovat pysyneet uskollisina Yhdysvalloille ensimmäisen F-86-sapelin hankinnasta 50-luvulla, kunnes tilasivat erittäin edistyneen F-15SA:n. 2000-luvulla.

Samoin brittiläisen BAe Lightningsin ostosta 60-luvulla Riyadh on ollut brittiläisen taistelulentokoneteollisuuden uskollinen asiakas, joka on ollut jopa Tornado ADV:n ja IDS:n ainoa vientiasiakas ja yksi kahdesta Lightningista, ja järjestelmällisesti. laitteidensa suurin vientiasiakas.

Huolimatta etuoikeutetuista suhteista Washingtoniin ja Lontooseen, Riad ei ole viime vuosina onnistunut modernisoimaan ilmavoimiaan, etenkään korvaamaan edelleen käytössä olevia ja painovuosia merkitseviä 81 Tornado IDS:tä ja 61 F-15C:tä.

Ei F-22:ta tai F-35A:ta Saudi-Arabian ilmavoimille

Saudi-Arabian ilmavoimat halusivat itse asiassa hankkia F-22:n heti, kun amerikkalainen 5. sukupolven ilmavoimahävittäjä tuli palvelukseen. Kuitenkin, kuten Japanin tapauksessa, Washington kieltäytyi viemästä edistyneimmän hävittäjänsä suojellakseen sen mukana olevia kehittyneitä tekniikoita.

Koska F-22:sta puuttui, Riyadh kääntyi sitten F-35A:han, jota voitiin viedä läheisille Yhdysvaltojen liittolaisille. Tässäkin, kuten muissa maissa, kuten Arabiemiirikunnissa tai Thaimaassa, F-16:n seuraajaksi esitellylle yksimoottoriselle hävittäjälle evättiin vientilupa sillä verukkeella, että hävittäjää ei voitu myydä vain Naton liittolaiset ja Amerikan sisäpiiri, kuten Japani, Australia tai Etelä-Korea.

F-35A Lightning 2
Washington kieltäytyi myymästä F-35A:ta kuten F-22:ta Riadille.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Arabie saoudite | Analyses Défense | Aviation de chasse

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

    • Saudi-Arabian ja Iranin liittyminen BRICS-maihin tammikuussa 2024 on täytynyt jonkin verran jäähdyttää sen suhteita Yhdysvaltoihin ja todennäköisesti oikeuttaa sen kieltäytymisen myymästä F22-koneita ja muita F35-koneita maalle, jonka lähentyminen Kiinaan on kirjattu. Toivoen, jos Dassaultin sopimus allekirjoitetaan, ettei USA pakota meitä maksamaan siitä, koska tuleva PANG ei ole ITAR-vapaa!

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit