Hollanti tilasi 14 H225M Caracal -helikopteria Ranskasta

Kesäkuussa, Alankomaat ilmoitti valinneensa ohjailuhelikopterin H225M Caracal Airbus Helicoptersilta korvaamaan Alankomaiden kuninkaallisten ilmavoimien käytössä olleet 12 AS532 Cougaria kuljetus- ja taisteluetsintä- ja pelastustehtävissä.

Marignanessa rakennettua lentokonetta suosittiin amerikkalaisen Sikorsky-yhtiön UH-60M Black Hawkin sijaan edistyneen arvioinnin jälkeen, joka vastasi parhaiten erikoisjoukkojen odotuksia sekä monenlaisia ​​tehtäviä ja ympäristöä, joissa niitä saatetaan vaatia kehittyä.

Hollannin erikoisjoukkojen tilaus 14 H225M Caracalista allekirjoitettiin 1. lokakuuta

Alankomaiden puolustusministeriön mukaan lukuisia kriteerejä arvioitiin suorituskyvyn (nopeus, katto, kantavuus, toiminta-alue), operatiivisen käytön (hyttikoko, uudelleenkonfigurointikapasiteetti, tankkauslento jne.), monipuolisuuden (käyttö eri tarkoituksiin) suhteen. ympäristöt, mukaan lukien laivasto) ja jopa kestävä kehitys (30 % biopolttoaineen käyttö).

H225M Caracal A400M Tankkaus lennon aikana
Caracalissa on tankkausmahdollisuus lennon aikana, joten se soveltuu erityisen hyvin erikoisjoukkojen tehtäviin.

Lisäksi Airbus Helicopters on sitoutunut takaamaan 9 käytettävyyden operatiivisiin ja koulutustehtäviin hankituista 14 lentokoneesta. Tämä on erityisen arkaluonteinen aihe, jossa eurooppalaisen lentokonevalmistajan on nyt ponnisteltava merkittävästi kompensoidakseen NH90:n tälle alueelle jättämää huonoa kuvaa.

Joka tapauksessa, 14 laitteen tilaus allekirjoitettiin 1Airbus Helicoptersin mukaan, joka odottaa nyt 30 prosentin talletuksen maksua tullakseen voimaan. Toimitukset tapahtuvat vuonna 2028, ja lentokoneiden odotetaan saapuvan Gilze-Rijenin lentotukikohtaan, jotta ne otetaan käyttöön vuonna 2030.

Tämä on 12. asiakas H225M Caracalista, joka on Super Puman viimeinen kehitysversio, joka otettiin käyttöön vuonna 2005. Ranskan armeijat käyttävät 17 esimerkkiä, jotka on myös omistettu erikoisjoukoille, mukaan lukien 7 taistelupelastustehtäviin laivueessa EH/67 Pyrénées ilma- ja avaruusvoimat ja kahdeksan armeijan erikoisjoukkojen 4. taisteluhelikopterirykmentissä.

Airbus Helicopters Caracalin suorituskyky

Lähes 20 metriä pitkässä laitteessa on 5-lapainen pääroottori, jonka halkaisija on 16,2 m. Sen tyhjä massa on 5,3 tonnia ja se pystyy kuljettamaan 5,6 tonnia hyötykuormaa, erityisesti suuren hytin ansiosta, johon mahtuu jopa 29 sotilasta.

H225M on myös yksi harvoista helikoptereista, jotka kelpuutetaan tankkaukseen lennon aikana, aluksi H-130 Herculesista ja viime aikoina A400M:stä muunnettu tankkeriversioksi.

H225M Caracal Ranskan erikoisjoukot
Ranskan erikoisjoukot käyttävät 17 Caracal-helikopteria

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilashelikopterien rakentaminen | Aseiden vienti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit