Lockheed-Martin ei enää tue Airbusin A330 MRTT:tä Yhdysvalloissa

Amerikkalainen Lockheed-Martin ilmoitti juuri vetäytyvänsä KC-Y-kilpailusta ja näin ollen lopettavansa yhteistyönsä eurooppalaisen Airbusin kanssa KC-Y-kilpailussa keskittääkseen voimansa ja resurssinsa KC-Z:hen. ohjelma ja NGAS-ohjelma.

2000-luvun alussa Yhdysvaltain ilmavoimat käynnistivät suuren kilpailun säiliöalustensa lentokoneiden vaihtamiseksi. Vaikka Atlantin toisella puolella oli vain yksi lentokonevalmistaja, joka pystyi täyttämään sen tarpeet, Boeing, Pentagon päätti avata kilpailun ulkomaisille, mutta liittoutuneille lentokonevalmistajille.

Amerikkalaiset päättäjät eivät olleet ajatelleet, että Northrop Grummaniin liittyvä eurooppalainen EADS voisi tarjota Boeingia huomattavasti paremman lentokoneen.

Yhdysvaltain ilmavoimien KC-X-ohjelman saaga

Näin vuonna 2008 A330 MRTT, EADS julistettiin KC-X-kilpailun voittajaksi, sillä se kattoi ensimmäiset 179 lentokonetta noin 450–500 lentokoneesta, jotka ilmavoimien on hankittava laivastonsa modernisoimiseksi. Boeing KC suljetaan pois. -46A.

Vaikka eurooppalainen lentokonevalmistaja ja sen amerikkalainen teollisuuskumppani olivat antaneet koneilleen kaikki takuut työllisyydestä ja paikallisesta valmistuksesta, tämä päätös aiheutti shokkiaallon Pentagonista Capitolille ja Valkoiseen taloon asti. Itse asiassa ei ollut kysymys siitä, että eurooppalainen lentokonevalmistaja olisi syrjäyttänyt amerikkalaisten lentokonevalmistajien lippulaivan jollakin sen suosituimmillaan, varsinkin USAF:n osalta.

Boeing KC-46A KC-X -ohjelma
KC-X-ohjelman voittaja Boeingin KC-46A kohtasi lukuisia kehitysvaikeuksia

Tästä syystä päätös hylättiin ja määrättiin uusi kilpailu, tällä kertaa ilman Northrop Grummanin tukea eurooppalaiselle lentokonevalmistajalle ja ilmeistä puoluetta suosia Boeingin KC-46A:ta.

Huomaa, että sinänsä ei ole mitään yllättävää suosia omaa kansallista tuotantoa tuontiratkaisun sijaan. Emme siis voi kuvitella Ranskassa, että ilmavoimat tai laivasto päättäisi kääntyä F-35A:n tai F-35C:n puoleen. Rafale.

Pariisi ei kuitenkaan käy läpi puolueellisia kilpailuja antaakseen tässä tapauksessa kuvan avoimesta menettelystä ja siten todennäköisesti pakottaakseen samat menetelmät kumppaneilleen.

Joka tapauksessa KC-x-ohjelman toteuttaminen oli Boeingille erittäin työlästä, ja sen KC-46A:lla oli monia vaikeuksia saavuttaa luvattu suorituskyky. Amerikkalainen lentokonevalmistaja joutui jopa useaan otteeseen sietämään valtavia tappioita pysyäkseen kilpailussa.

Lockheed-Martin ja Airbus luottavat A330 MRTT -tankkerilentokoneeseen KC-Y-ohjelmassa

KC-y-ohjelma, KC-X-ohjelman jälkeinen toinen osa, johon osallistui 150 lentokonetta, käynnistettiin vuonna 2021. Jälleen kerran Boeingin KC-46A Pegasus joutuu kohtaamaan Airbusin A330 MRTT:n, Lockheed-Martiniin liittyvään tilaisuuteen LMXT-ohjelmassa.

Boeing-koneen KC-X:n osana kohtaamien lukuisten vaikeuksien jälkeen asiat eivät näyttäneet hyvältä amerikkalaisen lentokonevalmistajan kannalta. Varsinkin kun samaan aikaan eurooppalainen A330 MRTT osoittautui erittäin tehokkaaksi ja sitä käyttävien noin 14 ilmavoimien arvostamana.

LMXT Lockheed-Martin Airbus A330 MRTT
Taiteilijan mielikuva LMXT:stä

Mutta maaliskuussa 2023 tapahtui käänne. USAF ilmoitti vähentävänsä KC-Y:n vain 75 koneeseen, ja että se suositti tässä mielessä suoria neuvotteluja Boeingin kanssa uudesta tilauksesta sen sijaan, että kävisi läpi hankala, pitkä ja kallis kilpailu.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Flash Defense | Saksa | Tankkeri lentokone

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit