Uudet T-80-panssarivaunut Venäjän armeijalle muutaman kuukauden sisällä

Muutama päivä sitten julkaistun videon mukaan Venäjän Kalugan tehdas on jatkanut uusien T-80-tankkien turbiinien tuotantoa. Tämä havainto todistaa Venäjän viranomaisten huomattavista ponnisteluista lisätäkseen teollisuuden puolustustuotantoa paljon pidemmän aikavälin strategiassa kuin länsimaiden Ukrainassa käyttämä strategia.

Ukrainalaiset yrittävät länsimaalaisten avulla voittaa taisteluita. Venäläiset haluavat voittaa sodan! Tämä hieman provosoiva lause tiivistää kuitenkin varsin hyvin kahden leirin strategisen näkemyksen kaksijakoisuuden tässä yli puolitoista vuotta kestäneessä konfliktissa, joka ei osoita heikkenemisen merkkejä.

Itse asiassa, vaikka Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky kamppailee saadakseen lännen tuen, joka on välttämätöntä nykyisten ja tulevien sotilaallisten operaatioiden toteuttamiseksi parhaimmillaankin muutaman kuukauden näkyvyyden edessä, Venäjä puolestaan ​​näyttää olleen paljon konfliktin pidemmän aikavälin hallinta, joka perustuu paljon laajempiin paradigmoihin kuin siihen liittyen.

Huolimatta Ukrainan armeijoiden viime viikkojen menestyksestä Moskova näyttää päättäneen luottaa ei henkilöstönsä laatuun, vaan sen puolustusteollisuuden huomattavaan valta-asemaan vastustajaan nähden, vaikka sitä tukevatkin länteen.

Venäjän strategia Ukrainassa tähtää pitkälle tähtäimelle

Kirjoitimme jo viime tammikuussa, että Venäjän puolustusteollisuuden perusteellinen uudelleenjärjestely on voinut muuttaa paitsi Ukrainan voimatasapainoa, myös ennen kaikkea muuttaa konfliktin dynamiikkaa.

Se oli siis useisiin toisiaan vastaaviin raportteihin perustuva analyysi, joka osoitti panssarivaunujen ja panssaroitujen ajoneuvojen tuotantomäärien merkittävän kasvun, erityisesti Uralvagonzavodin tehtaan osalta, joka valmistaa uusia T-90M-tankkeja ja modernisoi T-72B3- ja T-tankkeja. -80BV varassa, toimittamaan jopa 50 esimerkkiä kuukaudessa.

T-90M Ukraina Venäjän armeija
Ainoat uudet Venäjällä valmistetut tankit ovat T-90M.

Sittemmin tämä Venäjän pitkän aikavälin strategia, joka perustuu sen voimakkaaseen sotilaalliseen teolliseen työkaluun, on tullut selvemmäksi, myös etulinjassa.

Itse asiassa, jos vanhojen T-62:n tai T-55:n tuhoaminen saa joskus uutisen tuomaan esiin Venäjän armeijoiden huonokuntoisen tilan, Ukrainassa tuhoutuneiden tai vaurioituneiden nykyaikaisten venäläisten tankkien määrä itse asiassa jatkaa kasvuaan.

Tällä hetkellä optimistisimmat arviot arvioivat, että Uralvagonzavod tuottaisi noin kaksikymmentä tankkia kuukaudessa, kun taas havaitut hävikkiluvut näyttävät pikemminkin viittaavan siihen, että armeijalle toimitetaan 30–35 uutta T-90M, T-72B3M ja T-80BVM. kuukausi.

Uudet turbiinit venäläisiin T-80 tankkeihin

Tässä yhteydessä muutama päivä sitten ilmestynyt uusi tieto pyrkii lisäämään mitoitusluonneaan. Todellakin, paikallisten havaintojen mukaan, näyttää siltä, ​​että Kalugan turbiinitehdas on sitoutunut siihen tuottaa jälleen turbiineja T-80-tankkeihin.

T-80:tä, joka oli kylmän sodan lopussa Venäjän armeijoiden käytössä ollut nykyaikaisin panssarivaunu, ei ole valmistettu 90-luvun alun ja Neuvostoliiton lopun jälkeen. T-72:ta kalliimpi ja monimutkaisempi toteuttaa, T-80 oli tuolloin tehokkain käytössä ollut Neuvostoliiton panssarivaunu.

Neuvostoblokin kaatumisen jälkeen Venäjän armeijat ja valmistajat suosivat T-90:tä, T-72:n evoluutiota, joka oli varustettu kuten jälkimmäinen perinteisemmällä turbodieselmoottorilla, varsinkin kun T-80:n turbiini oli osoittanut itse olla hauras.

Itse asiassa uutta T-80:ta ei ole valmistettu yli 30 vuoteen. Tämän pitäisi loppua pian, jos Kalugan GTD-turbiinien tuotannon uudelleen aloittamisesta tehtyjä havaintoja uskotaan.

T-80BV tankit obr.2023
T-80BV Obr.2023:ssa on lukuisia puolustusjärjestelmiä, erityisesti väijyvien ammusten ja droonien uhkaa vastaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Panssarivaunut | Puolustusuutiset | Puolustusteollisuuden alihankintaketju

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit