Voiko PHA Mistralin seuraaja kompensoida toisen ranskalaisen lentotukialuksen puuttumisen vuonna 2040?

PHA Mistral on 199 metriä pitkä ja metrin säde (suurin leveys) 32 metriä, ja ne ovat Ranskan laivaston vaikuttavimmat taistelualukset Charles de Gaullea lukuun ottamatta. Jos jälkimmäisen korvaaminen PANG:lla on jo käynnissä, vuosina 2005-2012 käyttöön otetun kolmen Mistralin seuraajaa ei ole vielä aloitettu.

Viimeaikainen teknologinen ja kapasiteetin kehitys mahdollistaa kuitenkin sellaisten alusten suunnittelun, jotka ylittävät huomattavasti PHA:iden nykyiset tehtävät, erityisesti jotta voidaan voittaa ainoan ranskalaisen lentotukialuksen aiheuttamat haitat, samalla kun se vähentää merkittävästi rajoituksia, toinen lentotukialus pakottaisi Ranskan laivastolle.

PHA Mistral, nämä PAN Charles de Gaullen kaksoiskappaleet Ranskan laivastolle

Heidän saapumisestaan ​​kansalliseen laivastoon, Mistral PHA:t ovat useaan otteeseen toimineet toiminnallisena varmuuskopiona lentotukialusta Charles de Gaullelle, kun se ei ollut käytettävissä.

Libyan rannikolla vuonna 2011 tai BPC Tonnerressa (Projection and Command Building, PHA:n entinen nimi) sijoitetut ALAT:n Gazelle- ja Tiger-helikopterit tekivät lukuisia yöhyökkäyksiä Libyan vakituisia joukkoja vastaan ​​operaatio Harmattanin aikana. , tai aikana Tonnerren käyttöönotto itäisellä Välimerellä vuonna 2020 hillitä turkkilaisia ​​pyrkimyksiä, kun Charles de Gaulle oli IPER:ssä, Mistrals otti säännöllisesti vallan ainoalta ranskalaiselta ydinlentokukialukselta.

PHA Mistral FREMM
Ranska käytti useaan otteeseen Mistral-luokan aluksen kompensoidakseen ainoan lentotukialuksensa, Charles de Gaullen, poissaolosta.

On selvää, että Mistralin tarjoamat toiminnalliset ominaisuudet poikkeavat huomattavasti lentotukialuksen toiminnoista. Aluksella ei siis ole kiinteäsiipistä lentokonetta, ja se on tällä hetkellä rajoitettu helikopterien ja droonien käyttöön.

Tämän seurauksena se ei pysty lähettämään taistelupartiota varmistamaan ilmaylivoimaa laivastoryhmänsä ympärille eikä suorittamaan raskaita iskuja vastustajaa kohti etenkään sen syvyydessä.

Sitä ei myöskään suunniteltu toimimaan suoraan taistelualueella, mistä on osoituksena sen heikko itsepuolustuskyky, joka rajoittuu Mistral-ohjuksilla aseistettuihin CIWS SIMBAD -järjestelmiin.

Toisaalta mittojensa, miehistönsä ja komentovälineidensä vuoksi se toimii useimmiten ranskalaisen tai kansainvälisen laivaston, kuuluisan Capital Shipsin, lippulaivana.

Jos Charles de Gaulle otettiin käyttöön vuonna 2001 ja se on korvattava PANG:lla vuonna 2038, Mistral, samannimisen luokan sarjan päällikkö, astui käyttöön vuonna 2005. Siitä eteenpäin se on myös vaihdettava n. 2040.

Droonitukialus, kevyt lentotukialus… Mitä vaihtoehtoja Mistralsin seuraajalle?

Toistaiseksi Mistral-luokan seuraajan suunnittelu ei ole alkanut. Kuitenkin paljon enemmän kuin Charles de Gaulle ja sen seuraaja, PANG, suuria amfibiohyökkäysaluksia ympäröivä teknologinen ja opillinen kehitys on huomattavasti tärkeämpi kuin lentotukialusten.

Niinpä droonien alalla saavutettu nopea edistys synnytti uuden laivan konseptin, drone-kuljettajan. Riippumatta siitä, onko se yhdistetty amfibioominaisuuksiin tai ei, droonien kantaja käyttää kiinteäsiipisiä taisteludroneja, jotka pystyvät suorittamaan tiettyjä tehtäviä, jotka korvaavat lentokoneen metsästyksen.

TDG Anadolu, Ivan Rogoff, Tyyppi 76: Taistelulentokoneiden konsepti on tulossa suositummaksi ympäri maailmaa

Useat maat ovat jo edenneet tähän suuntaan. Tämä on Turkin tapaus TCG Anadolun kanssa. Huhtikuussa 35 käyttöön otetun turkkilaisen laivaston lippulaiva, joka oli alun perin tarkoitettu amerikkalaisten F-2023B-koneisiin, muutettiin kiinteäsiipisille droneille, kun Washington karkotti Ankaran JSF-ohjelmasta.

Baykar Kizilelma
Turkin Baykar on kehittänyt Kizilelma transonic -taisteludronen TGD Anadolun aseistamiseksi.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Lentotukialus | Puolustusuutiset | Amfibinen hyökkäys

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit