Valmisteleeko Venäjä massiivista drone-iskua Ukrainan infrastruktuuria vastaan?

Useat johdonmukaiset indikaattorit viittaavat venäläisten droonien ja ohjusten tulevaan massiiviseen iskuon Ukrainan infrastruktuuria vastaan, jotta väestö riistäisi toimeentulonsa talvella ja valtiolta sen keinot hallita maata. Iskut Hmelnitskiin ydinvoimalaa vastaan ​​25. lokakuuta voivat olla Venäjän viimeinen valmistautuminen näihin tavanomaisia ​​strategisia iskuja pienellä tappavalla jalanjäljellä.

Aamulla 25. lokakuuta venäläiset pitkän kantaman hyökkäysdronit, todennäköisesti Iranin Shahed 136 -koneista peräisin olevat geraniumit, osuivat Hmelnitskyin ydinvoimalan läheisyyteen.

Hyökkäys Hmelnitskyin ydinvoimalaan 25

Vaikka Ukrainan ilmatorjunta ampui alas noin kymmenen dronea, vahingot olivat erittäin merkittäviä erityisesti ydinvoimalan lähellä. Kuten paikalle lähetetyt Kansainvälisen atomienergiajärjestön ryhmät ovat vahvistaneet.

Ukrainan raportin mukaan joidenkin kuunteluun syntyneet droonit ja roskat aiheuttivat noin parikymmentä vammaa, pääasiassa putoavista lasista, ja aiheuttivat merkittäviä vahinkoja 1400 XNUMX kodille sekä rakennuksille, joissa asuivat koulut ja terveyskeskukset.

Alueviranomaisten toimittamia tuloksia ei tietenkään voida vahvistaa tai kiistää, mutta IAEA havaitsi kuitenkin Hmelnitskin voimalaitoksen lähellä tapahtuneet vauriot, jotka johtivat tilapäisiin sähkökatkoihin, sähkönsyöttö tiettyihin läheisiin säteilymittauskohteisiin ja kansainvälisen järjestön huolenaihe.

Jos tämä ydinvoimalan välittömässä läheisyydessä oleva lakko on jo itsessään tarpeeksi huolestuttava, se voi hyvinkin olla pelkkää harjoittelua Venäjän massiiviselle ja yleislakkovaiheelle Ukrainan siviiliinfrastruktuuria vastaan, talven lähestyessä. Kolme tekijää tukee tätä väitettä.

Venäjän tuotanto Geranium-droneja ja Kalibr-, Kh-55/101- ja Kinzhal-ohjuksia

Ensinnäkin useat raportit ja venäläiset lehdistöartikkelit ovat osoittaneet, että Venäjän teollisuus tuottaa nyt suuren määrän droneja joka kuukausi, ja erityisesti Shahed 136:sta johdettuja Geranium-drooneja.

Viime keväänä laajalti käytetyt iranilaiset pitkän kantaman hyökkäysdronit voivat Teheranin mukaan matkustaa jopa 2 500 kilometriä hyökätäkseen kohteeseen käyttämällä 40 kilon sotilaallista panosta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saturation of Defense | Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit