Asepalvelus: kärsivätkö ranskalaiset takautuvasta muistinmenetyksestä?

Pääministeri Elizabeth Bornes rakensi ranskalaisten kasvaviin pyrkimyksiin palata asepalvelukseen ja sisällytti neljään lippulaivatoimenpiteeseen, joiden tarkoituksena oli estää kesän 4 mellakoiden kaltaisia ​​mellakoita, ehdotuksen armeijan valvonnasta. ongelmallisimpia nuoria. Jos hallituksen ratkaisu on ilmeisen epäjohdonmukainen, kuten armeijat sitä muistuttavat, se perustuu ranskalaisten idealisoituun näkemykseen kansallisesta palveluksesta, jota koristavat kaikki hyveet, paitsi ne, joita varten se on suunniteltu.

Tiedätkö retrogradisesta muistinmenetyksestä? Lääketieteen Akatemian lääketieteellisen sanakirjan mukaan se on mieleen tai muistelemisen amnesian tyyppinen muistisairaus, joka koskee sairautta edeltäneiden tapahtumien palauttamista, joista muisto on säilynyt hyvin aiemmin.

Konkreettisesti kärsimme tämän tyyppisestä muistinmenetyksestä, kun emme enää pysty muistamaan muistoja ennen sen aiheuttanutta traumaa. Ja anterogradinen muistinmenetys, se on päinvastoin.

Voi hyvinkin olla, että ranskalaiset kärsivät tästä vakavasta sairaudesta lääkäreiden mukaan, ainakin mitä tulee kansalliseen palvelukseen ja tarkemmin sanottuna asepalvelukseen.

Puolustusvoimien nuorten rikollisten valvonta: bis repetita

Vain kolmen kuukauden takaisten kaupunkimellakoiden, nuoren Nahelin traagisen kuoleman ja poliisin pakotetun tietarkastuksen jälkeen ampumisen jälkeen käynnistetyn hallituksen toimintasuunnitelman esittelyn yhteydessä pääministeri esitteli neljä toimenpidettä, jotka toteutetaan tämän ranskalaisen yhteiskunnan merkittävän siirtymän hillitsemiseksi.

Aseistettu JET-laite
Nuorten rikollisten valvontaa armeijan toimesta kokeiltiin vuosina 1986-2003 Nuoret työryhmissä tai JET-järjestelmällä ilman ratkaisevia tuloksia.

Yksi näistä toimenpiteistä perustuu mahdolliseen asevoimien "ongelmanuorten" valvontaan. Tämä ilmoitus on, kuten aina, jyrkästi reagoinut puolustusekosysteemiin, jolle armeijalla ei ole kutsumusta eikä varsinkaan keinoja suorittaa tällaista tehtävää, varsinkin kun kansainväliset jännitteet vaativat keskittämistä. , suojella maata ja sen etuja.

"Kuten aina", koska tällainen hypoteesi, jossa turvaudutaan armeijoihin nuorisorikollisuuden hallinnassa, on esitetty useaan otteeseen viime vuosina. Niinpä sisäministeri Gérald Darmanin ilmoitti hieman yli vuosi sitten samanlaisesta toimenpiteestä Mayottessa jälleen hallitsemattomien nuorten hillitsemiseksi.

Jos ajatus paljastuu jokaisessa mellakossa armeijoiden kiivasta vastustuksesta huolimatta, se ei ole sattumaa. Suurin osa ranskalaisista näyttää todellakin hyväksyvän toimenpiteen. Yleisesti ottaen nykyään valtaosa kannattaa ranskalaisen laitoksen, nimittäin kansallisen palvelun, palauttamista vuoteen 1996 saakka.

Itse asiassa viime vuosina aiheesta tilatut lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet kasvavaa määrää myönteisiä mielipiteitä kuuluisan asepalveluksen palauttamisesta.

Ranskalaiset 75% kannatti paluuta asepalvelukseen vaaleissa

Yksi viimeisimmistä, vuodelta 2023 ja Ifopin tuottama, osoittaa tämän 75 % ranskalaisista sanoo kannattavansa sen palauttamista tekemällä yleispalvelusta pakollinen, yksi Emmanuel Macronin ohjelman lippulaivatoimenpiteistä vuonna 2017, ja yksi presidentin erittäin harvinaisista puolustuskampanjalupauksista, joita ei ole pidetty.

asepalvelus
Ranskan kansallispalvelun tehtävänä oli valmistaa nuoria miehiä mahdolliseen mobilisaatioon suuren konfliktin sattuessa, erityisesti Neuvostoliiton ja Varsovan liiton kohtaamiseen, mikä on numeerisesti huomattavasti Natoa parempi.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Puolustuspolitiikka | Puolustusanalyysi | Maavoimat

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

 1. Lukiessani artikkelin pakollisen kansanpalveluksen palauttamisesta haluaisin aluksi esittää seuraavat kommentit:
  Kyllä on pakollinen kansallispalvelus neljällä perusajatuksella:
  1) sen on oltava yleinen ja suunnattu kaikille 17–23-vuotiaille nuorille
  2) sen on oltava vapaaehtoiselta pohjalta alueellista tai valtakunnallista tai vastuu- tai erikoisalaa
  3) sen on välitettävä vahvoja ajatuksia, jotka voidaan luokitella tehtäväksi, kuten "Ranskan valmistaminen ilmaston lämpenemiseen", "Ranskan ja sen perusarvojen puolustaminen (ajatuksenvapaus, suvaitsevaisuus ja toisten kunnioittaminen, toisin sanoen kansalaisten mahdollistaminen sotilaat), muiden avustaminen siviiliturvallisuuden kaltaisilla tehtävillä”
  4) rajoittua oppimaan uudelleen ryhmäelämää ja esprit de corpsia

  Marc

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit