Toimiiko valmistettu Thucydides-ansa Lähi-idässä Yhdysvaltoja vastaan?

Pakottaen amerikkalaisia ​​joukkoja vastaamaan Lähi-idässä, osallistuuko Teheran Moskovan, Pekingin ja kenties muiden kanssa valmistettuun Thukydides-ansaan, joka provosoi Yhdysvaltojen vetäytymistä ja länsiblokin romahtamista?

Hamasin Israeliin 7. lokakuuta tekemän hyökkäyksen jälkeen Iranin joukot, kuten Revolutionary Guard Corps, tai jotka ovat yhteydessä Iranin valtaan, kuten Houthi-kapinalliset Jemenissä, olivat tehneet useita iskuja tai yrittäneet iskua amerikkalaisia ​​vastaan ​​Lähi-idässä.

Lokakuun 17. päivästä alkaen amerikkalaisia ​​joukkoja vastaan ​​kirjatuissa 19 hyökkäyksessä loukkaantui noin kaksikymmentä, pääasiassa rakettien ja ohjusten räjähdyksen aiheuttamiin shokkiaalloihin liittyvien aivotärähdyksen seurauksena.

Yhdysvaltojen väistämätön vastaus Iranin joukkoja vastaan ​​Lähi-idässä

Vaikka hyökkäykset ovat tähän asti yrittäneet noudattaa suhteellisen etäistä asennetta Israelin hyökkäykseen Hamasia vastaan, nämä hyökkäykset kuluttivat lopulta Pentagonin kärsivällisyyden, kuten presidentti Bideninkin.

Itse asiassa hänen käskystään kaksi amerikkalaista pommikonetta hyökkäsivät 27. lokakuuta kello 4 aamulla kaksi paikkaa, joita vallankumoukselliset vartijat käyttävät Syyriassa, sekä niiden sidosryhmät ja tuhosivat ne.

USS Eisenhower
Ydinlentokoneen USS Eisenhower ja sen laivastoryhmä saapuvat Israelin rannikolle muutaman päivän sisällä.

Tämä amerikkalainen vastaus voisi merkitä Yhdysvaltojen lisääntyneen sitoutumisen alkua alueella, erityisesti Irania vastaan, joka puhaltaa edelleen kuumana ja kylmänä samanaikaisesti.

On kuitenkin enemmän kuin todennäköistä, että tämä oli Teheranin tavoite lisäämällä provokaatioita amerikkalaisia ​​tukikohtia vastaan, niin että amerikkalaishallinnolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kostaa.

Miksi Teheran painostaa Yhdysvaltoja liittymään sotilaallisesti konfliktiin?

Todellakin, viimeaikaiset reaktiot perinteisiltä liittolaisilta Yhdysvaltojen alueella, olivatpa sitten Persianlahden monarkiat, Egypti tai Turkki, osoittavat enemmän kuin käsinkosketeltavaa jännitystä julkisessa mielipiteessä.yleisö, joka on erityisen reagoiva Israelin reagoinnin suhteen Gazaan.

Kuitenkin, jos Hamasin 7. lokakuuta tehdyn hyökkäyksen julmuuden tarkoituksena oli ilmeisesti herättää Jerusalemista voimakkaampi ja siksi väkivaltainen vastaus Gazaa ja kenties Libanonia vastaan ​​ja siten provosoida alueen tulipalo, halu saada Yhdysvallat mukaan, toisaalta näyttää vastaavan täysin eri asialistaan.

Näin ollen amerikkalaisten joukkojen osallistuminen tähän konfliktiin ei varmasti hyödyttäisi Hamasia itseään eikä Palestiinan asiaa. Päinvastoin, se voi johtaa tiettyyn repeämiseen Washingtonin ja sen alueellisten liittolaisten välillä, varsinkin kun suhteet Riadiin, Abu Dhabiin, Ankaraan ja Kairoon ovat kaukana lämpimistä.

IDF merkava gaza Sotilasliitot | Luetuimmat artikkelit | Hävittäjälentokoneita
Hamasin 7. lokakuuta tehdyn hyökkäyksen aikana osoittama julmuus oli varmasti tarkoitettu provosoimaan IDF:ltä voimakas vastaus Gazaa vastaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Luetuimmat artikkelit | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit