Luftwaffe testaa Hensoldtin passiivista Twinvis-tutkaa todellisissa olosuhteissa

Saksan ilmavoimat Luftwaffe testaa Hensoldt-yhtiön kehittämää passiivista Twinvis-tutkaa todellisissa olosuhteissa selvittääkseen sen tehokkuuden ja kyvyn integroitua Saksan taivaan tarkkailusta vastaavaan ilmaisinlaitteeseen.

Vuonna 2019 saksalaisen Hensoldtin passiivinen tutka nousi monien erikoistuneiden kohteiden otsikoihin. Todellakin, vakavuudestaan ​​tunnetun sivuston C4ISRnet.com julkaisema artikkeli paljasti siitä erittäin mehukkaan anekdootin, mutta ennen kaikkea, joka koski F-35:tä.

Hensoldtin Twinvis-passiivinen tutka haastaa F-35-stealthin vuonna 2018

Amerikkalaisen sivuston mukaan kaksi F-35A:ta, jotka Yhdysvaltain ilmavoimat ja Lockheed-Martin lähettivät osallistumaan Berliinin lentonäyttelyyn vuotta aiemmin, oli pakotettu jäämään staattiseen esittelyyn maassa koko esityksen ajan. , joten vaikka Berliini oli huomaamattomasti aloittanut neuvottelut laitteen hankkimisesta.

Kyse on saksalaisen elektroniikkavalmistajan ja tutka-asiantuntijan Hensoldtin uudesta passiivitutkastaan ​​Twinvisistä tekemästä testistä. Tämä olisi itse asiassa onnistunut seuraamaan kahta salaperäistä lentokonetta (mutta todennäköisesti varustettu tutkaheijastimilla integroitaviksi lennonvarmistukseen) koko kauttakulkulennon ajan Saksan yli.

Hensoldt Twinvis passiivinen tutka
Twinvisissä käytetään mobiiliantenneja, jotka voidaan sijoittaa läpinäkymättömästi sähkömagneettisen spektrin poikki optimoitujen tunnistusominaisuuksien saavuttamiseksi.

Mikä pahempaa, amerikkalaiset koneet eivät olisi koskaan olleet tietoisia siitä, että tämä järjestelmä on havainnut heidät koko lennon aikana. Ja hyvästä syystä! Kuten sen nimitys osoittaa, Twinvis on passiivinen tutka, toisin sanoen se ei lähettänyt omaa sähkömagneettista signaalia, jonka hävittäjän tehokas elektroninen sodankäyntijärjestelmä todennäköisesti havaitsi ja tunnistaisi.

Olipa tämä havainto syynä F-35:n lento-esittelyn puuttumiseen vuoden 2018 Berliinin lentonäyttelyn aikana, tämä tieto teki Twinvisistä kuuluisan ja vei Hensoldtin ja teknologian passiiviset tutkat hetkeksi. eturintamassa.

Twinvis palvelee Luftwaffen kanssa

Sittemmin on selvää, että saksalainen elektroniikkavalmistaja on pysynyt melko huomaamattomana asian suhteen, eikä hän ole koskaan toistanut tämän tyyppistä kaikuvaa julistusta, joka todennäköisesti aiheutti Yhdysvaltojen vihan.

Twinvisin kehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt, päinvastoin. Järjestelmä ja sen suorituskyky olivat ilmeisesti vakuuttaneet Luftwaffen, Saksan ilmavoimat.

Itse asiassa Twinvis on nyt toiminnassa ja Luftwaffe on testannut sen todellisissa olosuhteissa amerikkalaisen Defensenews-sivuston saamia tietoja, haastattelussa kenraaliluutnantti Ingo Gerhartzin kanssa.

ilma esoace tutka saksa hensoldt Flash Defense | Saksa | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Saksan taivaan tutkavalvonta (Hensoldt-kuva)

Saksalaisen kenraaliupseerin mukaan nykyisten, vain yhtä järjestelmää koskevien testien tavoitteena olisi selvittää, missä määrin Twinvis-tutka pystyy tarjoamaan asiaankuuluvaa lisätietoa Saksan ilmatilan tarkkailussa käytettäville havainnointijärjestelmille. erityisesti pystyä havaitsemaan ja jäljittämään lentokoneita, jotka haluavat jäädä heidän huomaamatta.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Flash Defense | Saksa | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit