Kiinan laivaston alusten määrä kasvoi 10 % vuonna 2022

Kiinan kansan vapautusarmeijan laivasto oli 340 aluksella jo vuonna 2021 planeetan suurin sotilaslaivasto alusten lukumäärällä mitattuna, ellei vetoisuudeltaan, mikä on edelleen Yhdysvaltain laivaston ainutlaatuinen etuoikeus. Tästä jo ennestään merkittävästä muodosta huolimatta Peking ei ole millään tavalla hidastanut noin kaksikymmentä vuotta sitten aloitettua poikkeuksellista ponnisteluaan laivastonsa vahvistamiseksi.

Selon vuosikertomus Kiinan sotilaallisesta voimasta, jonka Yhdysvaltain puolustusministeriö juuri julkaisi, Kiinan laivasto oli vuonna 2022 saavuttanut 370 aluksen koon, mikä on 30 rakennuksen nettolisäys ja lähes 10 % verrattuna 340 alukseen. laivat käytössä vuonna 2021.

Kansallinen laivasto 2 vuoden välein kansan vapautusarmeijalle

Ottaen huomioon vanhojen merivoimien yksiköiden poisveto ja uusiminen, kuten ensimmäiset käytöstä poistetut Project 877 Kilo -sukellusveneet tai tiettyjen yksiköiden, kuten Kiinan rannikkovartiostolle tarkoitettujen 22 Type 056A -korvetin tai Opportunitysta siirrettyjen alusten siirto. Tietyille liittoutuneiden laivastolle näyttää siltä, ​​että Kiinan laivasto on ottanut käyttöön 45–50 uutta alusta vuonna 2022, lisäksi usein paljon vaikuttavampia ja edistyneempiä kuin laivastoyksiköt, jotka ne voivat korvata.

Kiinan laivaston tyyppi 055 risteilijä

Jos vuonna 2021 amiraali Vandier, silloinen Ranskan laivaston esikuntapäällikkö, huolestui Kiinan sotilaslaivastoteollisuuden tuotantokapasiteetista, joka voisi tuottaa Ranskan laivaston verran kolmessa vuodessa, Nämä viimeisimmät tiedot osoittavat, että se vaatii yli kaksi vuotta kiinalaisten telakoiden käynnistää National Navy tai Italian Marina Militare.

Pelkästään vuonna 2022 Kansan vapautusarmeijan laivastojoukot hyväksyivät siis palvelukseen vähintään 3 tyypin 055 risteilijää, jotka painavat yli 11 000 tonnia, ja niissä oli 112 pystysiilota, sekä 3 Type 052D MOD -ilmatorjuntahävittäjää, joiden arvo on yli 7 000 tonnia. 64 075 tonnia, aseistettu 40.000 siilolla kussakin, mutta myös 3 039 tonnin tyypin XNUMX helikopteritukialus ja XNUMX Yuan-luokan XNUMXB sukellusvenettä.

Myös logistiikkalaivasto kasvaa nopeasti uusien säiliöalusten, sairaala-alusten, sukellusveneiden tuki- tai valtameritutkimus- ja kartoitusalusten sekä useiden tiedustelu- ja elektronisten salakuuntelualusten myötä.

435 alusta vuonna 2035 Kiinan laivastolle

Vuonna 2022 havaittu dynamiikka, ei heikkene tulevina vuosina, amerikkalaisen raportin mukaan. Siten vuonna 2025 Kiinan laivaston pitäisi saavuttaa 395 alusta ja 435 rakennusta vuoteen 2030 mennessä.

hävittäjä Tyyppi 052D MOD

Siten peräti kuusi tyypin 6D MOD-hävittäjää havaittiin laukaisevan vuonna 052, ja niiden pitäisi olla käytössä vuonna 2022. uudet Type 054B fregatit jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 2022, sen jälkeen kun viimeinen ensimmäisen erän 30 ensimmäisestä Type 054A fregatista toimitettiin vuonna 2019.

Sama pätee sukellusveneiden alalla: 3 Type 039B Yuan -luokan sukellusvenettä toimitettiin vuonna 2021, ja seuraavana vuonna oletettavasti laskettiin vesille yhtä monta alusta.

Lisäksi Kiinan laivastolla on nykyään kuusi tyypin 6 ballististen ohjusten sukellusvenettä sekä kuusi ydinsukellusvenettä, kolme Type 094 Shang -luokkaa ja yhtä monta Type 6A Shang-II -sukellusvenettä. Kaksi ensimmäistä ydinristeilyohjussukellusvenettä, Tyyppi 3B Shang-III, laukaistiin toukokuun 093 ja tammikuun 093 välisenä aikana. Vuoteen 093 mennessä Kiinan sukellusvenelaivasto saavuttaa 2022 alusta, joista 2023 on ydinkäyttöisiä, ja 2025 sukellusvenettä vuonna 65.

Lopuksi kesäkuussa 003 laukaisuun lasketun uuden tyypin 2022 lentotukialuksen Fujianin pitäisi aloittaa merikokeilunsa vuoden 2023 viimeisiin viikkoihin mennessä. neljäs Type 075 -helikopteritukialus havaittiin, ja lanseerauksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2024 ensimmäisen puoliskon lopussa.

Kiinan alukset ovat yhtä hyvin aseistettuja ja varusteltuja kuin lännessä, DoD:n mukaan


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Forces Navales | Analyses Défense | Constructions Navales militaires

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit