Ovatko Puolan armeijat olleet viime vuosina enemmän poliittinen näyteikkuna kuin sotilaallinen voima?

Viime kuukausina ei ole mennyt viikkoakaan ilman, että Puolan armeijat olisivat nousseet erikoislehdistöjen otsikoihin. On totta, että Dudan hallitus moninkertaisti näyttäviä ilmoituksia ohjelmilla, joilla oli ennennäkemätön kunnianhimo vanhalla mantereella.

Siten vain muutamassa kuukaudessa Varsova ilmoitti tilauksesta 500 HIMARS -järjestelmää ja 96 Apache AH-64E -hyökkäyshelikopteria Yhdysvaltojen kanssa enemmän kuin 700 raskasta panssaroitua jalkaväen taisteluajoneuvoa rakennettu eteläkorealaisen K9/Krabin, kolmen Arrowhead 3 -fregatin ja Brittiläiset CAMM-ilmatorjuntaohjukset, mainitakseni vain tärkeimmät.

Edellisenä vuonna oli tuhat K2-panssarivaunua, 600 K9-tykistöjärjestelmää kuin yli 200 K239-raketinheitintä et 48 FA-50 kevythävittäjää jotka tilattiin Soulista 250 amerikkalaisen M1A2 Abrams -raskastankkien ohella.

Suuri epävarmuuskausi Puolan armeijalle PiS:n tappion jälkeen

Tämän huomattavan tulivoiman toteuttamiseksi Varsova ja sen media Puolustusministeri Marius Błaszczak, oli ilmoittanut kahden lisäjaoston perustamisesta vuoteen 2035 mennessä, Puolan koneistettujen divisioonien määrä nousi kuuteen, ja yli 100 000 sotilaan rekrytointi yli 250 000 miehen joukkojen saavuttamiseksi, mikä tekee siitä vertaansa vailla suurimman tavanomaisen sotilasjoukon vanhalla mantereella, ja sitä juhlivat erikoislehdistö ja yleinen tiedotusväline.

Marius Blaszczak
Le Puolustusministeri Marius Błaszczak nousi otsikoihin puolustuslehdistössä useiden kuukausien ajan. Mutta kasvot riippuvat poliitikon Puolan armeijat voivat olla hyvin erilaisia ​​kuin todellisuudessa.

PiS:n lokakuun alun vaalitappion jälkeen Varsova on sen sijaan ollut lähes poissa puolustusmedian näyttämöltä. Tiedämme parhaiten, että uusi hallitus ei aio luopua kaikista edeltäjänsä aloitteista, vaikka merkittäviä mukautuksia olisikin tarpeen tehdä.

Jos voisimme, siihen asti ennakoida tulevia uudelleenneuvotteluja tärkeimpien teollisuusyritysten kanssa, joiden kanssa Dudan hallitus oli sitoutunut, näyttää siltä, ​​että myös Puolan armeijat joutuvat tulevina kuukausina aloittamaan perusteellisen muutoksen korjatakseen edellisen hallituksen aiheuttamat ylilyönnit.

Tähän asti näistä väärinkäytöksistä tiedettiin vain vähän. Parhaimmillaan meillä oli tietoa joistakin niiden seurauksista, kuten kokeneiden puolalaisten armeijan johtajien lähtömäärän erittäin merkittävä kasvu viime kuukausina, jopa uhkaa suoraan Marius Błaszczakin tavoitteita hänen syrjäyttämiseensa asti.

Monet ylilyönnit, jotka vaivaavat Puolan armeijoita nykyään

Un Puolan puolustus24.pl-sivuston julkaisema artikkeli, joka on yksi Euroopan parhaista puolustusasioihin erikoistuneista sivustoista, antaa tiettyjä vastauksia ja Puolan armeijoiden kasvot ovat hyvin erilaiset kuin mitä tiedotusvälineet välittivät viime aikoihin asti.

Puolan armeijan paraati
Ulkonäön lisäksi Puolan armeijat kohtaavat merkittäviä vaikeuksia, jotka paljastivat useiden tuhansien johtajien lähteminen vuonna 2023.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puola | Sotilasliitot | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit