Hurrikaani Trump: Eurooppalaisilla on kaksi kuukautta aikaa reagoida ajoissa

Republikaanien esivaaleissa vuoden 2024 Yhdysvaltain presidentinvaaleja silmällä pitäen Donald Trump ilmoitti muutama päivä sitten, että hän aikoi asettaa Yhdysvallat Naton reserviin ja tarkistaa liiton 5 artiklasta tehtyä tulkintaa sen jälkeen, kun se on valittu, elleivät eurooppalaiset hyväksy kaikkia sen vaatimuksia.

Entinen presidentti palasi jälleen tähän asenteeseen, jonka hän aikoo antaa Yhdysvalloille hänen valintansa jälkeen, kokouksessa, joka pidettiin Sioux Cityssä, Iowassa, yhdessä kuuluisista "Swing-valtioista" Yhdysvaltain vaalien aikana.

Tässä yhteydessä Donald Trump mainitsi presidenttikaudellaan väitetyn anekdootin, kun hän oli uhannut eurooppalaisia ​​vetäytymällä amerikkalaisten suojelusta, jos he eivät lisää puolustusmenojaan.

« Tarkoitatko, että jos Venäjä hyökkäsi maatani, et puuttuisi asiaan? » Euroopan johtaja olisi sanonut hänelle: kyllä, juuri näin", hän olisi vastannut ja lisännyt, että sen jälkeen" rahat ovat saapuneet".

Tämä anekdootti herätti yleisössä voimakkaita suosionosoituksia, mikä osoitti, että Trumpistinen äänestäjäkunta on luonnollisesti herkkä tämän tyyppiselle strategialle.

Ukraina / NATO: Donald Trumpin ohjelman uhkaukset

Sen jälkeen, kun Donald Trump oli selvästi ilmoittanut, että Yhdysvallat ei enää tue Ukrainaa, jos hänet valitaan, Donald Trump on nyt tekemässä vastakkainasettelua eurooppalaisten kanssa ja vetäytyminen, joka ei kerro hänen nimeään Nato Yhdysvalloista, on tärkeä kampanjan teema.

Tämä strategia saattaa tuntua yllättävältä siinä määrin, että republikaanien ehdokas on useiden viikkojen ajan noussut hyvin säännöllisesti äänestyksiin Joe Bideniä vastaan. Tällaisessa skenaariossa olisi voinut ajatella, että olisi ollut viisaampaa välttää Naton kaltaisia ​​erimielisyyksiä aiheuttavia aiheita.

Trump Merkel
Donald Trumpin ohjelma vuonna 2023 on melko lähellä vuoden 2016 ohjelmaa. Kansainvälinen tilanne on kuitenkin täysin erilainen.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Pelotepolitiikka | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit